ماه مبارک رمضان(1)
نویسنده:
حجت الاسلام و المسلمین عدالت
رمضان حکم مسافری دارد که به سمت شما می آید اگر به طایفه ای بگویند مسافر حج شما می اید اهل طایفه چند دسته اند: گروهی به فرودگاه میروند و گروهی سر خیابان منتظر می ایستند و گروهی میگویند میگذاریم حاجی که آمد دم در منزل او را زیارت میکنیم....
خطبه شعبانیه در قالب مثال، رسول اکرم فرمودند: ایها الناس انه قد اقبل الیکم شهرالله بالبرکة و الرحمة و المغفره
ایها الناس:
این سفره مختص مؤمنین نیست همه انسانها سر این سفره دعوت می شوند لذا ایها الناس می فرماید. کسی که از حج بر میگردد سفره اطعام عمومی میدهد. همه اهل محل میآیند فقط مختص خانوادگی او نیست و کسی را از ورود منع نمی کنند اگر چه فقط مؤمنین وقتی بر سر سفره رمضان می نشینند از نعمات آن تناول میکنند و بقیه انسانها با عین حالی که گرسنهاند فقط تماشاگر این سفرهاند و آخر رمضان نیز گرسنه برمیخیزند.
قد اقبل الیکم:
رمضان حکم مسافری دارد که به سمت شما میآید اگر به طایفهای بگویند مسافر حج شما می اید اهل طایفه چند دسته اند:
گروهی به فرودگاه میروند و گروهی سر خیابان منتظر می ایستند و گروهی میگویند میگذاریم حاجی که آمد دم در منزل او را زیارت میکنیم. به طایفه مسلمانان میگویند حاجی شما (ماه مبارک رمضان) می آید.
مردم چند دسته می شوند گروهی به فرودگاه رجب به استقبال رفتند گروهی سر خیابان شعبان به استقبال میروند و گروهی دم در منزل ماه مبارک رمضان می ایستند دو سه روز مانده به ماه مبارک رمضان روزه را آغاز میکنند و گروهی می گذارند تا این میهمان که آمد و مستقر شد روزه را آغاز کنند.
شهر الله:
یکسری وسائلی را پدر خانواده خریداری میکند که بخشی از آن وسائل شخصی خود اوست . لذا کودک وقتی وسائل عمومی را دست میزند مادر زیاد معترض نمیشود اما وقتی کودک به سراغ وسائل شخصی پدر رفت مادر فریاد میزند که به وسائل بابا دست نزن. سئوال: همه وسائل مربوط به بابا بود چرا برای بقیه فریاد نزد؟ جواب: چون در این وسائل خصوصیتی است که در بقیه نیست اینها وسائل شخصی پدر است.
همه ماهها مربوط به خداست اما خداوند متعال ماه مبارک رمضان را ماه خود خوانده، چرا؟ چون در این ماه خصوصیاتی است که در ماههای دیگر نیست لذا میفرماید شهرالله.
بالبرکه والرحمه و المغفره:
حاجی وقتی از سفر تشرف حج به منزل می آید همه منتظرند که چمدان را بگشاید و سوغاتی ها را تقسیم کند اما همه خجالت میکشند حرفی از سوغاتی بزنند یکی از بچه ها میگوید بابا خوب چه خبر؟ بابای بیچاره شروع میکند از طواف و شلوغی و مراسم و معنویات سخن گفتن. غافل از اینکه فرزندانش به دنبال سوغاتی اند یکی از بچه ها با زیرکی میگوید بابا اجناس آنجا گرانتر بود یا ارزانتر؟ پدر می گوید خیلی فرقی نمیکرد راستی آن چمدان را بیاورید اینجا است که همه بچه ها به سمت چمدانها حمله ور شده و آنها رامی آورند پدر چمدانها را باز میکند برای هر کسی به فراخور حال و سن وسال و جنسیتش سوغاتی آورده. پارچه ها، پیراهن ها، لباسها، اسباب بازی ها
حاجی رمضان هم وقتی آمد چمدان هدایا و عطایا را باز میکند.
بالبرکه و الرحمه و المغفره
آنها که به دنبال برکت و چند برابر شدن اعمال اند یک آیه ثواب یک ختم قران.
آنها که به دنبال رحمت خدایند ماه رحمت است نظر لطف میزبان بر بندگان.
آنها که به دنبال بخشش گناهان اند در این ماه خدا هدیه آنان را امان نامه از آتش دوزخ قرار داده است.
شهر هو عندالله افضل الشهور
هر کسی برای خودش یک انتخاب دارد در میان رنگها رنگی، در میان شهرها شهری، در میان وسائل زندگی هر کس جنسی را میخرد و می پسندد. در میان خودروها هر کس طالب وسیله ای است خلاصه بشر در روی زمین برای خود انتخابهایی را دارد. خداوند متعال اگر چه خالق همه عوالم هستی است اما برای خود انتخاب هایی دارد.
در عوالم بالا: اول عرش هو رب العرش العظیم / هو رب العرش الکریم
در آسمان ها: آسمان چهارم که محل طواف و عبادت فرشتگان قرار داد
در زمین: مکه، کربلا، حرم های اهل بیت، مساجد و ....
در میان ماه ها: ماه مبارک رمضان شهر هو عند الله افضل الشهور
در میان شب ها: شبهای قدر لیلة القدر خیر من الف شهر
در میان اوقات: وقت سحر و بالاسحار هم یستغفرون
در میان ادیان: اسلام ان الدین عند الله الاسلام