چهارشنبه 7 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

آيا عروسك نوزاد پسر كوچك كه عضو تناسلى اونو مشخص كردند، در اختيار دختر 8 و 9ساله بگذاريم، اثر روانى تربيتي سوء داره؟
 
دوست گرامی، ارتباط با کسی که تا این حد در مورد مسائل تربیتی افراد بویژه کودکان، حساسیت عاقلانه بخرج می دهد، باعث افتخار ماست.
قطعا ذهن دقیق و آگاه شما نسبت به تعالیم دینی و حدس روانشناختی شما، تایید خواهد کرد که همراهی این گونه اسباب بازیها با کودکان، آسیبهای جدی به روان و رشد اخلاقی آنها خواهد داشت. حال کمی مفصل تر در این مورد صحبت خواهیم کرد.
همانگونه که احتمالا می دانید، مهم‏ترین و کلیدی‏ترین عامل در روش‏های تعلیم و تربیت، بحث «الگوسازی» است. هر سن و هر جنس، الگوی خاص خود را بر می‏تابد. در این میان، مهم‏ترین سن، دوران کودکی است. تربیت دوران کودکی با بهره‏گیری از الگوهای خاص و ویژه این دوران همراه است. طبیعی است که الگوهای دوران کودکی، به طور عمده، از مؤلفه‏های عاطفی به جای گزاره‏های عقلانی بهره می‏برند؛ از این رو رمز و رازهای موجود در خیال پردازی‏های کودکانه، جایگزین گزاره‏های واقع گرایانه در تربیت بزرگسالان می‏شود.
دختر بچه‏ها بطور ویژه به عروسک علاقه مند هستند. این علاقه از عاطفه ویژه دختربچه‏ها و نیز قدرت برتر عروسک در ایجاد حس همذات پنداری و تفاهم خیالی با کودک نشأت گرفته است و وجود عروسك براي پرورش روحيه مادرانه در آنها مؤثر است. به همين دليل است كه شركت هاي سازنده عروسك امروزه عروسك هايي توليد مي كنند كه نمايشگر طفل شيرخوار است و كارهايي از قبيل گريه كردن، شير نوشيدن، خوابيدن و حتي برخي از عروسك ها شيوه تر و خشك كردن نوزادان را آموزش مي دهند. این یکی از ابزارهایی است که غربی‏ها برای انتقال فرهنگ دلخواه خود، از آن استفاده کرده‏اند و البته در این راه، تلاش‏ها و هزینه‏های زیادی کرده‏اند.
اسباب‏بازی‏ها بر روح و روان کودک تأثیر گذاشته و در رشد و تکامل و شخصیت کودک مؤثر است ولی اگر چنانچه همین اسباب‏بازی بر اساس اصول روانشناسی و تربیتی انتخاب نشود، اثرات منفی و مخربی بر روح و روان کودک خواهد گذاشت. لذا تأکید می‏شود که والدین و مربیان در تهیه و انتخاب اسباب‏بازی اطلاعات و آگاهی‏های لازم را کسب نموده و نهایت دقت را داشته باشند. متأسفانه دقتی که بعضی از والدین در خرید وسایل غیر ضروری و تشریفاتی منزل به خرج می‏دهند بیشتر است تا خرید اسباب‏بازی‏هایی که به نظر روانشناسان تأثیر بسزایی در رشد شخصیت کودک دارد.
اسباب‏بازی‏ها را متناسب با سن، رشد (سن عقلی)، رغبت و تمایلات، استعدادها، قدرت جسمی و جنس کودک انتخاب کنید. این وسایل باید شامل اشیایی باشد که کودک را در آموختن هماهنگی چشم و دست، تناسب اشکال و رنگ‏ها، برآورد ارزش این کارها و جور کردن اشکال و قالب‏ها، دستکاری کردن، تغییر دادن و در جستجوی جزئیات برآمدن یاری رساند.
امروزه با توجه به پژوهش‏هایی که در مورد کودک و دوره کودکی و بخصوص سال‏های اولیه کودکی شده است، پی برده‏ایم که کودک چگونه یاد می‏گیرد، چه چیزی به یادگیری او کمک می‏کند، رشد فکری‏اش چگونه است و چگونه می‏توان این رشد فکری را تقویت و پرورش داد.
همچنین می‏دانیم که در این دوره کودک به چه چیزهایی علاقه‏مند است، کودکان عموما به اسباب‏بازی علاقه فراوانی نشان می‏دهند و به این سبب می‏توان از اسباب‏بازی‏ها به عنوان ابزاری برای رشد و تکامل آنان استفاده کرد. در میان فعالیت‏های روانی و بدنی کودکان، بازی اهمیت فراوانی دارد و اسباب‏بازی در زندگی آنان نقش مهم و مؤثری را ایفا می‏کند.
در واقع همان طوری که از بدو تولد، جسم کودک به غذا و ویتامین‏های مختلف و مفید احتیاج دارد و بدان وسیله رشد و نمو می‏کند، روح و روان او نیز احتیاج به تغذیه دارد. اسباب‏بازی برای کودکان نوعی غذای روحی و روانی به شمار می‏رود و بنابراین می‏توان گفت که یکی از نیازهای مهم آنان به حساب می‏آید و جزئی از زندگی آنان را تشکیل می‏دهد.
اسباب‏بازی‏های کودکان چنانچه با دقت و بر طبق اصول روانشناسی و هدف‏های آموزشی انتخاب شوند، در زندگی اجتماعی و روانی و در رشد فکری و تربیتی آنان بسیار مؤثر خواهد بود.
متأسفانه بسیاری از والدین گمان می‏کنند که اسباب‏بازی‏ها فقط برای تفریح و سرگرمی کودکان درست شده‏اند و بسیاری از سازندگان اسباب‏بازی‏ها نیز به جنبه‏های تجاری و مصرفی اسباب‏بازی‏ها پرداخته‏اند و از این نکته مهم غافلند که کودکان خردسال در سنینی که با اسباب‏بازی‏های خود به بازی سرگرم می‏شوند، شخصیت و فکر آنان نیز در این مرحله از زندگی شکل می‏گیرد. از این‏رو انتخاب و تهیه نوع مناسب اسباب‏بازی برای کودکان در سنین مختلف بسیار مهم و تعیین‏کننده است.
انتقال فرهنگ، جز با ابزار آن امکان‏پذیر نیست. شناخت مخاطب و ابزار سازی در راستای هدف، از ملزومات این عرصه است. ذائقه فرهنگی امروز، متفاوت از دیروز، به نگرشی نو، به مخاطب و در انداختن طرحی‏نو در امتداد طرح‏ها و سنن قبلی نیاز دارد. توجه فرهنگ غرب به این موضوع، موجبات برنامه ریزی و تبلیغاتی جدید را برای اصحاب فرهنگ غرب فراهم آورده است. اصحاب فرهنگ غرب، امروز نه شاعران، نویسندگان، نقاشان و نه هنرمندان‏اند! روانشناسان فرهنگی و تبلیغاتی، نخبه‏های فرهنگی غرب امروزاند، چرا که غرب مدرن و فرهنگ آن، چیزی متفاوت از غرب سنتی است و اتصال و ارتباط مستقیم به منابع اقتصادی و اسپانسرها، بر قدرت و دقت این امر افزوده است. (hawzah.net)
آثار ضد تربیتی عروسک های عریان
 یکی از کارکردهای عروسک های عریان (مانند باربی و پسرک عریان)، پر رنگ نمودن غرایز و روابط جنسی در ذهن دختران و پسران است و به تعبیر برخی منتقدان، آموزگار سکس است. تقلیل حیا و ترویج اخلاق جنسی از آنجا آغاز می شود که کودک نه تنها می تواند به تعویض لباس های زیر عروسک اقدام کند که به این کار نیز تشویق می شود و در بسیاری از اوقات با اندام جنسی عروسک سر و کار داشته و به تدریج قبح دیدن آن در نظر کودک می شکند.
تامل در این موضوع که کودکان در اثر آلودگی ذهنشان به این موضوعات به بلوغ زودرس جنسی رسیده و فرصت حضور در دنیای زیبا و دوست داشتنی کودکی را خیلی زود از دست می دهند، تاسف آور است. این یعنی نارسایی در مراحل رشد که حتمال بروز ناهنجاری های رفتاری را در آیندۀ آنها تقویت خواهد کرد. هجوم عروسک‏های نیمه عریان، با ژست‏های زننده، حرکت خزنده تهاجم خاصی است که بطور ویژه، دختربچه‏ها را هدف قرار داده است و همان طور که اشاره شد، این هجومی برنامه ریزی شده است که با هدف اثر بخشی تربیتی، خصوصا در مورد لباس پوشیدن، آرایش کردن و... در دو دهه آینده، وارد بازار شده، تا در مقابل «حجاب» نماد شاخص زنان مسلمان قرار گیرد.
غرب زدگی، بر خود باختگی و بی هویتی استوار است که دو راه در آن مؤثر است، گاهی انسان خود به سراغ غرب می‏رود و فریفته آن می‏شود و گاه غرب به سراغ انسان می‏آید و هویتش را به تاراج می‏برد. عروسک های عریان مانند گلوله ای است که از سوی غرب شلیک شده و با خیل عظیمی از محصولات وابسته، زندگی غربی را ترویج می‏کند و کودکان را نسبت به هویت و فرهنگ خود بی‏اعتماد می‏سازد.(پگاه حوزه :: 12 خرداد 1386، شماره 208)
دوست عزیز، همراهی با شما در عبور از ناملایمات و ابهامات افتخاریست که آن را شاکریم. چشم براه مکاتبات بعدی شما هستیم.
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group