جمعه 2 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

رمضان, ماه جهاد اکبر

ماه رمضان ماه پاک سازی جسم و جان، ماه بازگشت به ایمان و اخلاق ماه دوری از شیطان و ماه قرار گرفتن در زیر آبشار معارف قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) است.

محمود مهدی پور

ماه پربرکت رمضان، یکی از فرصت های ارزشمند و نعمتهای بزرگ خدایی است که بر اساس حکمت و تدبیر الهی تشریع شده و در اختیار جوامع انسانی قرار گرفته است.

این ماه، ماه ضیافت الهی است. نسیم برکت و رحمت و مغفرت پروردگار بر زندگی آدمیان می وزد. و بهار عبادت و ایمان و اخلاق آغاز می شود.

ماه رمضان نقش یک اردوگاه تربیتی بزرگ و آموزشگاه بین المللی را ایفا می کند. مؤسس و مربی و معلّم و مدیر اعلای این اردوگاه آسمانی خداوند متعال است.

ماه رمضان هم فرصتی برای «خداشناسی» و «دین شناسی» است، هم بستری برای رشد ایمان و اخلاق فردی و اجتماعی. در این اردوگاه آسمانی «سبک زندگی اسلامی» تدریس و تمرین می شود. با فرا رسیدن ماه رمضان، دوباره، مساجد و معابد، غبارزدایی و منوّر و معطّر می گردد.

دوباره، جلسات تلاوت و تدبّر و تفسیر قرآن برگزار می شود.

دوباره کلاسهای آموزش قرآن و تجوید و مفاهیم و روخوانی برقرار می گردد.

این ماه یکی از بهترین فرصتها برای «خودسازی» و «جامعه سازی» و یادگیری معارف دین و تمرین «سبک زندگی» است. نقش عالمان دین و مبلّغان گرامی در این اردوگاه معنوی نقشی بی بدیل و حیات آفرین است.

مبلّغان اسلام با انگیزه الهی و اخلاص و تدبیر و تلاش پا در این اردوگاه آسمانی می گذارند و زمینة پرورش انسانهایی طراز مکتب و شایسته نام «مؤمن» و «متّقی» و «عارف» و «مجاهد» و «عالم» و «عامل» را فراهم می آورند. ماه رمضان اگر با شرایط الهی آن برگزار شود زمینه تولّدی نوین و تحوّلی بنیادین در افراد و جوامع اسلامی را فراهم می سازد و امت اسلامی در عید فطر به فطرت الهی خویش باز می گردد.

از جسم و جانی سالم برخوردار و آماده پیکار در راه حق و عدالت می شود.

جابر بن عبد الله انصاری از حضرت باقر العلوم(علیه السلام) نقل کرده که فرمود:

ٍ«يَا جَابِرُ مَنْ دَخَلَ عَلَيْهِ شَهْرُ رَمَضَانَ فَصَامَ نَهَارَهُ وَ قَامَ وِرْداً مِنْ لَيْلِهِ وَ حَفِظَ فَرْجَهُ وَ لِسَانَهُ وَ غَضَّ بَصَرَهُ وَ كَفَّ أَذَاهُ خَرَجَ مِنَ الذُّنُوبِ كَيَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ؛[1] ای جابر! هر کس وارد ماه رمضان شود، روزهایش را روزه بدارد و شبهایش به ذکر و نماز بایستد و پاکدامنی خویش را رعایت کند و زبان خود را کنترل نماید و چشم از گناه فرو بندد و آزارش به دیگران نرسد، مانند روزی که از مادر تولد یافته از گناهان پاک می شود.»

ماه رمضان ماه پاک سازی جسم و جان، ماه بازگشت به ایمان و اخلاق ماه دوری از شیطان و ماه قرار گرفتن در زیر آبشار معارف قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) است.

ماه جهاد اکبر

ماه رمضان ماه جهاد اکبر است.

نزول قرآن کریم در لیلة القدر و تأکید پشوایان اسلام بر تلاوت قرآن و قرائت سوره های خاص مثل سوره شریفه «قدر» در هنگام سحر و افطار، پیامهای عمیق و پرمعنی در بر دارد.

از امام صادق(علیه السلام) نقل شده که هیچ مؤمنی سورة اِنَّا اَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدرِرا به هنگام سحری خوردن و افطار کردن تلاوت نمی کند مگر اینکه پاداشی بسان اجر شهیدِ در خون تپیده در راه خداوند متعال دارد.

عن الصادق(علیه السلام): «مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّه»[2] روزه داری، حضور در میدان جهاد اکبر است و بدون «جهاد اکبر» موفقیت در «جهاد اصغر» امکان پذیر نیست. روزه الفبای «خودسازی» و «آزادگی از زنجیر بردگی است». و بدون «خودسازی» اصلاحات اجتماعی و انقلاب جهانی رؤیائی تحقق ناپذیر است.

روزه داری، جنگ و جهاد با دشمن درونی و با شیطان نامرئی است و تهجّد و بیداری در شبهای رمضان، مقدمه «بیداری امّت اسلامی» و راهکار تغییر سرنوشت ملتهای مظلوم جهان است. و اکنون همه می دانند، روز قدس میعادگاه بیداری اسلامی و کانون دفاع از مظلومان جهان است.

امام صادق(علیه السلام) از پدران بزرگوارش از رسول گرامی(صلّی الله علیه و آله) چندین نقل کرده که به اصحاب فرمود:

«أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِشَيْ ءٍ إِنْ أَنْتُمْ فَعَلْتُمُوهُ تَبَاعَدَ الشَّيْطَانُ مِنْكُمْ كَمَا تَبَاعَدَ الْمَشْرِقُ مِنَ الْمَغْرِبِ قَالُوا بَلَى قَالَ الصَّوْمُ يُسَوِّدُ وَجْهَهُ وَ الصَّدَقَةُ تَكْسِرُ ظَهْرَهُ وَ الْحُبُّ فِي اللَّهِ وَ الْمُوَازَرَةُ عَلَى الْعَمَلِ الصَّالِحِ يَقْطَعُ دَابِرَهُ وَ الِاسْتِغْفَارُ يَقْطَعُ وَتِينَهُ وَ لِكُلِّ شَيْ ءٍ زَكَاةٌ وَ زَكَاةُ الْأَبْدَانِ الصِّيَام؛[3] آیا شما را به کاری آگاه کنم که اگر انجام دهید، شیطان از شما آنقدر فاصله می گیرد که مشرق از مغرب فاصله دارد؟ گفتند: آری. فرمود: روزه چهرة شیطان را سیاه می سازد. صدقه کمر او را می شکند، مهرورزی در راه خدا و همکاری در اعمال نیک دنبالة او را ریشه کن می کند، استغفار و آمرزش خواهی از خداوند شاهرگ گردن او را می بُرد و هر چیز ز کاتی دارد و روزه، زکات پیکر انسانها است.»

پی نوشت:

[1]. بحار الانوار‏، علامه مجلسی، دارالکتب الاسلامیه، تهران، ج‏96، ص‏371.

[2]. المحاسن، احمد بن خالد برقی، دارالکتب الاسلامیه، قم، 1371 ق، جلد 1، ص 68.‏

[3].اصول کافی، محمد بن یعقوب الکلینی، دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1407ق، ج4، ص62.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group