پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

96-10-18-حجت الاسلام والمسلمين فرحزاد – مجالس ذکر اهل‌‌البیت(ع) محل نزول فرشتگان

برنامه سمت خدا
موضوع برنامه: مجالس ذکر اهل‌البیت(ع) محل نزول فرشتگان
كارشناس: حجت الاسلام والمسلمين فرحزاد
تاريخ پخش: 18- 10-96

بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
تا داشته‌ام فقط تو را داشته‌ام *** با یاد تو قد و قامت افراشته‌ام
بوی صلوات می‌دهند دستانم *** از بس که گل محمدی کاشته‌ام

شریعتی: «اللهم صل علی محمدٍ و آل محمد و عجل فرجهم» سلام می‌کنم به همه بیننده‌ها و شنونده‌های نازنین‌مان. انشاءالله هرجا هستید خدای متعال پشت و پناه شما باشد. حاج آقای فرحزاد سلام علیکم و رحمة الله، خیلی خوش آمدید.
حاج آقای فرحزاد: من هم خدمت شما و همه‌ی بینندگان و شنوندگان خوب این برنامه عرض سلام دارم. آرزوی موفقیت برای همه داریم. مخصوصاً برای عزیزانی که از هرجای کشور، برنامه ما را می‌بینند دعاگویشان هستیم و انشاءالله در همه زیارت‌ها و برنامه‌ها هم شریکشان می‌کنیم.
شریعتی: بحث هفته گذشته ما خیلی مورد استقبال قرار گرفت. الحمدلله!
حاج آقای فرحزاد: الحمدلله، این هفته خیلی پیام داشتیم و ما تشکر می‌کنیم از اینکه عزیزان مباحث را دنبال می‌کنند. خبرهای خوش می‌دهند یا گلایه دارند و مشکلات را به ما می‌رسانند. برنامه سمت خدا از دل مردم است و با مردم است. در شادی و غم مردم شریک هستیم. مطالبات به حقی که مردم در طول انقلاب داشتند و این ایام ارائه دادند، چه در منابع، چه در رسانه، چه خصوصی اگر خدمت شخصی برسیم، باز به همه می‌رسانیم. در مسأله‌ی زلزله همه آمدند همکاری کردند. یعنی نگفتند این به من مربوط نیست هر کسی از هر قشری خودش را سهیم دانست. همانطور که اگر مشکلی در یک گوشه از مملکت به وجود آید همه بسیج می‌شوند، چقدر عموم مردم کمک کردند. یکی از رفقا می‌گفت: در بازار اصفهان رفتیم پتو بخریم، گفتند: نیست. هرچه پتو بوده خریداری شده و برای سر پل ذهاب ارسال شده است. برای مشکلات مملکت هم خوب است همه به میدان بیایند. بیکاری، ازدواج، مسکن، هر درخواستی که مردم دارند، مریضی و قرض است، کارهایی است که دراز مدت وقت می‌برد. اما کارهایی هم هست که سریع می‌شود انجام داد. مثلاً سخنگوی قوه قضاییه گفت: مشکلات مال باختگان مؤسسه‌های اعتباری را حل کردیم. اینها بایستی چند وقت جلوتر حل می‌شد. یا طرحی و لایحه‌ای هست مجلس تصویب کند و نگذارند کارد به استخوان برسد و بعد به فکر درمان بیافتیم. در اطراف ما کمین کردند کسانی که مملکت را نا امن کنند. ممکن است بعضی از مسئولین سمت خدا را نبینند، خانواده‌هایشان انتقال بدهند. اگر واقعاً دست به دست هم بدهیم و به هم رحم کنیم، از مدیر و کارفرما و یک کارمند جزء واقعاً آنچه در توان دارد برای ارباب رجوع انجام بدهد.
شریعتی: اگر همدلی بین ما باشد، فردا هم اگر یکی از ما مسئول شدیم و مسئولیتی داشتیم دلسوز جامعه هستیم.
حاج آقای فرحزاد: اگر در یک خانواده همه به فکر هم باشند، خدا رحمت و لطف و برکتش را صد در صد می‌باراند. «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُم‏» (محمد/7) یک مشکل این است که فرافکنی می‌کنیم. یعنی می‌گوییم: فلان جناح مقصر است. دولت مقصر است، مردم مقصر هستند، با این روش کار پیش نمی‌رود. هرکسی در توان خودش و در رأسش قوای سه‌گانه و مسئولین مملکتی، هرکس در هر موقعیت و پستی هست، مشکلات را بینی و بین الله به مردم و مسئولین انتقال می‌دهیم و با هر توانی که داشته باشیم کمک می‌کنیم انشاءالله مشکلات حل شود ولی بعضی نیاز به دراز مدت دارد. صدای مردم را به جان و دل می‌پذیریم و مطالبات مردم را می‌پذیریم و به مسئولین انتقال می‌دهیم. امیدواریم انشاءالله تأثیرگذار باشد.
شریعتی: انشاءالله همه دست به دست دهیم و ایرانمان را بسازیم و زندگی راحت و توأم با آرامش داشته باشیم. بحث ما با حاج آقای فرحزاد سیری در صحیفه نورانی سجادیه است. نکات خوبی را شنیدیم، دعای اول و دوم صحیفه را با حمد و صلوات بر محمد و آل محمد شروع کردیم و در دعای سوم، دعای امام سجاد(ع) هست که درود بر ملائکه خداوند متعال است و نکات لطیف و ظریفی که در باب ملائکه اشاره کردند و امروز مشتاق هستیم از فرشتگان مقرب الهی بشنویم.
حاج آقای فرحزاد: بسم الله الرحمن الرحیم، الحمدلله رب العالمین. اللهم صل علی محمد و آل محمد.
دعای سوم صحیفه سجادیه درباره‌ی فرشتگان است. امام سجاد(ع) به حاملین عرش و ملائک مقرب خدا اشاره فرمودند. بعد پشت سرش فرمودند: «فَصَلِ‏ عَلَيْهِمْ‏، وَ عَلَي الْمَلائِكَةِ الَّذِينَ مِنْ دُونِهِمْ» ملائکه سلسله مراتب دارند. از روح که اعظم ملائکه است شروع می‌شود و ملائکه چهارگانه که جبرئیل و میکائیل را عرض کردیم. همچنین حضرت درود می‌فرستد بر ملائکه‌ای که پایین‌تر هستند. «مِنْ سُكَّانِ سَمَاوَاتِكَ» اینها ساکن آسمان‌های تو هستند. «وَ أَهْلِ الامَانَة علی رِسالاتِک» یعنی برنامه‌هایی که خدا به آنها می‌دهد، امین هستند که به انبیاء و مؤمنین و اولیای خدا برسانند. در وصف آنها حضرت می‌فرماید: «وَ الَّذِينَ لا تَدْخُلُهُمْ سَأْمَةٌ مِنْ دُءُوبٍ، وَ لا إِعْيَاءٌ مِنْ لُغُوبٍ وَ لا فُتُورٌ» ملائکه‌ای که علامت اینها این است که هیچوقت از کار و تلاش خسته نمی‌شوند. چون ملائکه مثل انسان نیستند که قوای غضبیه و شهویه داشته باشند. خستگی و کُندی در اینها راه ندارد. می‌فرماید: خستگی از کار کردن در اینها وارد نمی‌شود. ملال و کوفتگی و سستی در اینها راه ندارد. «وَ لا تَشْغَلُهُمْ عَنْ تَسْبِيحِكَ الشَّهَوَاتُ» آنقدر غرق فرمان بردن و تسبیح خدا هستند که شهواتی نیست که مانع آنها شود. «وَ لا يَقْطَعُهُمْ عَنْ تَعْظِيمِكَ‏ سَهْوُ الْغَفَلاتِ» مثل آدم که سهو و اشتباه او را می‌گیرد، دچار سهو و غفلت نمی‌شوند و از تعظیم خدا لحظه‌ای فروگذاری نمی‌کنند. یعنی ملائکه 24 ساعت در اختیار فرمان خدا هستند و فرمان الهی را اجرا می‌کنند. هرکدام هم مأموریت‌های ویژه و خاص خودشان را دارند.
بحثی که در روایات هم خیلی اشاره شده این است که ملائکه اولیای خدا و مؤمنین و افراد خوب را همراهی می‌کنند. همانطور که شیاطین همراه افرادی هستند که به بیراهه می‌روند. غم و غصه و افسردگی و نا امیدی و اختلاف برای شیطان و شیاطین است. چه کار کنیم که شیاطین دور شوند و فرشته‌ها به ما نزدیک شوند؟ جلسات قبل گفتیم: اعتقاد به فرشته‌ها جزء ضروریات دین ما هست. نود آیه در مورد فرشته‌ها داریم. جنس فرشته‌ها لطیف و نورانی و ظریف است. ولی به پیغمبرها و غیر پیغمبرها ممثل می‌شوند. غذایشان از تقدیس و تسبیح و نسیم عرش است. عدد فرشته‌ها را جز خدا کسی نمی‌داند. در عالم هستی موجودی به زیادی فرشته‌ها خلق نشده است. خدا به عدد ذرات عالم فرشته خلق کرده است. بعضی از ذرات هستند که دهها فرشته همراهشان است. «وَ ما يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ‏ إِلَّا هُو» (مدثر/31) خدا در قرآن می‌فرماید: لشگر پروردگار را جز خودش کسی نمی‌داند. در همه فضاها و همه جای عالم هستند. چه کنیم فرشته‌ها زیاد با ما مأنوس شوند و به کمک و یاری ما بیایند؟ عرض کردیم کسی که مریض می‌شود و کسی که به عیادت مریض می‌رود هم بر مریض و عیادت کننده مریض هفتاد هزار فرشته یاری می‌کنند، اعمالی که انجام داده برایش می‌نویسند. گناهانش را پاک می‌کنند و برایش تسبیح و تقدیس و ذکر می‌گویند و نصفش را می‌دهند به کسی که عیادت مریض می‌کند و دلش را شاد می‌کند.
مورد دیگر که عمده بحث امروزم در این مورد هست، چه کنیم فرشته‌ها که جنبه رحمت و لطف و ریزش رحمت الهی هستند، بیشتر با ما سر و کار داشته باشند؟ جایی که فرشته‌ها خیلی وارد و نازل می‌شوند، مجالس ذکر خدا، مجالس تلاوت قرآن، مجالس ذکر اهل‌بیت، مشاهد مشرفه و بقاع متبرکه و مجالس روضه و توسل به اهل‌بیت است. هرچه بتوانیم اینها را توسعه بدهیم، جایی که ذکر خدا و تلاوت قرآن می‌شود، حدیث داریم خانه‌هایی که در آن تلاوت قرآن می‌شود، برای اهل آسمان می‌درخشد همانطور که ستاره‌ها بر ما می‌درخشند. چه فردی و چه به صورت دسته جمعی، فرشته‌ها را جذب می‌کند. پیامبر (ص) فرمودند: «بادروا الی ریاض الجنة» به باغ‌های بهشتی سبقت بگیرید. «فقالوا: و ما ریاض الجنة» باغ‌های بهشتی کجاست؟ فرمود: «حلق الذکر» حلقه‌های ذکر الهی، هرجا ذکر خدا می‌شود، موعظه هست، تعلیم و تعلم است، ذکر خداست، روضه هست، قرآن و حدیث است. یکی از برنامه‌های خوب که ذکر خدا هست، سمت خداست. مراجع و بزرگان ما فرمودند: همه آیه و حدیث است یا عبرت است. همه بحث‌ها حول خدا و پیغمبر و آخرت است. می‌فرماید: به این برنامه‌ها سبقت بگیرید که سازندگی دارد و ملائکه را جذب می‌کند.
امام صادق(ع) فرمودند: یک کسی به حضرت فرمود: من در یک جلسه‌ای شرکت کردم، کسی برای مردم قصه می‌گفت. گوینده قصه می‌گفت: این مجلسی است که کسی شقی نمی‌شود. همه عاقبت بخیر می‌شوند. امام صادق فرمودند: «هیهات، هیهات» اشتباه کرده است! صرف قصه‌گویی و سرگرم کردن نیست. وقتی با مرحوم بهاءالدینی جایی رفتیم. اسباب بازی و تفریح‌گاهی بود. فرمودند: خوب است اسباب بازی‌ها و یا تفریح‌گاه‌های ما صرف بازی نباشد. یعنی در این تفریح چیزی به طرف یاد داده شود. چیزی باشد که فکر طرف را رشد بدهد. فقط وقت پر کن نباشد و نتیجه گیری خوبی داشته باشد. حضرت فرمودند: مجلسی که مؤثر است و کسی شقی نمی‌شود چه مجلسی است؟ امام صادق(ع) فرمودند: «ان لله ملائکة سیاحین» خدای متعال فرشته‌هایی دارد که جهانگرد هستند. مأموریت دارند جاهای خاصی بروند. «سِوَى الْكِرَامِ الْكَاتِبِینَ» نامه اعمال ما را می‌نویسند و کار ما را رصد می‌کنند، «فَإِذَا مَرُّوا بِقَوْمٍ یَذْكُرُونَ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ قَالُوا قِفُوا فَقَدْ أَصَبْتُمْ حَاجَتَكُمْ» (کافی/ج3/ص268) اینها رصد می‌کنند، اگر در یک جایی که ذکر محمد و آل محمد(ص) است، تا ذکر محمد و آل محمد می‌شود ملائکه می‌گویند: جایش را پیدا کردیم. بروید آنجا شرکت کنید. «فَیَجْلِسُونَ» جلسه‌ای که در آن ذکر اهل‌بیت می‌شود، ملائکه در آن جلسه شرکت می‌کنند. «فَیَتَفَقَّهُونَ مَعَهُمْ» در برنامه سمت خدا فرشته‌ها هم شرکت می‌کنند. فرشته‌هایی که آسمانی هستند و فرشته‌های زمینی که فرشته گونه هستند. «فَإِذَا قَامُوا» وقتی مجلس تمام شد، مریض‌های مؤمنین، اهل مجلس را عیادت می‌کنند. «عَادُوا مَرْضَاهُمْ وَ شَهِدُوا جَنَائِزَهُمْ» اگر از دنیا بروند، تشییع می‌کنند. اگر آنهایی که اهل ذکر پیامبر و آل پیامبر هستند غائب باشند، سرکشی می‌کنند. «وَ تَعَاهَدُوا غَائِبَهُمْ فَذَلِكَ الْمَجْلِسُ الَّذِى لَا یَشْقَى بِهِ جَلِیسٌ» (کافی/ج3/ص268) فرمودند: مجلسی که کسی شقی و بد عاقبت نمی‌شود، مجلس محمد و آل محمد است.
بنده هفته‌ای سه چهار شب جلسه دارم. در این جلسات بنده مقید هستم حدیث کساء خوانده شود. یکی از چیزهایی که در حدیث کساء هست و مرحوم آیت الله بهاءالدینی، مرحوم آیت الله بهجت، آقای دولابی است، این است که برای حل مشکلات و معضلات و جلب لطف و رحمت و عنایت خدا و اهل‌بیت حدیث کساء خوانده شود. حدیث کساء هم باید مثل زیارت عاشورا و دعای ندبه و دعای کمیل باب شود. اولیای خدا خیلی خواندن حدیث کساء را سفارش کردند. امیرالمؤمنین(ع) پایان حدیث کساء از پیغمبر عظیم الشأن سؤال کردند: «ما لِجُلوسِنا هذا تحت الکساء من الفضل» ما پنج تن زیر این عبای بزرگ و چادر بزرگ جمع شدیم چه خاصیتی دارد؟ پیغمبر قسم خوردند که ذکر این حدیث کساء «ما ذُکِرَ خَبَرُنا هذا فى مَحْفِلٍ مِنْ مَحافِلِ اَهْلِ الاَْرْضِ وَفیهِ جَمْعٌ مِنْ شَیعَتِنا وَمُحِبّینا» قسم به خدایی که مرا فرستاده است، اگر این حدیث کساء در محفلی که دوستان و شیعیان ما هستند خوانده شود، خوانده نمی‌شود «اِلاّ وَنَزَلَتْ عَلَیْهِمُ الرَّحْمَةُ» قسم خورده که رحمت الهی آن محل را می‌گیرد.
از آیت الله بهجت نقل کردند که گاهی ما جمع نیستیم و خصوصی می‌خوانیم. فرمودند: فرشته‌ها هستند، بخوانید. یعنی اگر کسی در خانه تنها زندگی می‌کند، باز هم روزی یکبار، دو روز یکبار بخواند. «وَحَفَّتْ بِهِمُ الْمَلاَّئِکَةُ» حَفَّت مثل یک جنگلی است که همه درخت است. حَفَّت یعنی ملائکه آن محفل را از نور خودشان پوشش می‌دهند. «وَاسْتَغْفَرَتْ لَهُمْ اِلى اَنْ یَتَفَرَّقُوا» ملائکه در مجلسی برای اهل مجلس استغفار می‌کنند تا وقتی که متفرق شوند. امیرالمؤمنین فرمود: «فَقالَ عَلِىُّ اِذاً وَاللَّهِ فُزْنا وَفازَ شیعَتُنا وَ رَبِّ الْکَعْبَةِ» به پروردگار کعبه ما و شیعه‌های ما رستگار شدیم. پیغمبر قسم خوردند: قسم به خدایی که جان من در دست اوست. ذکر و یاد حدیث کولاک می‌کند. در محفل و مجلس دوستان و شیعیان ما تلاوت نمی‌شود، «هذا فى مَحْفِلٍ مِنْ مَحافِلِ اَهْلِ الاَْرْضِ وَفیهِ جَمْعٌ مِنْ شیعَتِنا وَمُحِبّینا وَفیهِمْ مَهْمُومٌ اِلاّ وَفَرَّجَ اللَّهُ هَمَّهُ» کسی که گرفتار است خدا گیرش را باز می‌کند. کسی که غمگین است، غمش را برمی‌دارد. «وَلا مَغْمُومٌ اِلاّ وَکَشَفَ اللَّهُ غَمَّهُ وَلا طالِبُ حاجَةٍ اِلاّ وَقَضَى اللّهُ حاجَتَهُ» حاجتمند هستند، خدا حاجتش را روا می‌کند، حضرت امیر فرمودند: «وَاللَّهِ فُزْنا وَسُعِدْنا وَکَذلِکَ شیعَتُنا فازُوا وَسُعِدُوا فِى الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ وَرَبِّ الْکَعْبَة» زیارت عاشورا، جامعه کبیره، هر دعایی، هر جلسه‌ای که ذکر و نام خدا و اهل‌بیت هست، روایت داریم مخصوصاً ذکر فضایل امیرالمؤمنین گناهان را پاک و متلاشی می‌کند. اثر قوی دارد و شوینده‌ای است که تمام لکه‌ها را می‌تواند پاک کند. روایت داریم که مجلسی که ذکر مولا علی(ع) بشود، ملائکه می‌‌آیند در آن مجلس شرکت می‌کنند، «زَيِّنُوا مَجَالِسَكُمْ‏ بِذِكْرِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (ع)» (بشارة المصطفي، ص60) مجلس‌هایتان را با منبری‌ها و گوینده‌ها و اساتید دانشگاه زینت بدهد. آقای بزرگواری فرمودند: غدیر را باید در طول سال احیاء کنیم. سیره پیغمبر این بود. در هر مجلسی سعی می‌کرد از وصایت و امامت و فضایل حضرت علی بگوید. ذکر حضرت علی عجیب فضا را معطر می‌کند. روایت داریم گناهان اهل مجلس آمرزیده و پاک می‌شود، ملائکه در آان مجلس شرکت می‌کنند، ملائکه‌ای که از مجلس ذکر فضایل اهل‌ بیت بالا می‌روند، می‌بینند دیگر اینها معطر هستند، عطر عجیبی فضا را گرفته و نورانی هستند. می‌پرسند: شما چه کار کردید؟ چه عطری زدید؟ می‌گویند: ما در مجلس ذکر اهل‌بیت شرکت کردیم، این نورانیت و عطر و بو برای آنجاست. می‌گویند: می‌شود ما هم شرکت کنیم؟ می‌گویند: متأسفانه وقت جلسه تمام شده و مردم متفرق شدند. در روایت داریم ملائکه بعدی می‌آیند مجلسی که اهل مجلس رفتند و پراکنده شدند، خودشان را به فرش، به در و دیوار، به محیط می‌مالند و متبرک می‌کنند که در این مجلس ذکر اهل‌بیت شده است. من همین‌جا خواهش دارم که تمام سمت خدایی‌ها در طول سال یک مجلس ذکر اهل‌بیت در خانه‌هایشان بگذارند. اگر هم از سور دادن می‌ترسند که شام یا ناهار و یا صبحانه ندهند. بزرگان ما فرمودند: اطعام و شام و ناهار که برای اهل‌بیت می‌دهی ثوابش از روضه و منبر و جلسه کمتر نیست اگر بیشتر نباشد. پرچم قرآن و اهل‌بیت در خانه‌های ما باشد. این گناهانی که در خانه می‌شود و نکبت و ظلمت و تاریکی که می‌شود، ذکر خدا و اهل‌بیت پاکسازی می‌کند. تاریکی‌ها و بدی‌ها می‌رود. شیاطین می‌روند و فرشته‌ها می‌آیند. آنهایی که می‌توانند ماهیانه و کسانی که نمی‌توانند سالیانه بگیرند. تمام مراجع ما در قم یا پنج‌شنبه، یا جمعه، در منزل روضه دارند.الآن فاطمیه پیش رو است، بیاییم این پرچم حضرت زهرا را در همه خانه‌ها بگردانیم. یک جمعی باشند که این را بگردانند. این خیلی مؤثر است. حسینیه و مساجد سر جای خودش، اینکه آنها در خانه ما بیایند خیلی مهمتر است. بسیاری از بزرگان ما یک طبقه را زیر زمین می‌کردند.
اگر بخواهیم آمار بدهیم، میلیون‌ها نفر بر اثر همین مجالس منقلب شدند. خیلی‌ها هستند ممکن است به مشاهد مشرفه و مسجد و حسینیه نروند. ولی چون همسایه خانه‌اش و عمو و دایی‌اش روضه گرفته، در هر صورت آمده و در این مجالس منقلب شده است. امام باقر(ع) فرمود: هیچ بنده‌ای نیست که ذکر ما اهل‌بیت پیشش باشد و دلش نرم نشود. دلش نرم می‌شود و تکانی می‌خورد.
یکی از دوستان می‌گفت: جنوب جیرفت محلی است که در کویر است. آنجا زندانی‌هایی را می‌برند که خیلی وضعشان خراب است. ایام فاطمیه در آن زندان تبلیغ می‌کردم، گفت: ذکر حضرت زهرا را می کردم، یکی از اینها سر دسته مفاسد بود. گفت: بیست سال بود من تکان نخورده بودم. گفت: نام فاطمه زهرا و این مجلس مرا زیر و رو کرد. نام امیرالمؤمنین و امام حسین دلها را نرم می‌کند. یک نفر نوشته بود: من بیست سال شراب می‌خوردم. خیلی آلوده بودم و نمی‌توانستم درک کنم. یکبار یک جام شرابی که خوردم، حواسم نبود و گفتم: سلام بر امام حسین! من هیچوقت بی ادبی نمی‌کردم با دهان نجس نام امام حسین را ببرم. گفت: بر سر خودم زدم که تو خیلی نفهم و بی‌شعور هستی. همانجا شیشه شراب را شکستم و کنار زدم و به برکت نام امام حسین همه را کنار گذاشتم. اینکه می‌گویند: صلوات و نام اهل‌بیت گناهان را منهدم می‌کند، واقعیتی است. ما این را باید زیاد کنیم. امام باقر می‌فرماید: هیچ بنده‌ای نیست که ذکر ما اهل‌بیت به گوشش بخورد و بخاطر ذکر ما دلش رقیق شود. ملائکه می‌آیند اهل مجلس را کیسه کشی می‌کنند و گناهان آنها را می‌آمرزند مگر گناهی که او را از ایمان خارج کند. حق الناس سر جایش هست و باید حق مردم را داد. سه نفر مؤمن یا بیشتر جمع نمی‌شوند جز اینکه به تعداد آنها ملائکه می‌آیند شرکت می‌کنند. اگر دعا کنند ملائکه آمین می‌گویند. اگر از یک شر و بدی پناه ببرند، ملائکه آمین می‌گویند. اگر حاجتی از خدا بخواهند، شفاعت می‌کنیم. اگر منکرین ما و دشمنان جمع شوند، معادل آن شیاطین می‌آیند و چند برابر کمک می‌کنند. بیاییم کاری کنیم که ملائکه جذب شوند.
مرحوم بهاءالدینی معمولاً به افرادی که برای مشکلات حاد خدمت ایشان می‌رفتند به چند چیز سفارش می‌کردند. آنهایی که تمکن دارند قربانی کنند و گوسفند بکشند. چهارده هزار صلوات بفرستند، دوستان می‌دانند ما شب و روز گاهی خدمت ایشان بودیم، در جلسات معمولاً ایشان صبح‌ها می‌رسیدند. ایشان را ختم صلوات می‌بردیم. ایشان به حدیث کساء اینقدر اعتقاد داشتند یادم هست در ایام جنگ در شهر درود یکی از رفقا امام جمعه بود. بخاطر کارخانه سیمان آنجا بمباران می‌شد. امام جمعه آنجا ایشان را دعوت کرد. حتی زمانی بود که ضد هوایی‌ها را می‌خواست سپاه افتتاح کند، مردم بیرون ریختند، گفتند: این ضد هوایی امتحانی است. به آقا گفتند: ما چه کنیم؟ فرمودند: حدیث کساء را در شهر رواج بدهید. از آن تاریخ تا پایان جنگ دیگر موشکی شلیک نشد. با خلبانی مصاحبه کردند، گفت: این منطقه از رادار من حذف می‌شود. پیغمبر قسم می‌خورد. «و لا ینجی من سخطک الا التضرع الیک» دعای شب جمعه است. چیزی مثل تضرع و دعا و زاری و التماس نداریم.
بنده یکی دو ماه قبل اصفهان بودم. ما را دعوت کردند زندان سخنرانی کنیم. یکی از اهل جلسه یک ماه بعد گفت: من زندانی پای منبر شما هستم. یک سید روحانی بود مرا زندان می‌برد. کار فرهنگی زندان را می‌کرد. دیدم در ماشین می‌رویم دائم می‌گوید: یا فاطمه الزهرا، خیلی اسم حضرت زهرا را می‌آورد. توسلش همه به حضرت زهرا است. گفت: من در رشته ورزش بودم و اصلاً با این مسائل مذهبی سر و کار نداشتم، پدر من در اصفهان روضه می‌گرفت ولی من بی موالات بودم. سر کوچه بازی می‌کردم. یکی گفت: نمی‌خواهی چای ریز حضرت زهرا بشوی؟ با لطافت گفت. شروع کار چای درست کردم و ریختم و گفت: اصلاً یک تحول درونی در من مثل یک نورانیتی در من ایجاد شد. گفتم: بر فرض قهرمان شدم، چه می‌شود؟! همه را کنار گذاشتم و به حوزه علمیه آمدم و طلبه شدم. درسم خوب شد. از همان اوایل منبر می‌روم. در زندان هم افراد زیادی زیر و رو شدند. اینها همه به برکت این است که من چای ریز حضرت زهرا شدم. ذکر اهل‌بیت و ذکر فضایل اهل‌بیت متحول می‌‌کند. میلیون‌ها‌ ملائکه را نازل می‌کند تا ما را شستشو بدهند و دیگران را هدایت کنند.
شریعتی: امروز صفحه 193 قرآن کریم،آیات 37 تا 43 سوره مبارکه توبه در سمت خدا تلاوت خواهد شد.
«إِنَّمَا النَّسِي‏ءُ زِيادَةٌ فِي الْكُفْرِ يُضَلُّ بِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا يُحِلُّونَهُ عاماً وَ يُحَرِّمُونَهُ عاماً لِيُواطِؤُا عِدَّةَ ما حَرَّمَ اللَّهُ فَيُحِلُّوا ما حَرَّمَ اللَّهُ زُيِّنَ لَهُمْ سُوءُ أَعْمالِهِمْ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ «37» يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ما لَكُمْ إِذا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَ رَضِيتُمْ بِالْحَياةِ الدُّنْيا مِنَ الْآخِرَةِ فَما مَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ «38» إِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذاباً أَلِيماً وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ وَ لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً وَ اللَّهُ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ «39» إِلَّا تَنْصُرُوهُ فَقَدْ نَصَرَهُ اللَّهُ إِذْ أَخْرَجَهُ الَّذِينَ كَفَرُوا ثانِيَ اثْنَيْنِ إِذْ هُما فِي الْغارِ إِذْ يَقُولُ لِصاحِبِهِ لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنا فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَيْهِ وَ أَيَّدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْها وَ جَعَلَ كَلِمَةَ الَّذِينَ كَفَرُوا السُّفْلى‏ وَ كَلِمَةُ اللَّهِ هِيَ الْعُلْيا وَ اللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ «40» انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالًا وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ «41» لَوْ كانَ عَرَضاً قَرِيباً وَ سَفَراً قاصِداً لَاتَّبَعُوكَ وَ لكِنْ بَعُدَتْ عَلَيْهِمُ الشُّقَّةُ وَ سَيَحْلِفُونَ بِاللَّهِ لَوِ اسْتَطَعْنا لَخَرَجْنا مَعَكُمْ يُهْلِكُونَ أَنْفُسَهُمْ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ إِنَّهُمْ لَكاذِبُونَ «42» عَفَا اللَّهُ عَنْكَ لِمَ أَذِنْتَ لَهُمْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَ تَعْلَمَ الْكاذِبِينَ «43»
ترجمه: همانا تأخير (و تغيير ماههاى حرام به ماههاى ديگر،) سبب افزايش در كفر است، كه به وسيله آن كافران گمراه مى‏شوند. (آنها) يك سال (جنگ در ماههاى حرام) را (به سليقه و تمايل و مصلحت‏انديشى،) حلال مى‏دانند و يك سال آن را حرام، تا با تعداد ماههايى كه خداوند حرام ساخته، مطابق آيد. از اين رو آنچه را خدا حرام كرده حلال مى‏كنند. كارهاى ناپسند آنها، در نظرشان زيبا جلوه يافته است و خداوندكافران را هدايت نمى‏كند. اى كسانى‏كه ايمان آورده‏ايد! چرا وقتى به شما گفته مى‏شود در راه خدا (و براى جهاد) حركت كنيد، سنگين و زمين‏گير مى‏شويد؟ آيا به جاى آخرت، به زندگى دنيا راضى شده‏ايد؟ پس بدانيد بهره‏ى زندگى دنيا در (برابر) آخرت، جز اندكى نيست. اگر (به سوى ميدان جنگ) نشتابيد، خداوند شما را به عذابى دردناك عذاب مى‏كند و گروه ديگرى را جايگزين شما مى‏كند و شما (با ترك جبهه،) ضررى به خدا نمى‏زنيد و خداوند بر هر چيزى تواناست. اگر پيامبر را يارى نكنيد، همانا خدا آن زمان كه كافران او را (از مكّه) بيرون كردند يارى كرد، در حالى كه او نفر دوّم از دو تن بود، زمانى كه آن دو در غار (ثور) بودند، (پيامبر) به همراهش (ابوبكر) مى‏گفت: اندوه مدار كه خدا با ماست. پس خدا، آرامش خويش را بر او نازل كرد واو را با سپاهيانى كه آنها را نديديد يارى كرد و سخن و طرح كافران را (كه قصد كشتن پيامبر را داشتند،) پست‏تر (وخنثى) قرار داد وكلمه (و اراده) خداوند (براى نصرت پيامبرش،) برتر (و پيروز) است و خداوند توانا وحكيم است. (به سوى جبهه وجهاد) كوچ كنيد، سبكبار و سنگين بار، (خواه بر شما آسان باشد، خواه دشوار.) ودر راه خدا با اموال وجانهاى خود جهاد كنيد، اگر مى‏دانستيد، اين براى شما بهتر است. اگر غنيمتى نزديك و سفرى كوتاه (براى جهاد) بود، قطعاً (متخلفان از جهاد) در پى تو مى‏آمدند، ولى آن راه بر آنان دور و دشوار آمد (و به اين بهانه نمى‏آيند) و به خدا سوگند خواهند خورد كه اگر مى‏توانستيم، با شما (به جنگ) بيرون مى‏شديم! آنان (با اين روش،) خود را هلاك مى‏كنند و خداوند مى‏داند كه آنان دروغگويانند. خدايت ببخشايد! چرا پيش از آنكه (حال) راستگويان بر تو روشن شود و دروغگويان را بشناسى، به آنان اجازه (مرخّصى) دادى؟
شریعتی: در بیست و هشتمین هفته از ختم قرآن کریم داریم از مورخ عالیقدر عالم فرزانه و تأثیر گذار مرحوم حجت الاسلام و المسلمین علی دوانی یاد می‌کنیم. اگر نکته‌ای هست بفرمایید و از فضیلت ذکر صلوات بر محمد و آل محمد بشنویم.
حاج آقای فرحزاد: مرحوم دوانی واقعاً آن ادبیات علمی را با این کتاب‌هایی که نوشتند، در بیان عام و در دسترس مردم قرار دادند که این توفیق بزرگی بوده و هم در تاریخ، هم در رجال و علوم مختلف تبحّر داشتند. هم فرزند بزرگوارشان که در تاریخ مسلط هستند، موقوفات خوبی برای خودشان گذاشتند و به یادگار گذاشتند.
یکی از چیزهایی که می‌تواند مجالس اهل‌بیت را احیاء کند وقف درصدی از مال یا زمین است، چیزی که برای اهل‌بیت هزینه شود. از ثلث می‌شود وصیت کرد. خدا همه اموات را رحمت کند، مرحوم ابوی ما سال 58 زمانی که از مشهد برمی‌گشتند تصادف کردند و به رحمت خدا رفتند. وصیت‌نامه‌ی مفصلی نوشته بودند. برای من چندین سال نماز بدهید و روزه بگیرید و رد مظالم بدهید. در صورتی که خود ایشان همه چیز را مراعات می‌کردند. ولی تمام ده مورد وصیت‌هایش یک طرف، یک وصیت این بود که مبلغی را مجلس روضه برای اهل‌بیت بگذارید. این کار ایشان یک طرف و تمام کار دیگر یک طرف است. بهترین موردی که با ما مشورت می‌کنند در وصیت‌نامه بنویسیم، یک پولی که برای اهل‌بیت مجلس ذکر اهل‌بیت گرفته شود، این ماندگار است و چقدر نافع و هدایتگر است. نماز خوان و روزه گیر هم درست می‌کند.
شریعتی: انشاءالله همه رعایت کنیم و این مجالس ذکر در زندگی ما پر رونق شود. قبل از اینکه نکته صلوات و اشاره قرآنی را بفرمایند، انشاءالله این هفته پنج‌شنبه خدمت دکتر رفیعی عزیز خواهیم بود و قرار است پنج‌شنبه‌های ما مزین به حضور ایشان باشد. دوستداران مباحث آقای دکتر رفیعی می‌توانند مباحث ایشان را روزهای پنج‌شنبه دنبال کنند. منتظر باشید که انشاءالله خبرهای خوبی در راه است.
حاج آقای فرحزاد: در روایت داریم سلام و صلوات‌هایی که می‌فرستیم ملائکه واسطه هستند به پیامبر ابلاغ کنند. در روایت داریم «ان لله الملائکة السیاحین فی الارض یبلغون عن امتی السلام» ملائکه‌ای هستند در آسمان‌ها پرواز می‌کنند و رصد می‌کنند، هرکس برای پیغمبر سلام و صلوات می‌فرستد، آنها را به محضر پیغمبر خدا می‌رساند. همانطور که برای فطرس ملک هم داریم، هرکس به امام حسین سلام می‌دهد او واسطه است به حضرت ابلاغ کند. در روایت داریم آنهایی که سلام و صلوات و درود بر پیغمبر می‌فرستند، خدا ده برابر بر گوینده سلام و صلوات می‌فرستد.
در روایت داریم همه انسان‌ها باید از پل صراط عبور کنند. پل صراط هم روی جهنم کشیده شده است. همه باید از پل صراط عبور کنند. افرادی که در دنیا صلوات زیاد می‌فرستند، هم خدا نور به آنها می‌دهد که در آتش نیافتند، «من کان معه نورٌ لم یدخل النار» پیغمبر ما فرمودند: زیاد بر من صلوات بفرستید، صلوات بر من عالم برزخ را نورانی می‌کند، پل صراط را نورانی می‌کند در آتش نیافتید. روایت داریم ملائکه می‌آیند بالهایشان را پهن می‌کنند. آنهایی که در دنیا زیاد صلوات فرستادند، حائل می‌شوند. پس چیزی که ما را از آتش جهنم نگه می‌دارد، تلاوت قرآن، ذکر اهل بیت، صلوات بر محمد و آل محمد است.
شریعتی: برای دسترسی به محتویات برنامه و نکاتی که مطرح می‌شود می‌توانید به سایت ما مراجعه کنید. مباحث برنامه و فایل‌های صوتی آنجا هست و حتی فایل‌های متنی که انشاءالله مورد استفاده همه قرار بگیرد. دعا بفرمایید و همه آمین بگوییم.
حاج آقای فرحزاد: خدا را به حق محمد و آل محمد قسم می‌دهیم که قلب امام زمان از ما راضی، فرجش را نزدیک، رفع هم و غم و گرفتاری از همه گرفتارها بفرما. آنهایی که شغل ندارند، مسکن ندارند، همسر ندارند، فرزند ندارند، به همه مرحمت بفرما. قرض مقروضین ادا بگردان، مریض‌ها شفای عاجل عنایت بفرما. وسعت رزق، امنیت کامل به مملکت ما مرحمت بفرما. خدایا از نعمت باران و برفی که باریده قدر دان هستیم. باز هم لطف بفرما بیش از این برکات مادی و معنوی را بر ما نازل بفرما. به برکت صلوات بر محمد و آل محمد و سلام به امام حسن و امام حسین. ذکر اهل‌بیت را فراموش نکنید.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group