پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

96-11-02-حجت الاسلام والمسلمين فرحزاد – همراهی فرشتگان با زائران کربلا


حاج آقای فرحزاد: بسم الله الرحمن الرحیم. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم. الحمدلله رب العالمین.
در فرازهایی از دعای سوم امام سجاد(ع) در مورد فرشتگان درود می‌فرستند، «وَ قَبَائِلِ‏ الْمَلائِكَةِ الَّذِينَ اخْتَصَصْتَهُمْ لِنَفْسِكَ» حضرت انواع و اقسام فرشته‌ها را دعا می‌کنند که می‌گوییم چه نوع فرشته‌هایی هستند. «وَ أَغْنَيْتَهُمْ عَنِ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ بِتَقْدِيسِكَ» فرشته‌هایی که از خوردن و آشامیدن و نوشیدنی‌ها آنها را بی‌نیاز کردیم به یاد تو و تقدیس تو سیراب می‌شوند و گرسنگی آنها برطرف می‌شود، «وَ أَسْكَنْتَهُمْ بُطُونَ أَطْبَاقِ سَمَاوَاتِكَ» در جای جای آسمان فرشته‌ها را جا دادید، «وَ الَّذِينَ عَلَي أَرْجَائِهَا إِذَا نَزَلَ الامْرُ بِتَمَامِ‏ وَعْدِكَ‏» گوشه کنار آسمان‌ها و جای جای عالم از فرشته‌ها پر است. باز درود می‌فرستند بر «وَ خُزَّانِ الْمَطَرِ وَ زَوَاجِرِ السَّحَابِ‏» فرشته‌هایی که مأمور باران هستند. انشاءالله خدا لطفی کند و به اینها امر کند بیشتر در مملکت ما بارندگی باشد. بر این برف و بارانی که آمد خدا را شکر می‌کنیم ولی دعا زیاد کنیم و صدقه زیاد بدهیم که خدای متعال باران رحمتش را زیاد ببارد. «وَ زَوَاجِرِ السَّحَابِ‏» فرشته‌هایی که ابرها را جابه جا می‌کنند. امیدواریم آن فرشته‌ها برف و باران را به مملکت ما بیاورند.
در نکته‌هایی که در مورد فرشته‌ها می‌گفتیم به این موضوع رسیدیم که چه کنیم فرشته‌هایی که مظهر رحمت و لطف خدا هستند بیشتر با ما سر و کار داشته باشند و به خانه‌های ما بیایند که رحمت و لطف الهی را به ما جذب کنند. گفتیم یکی عیادت مریض است که آثار و برکات فوق العاده دارد. مجالس ذکر خدا و ذکر اهل‌بیت است. بد نیست عرض کنم بعضی فکر می‌کنند مجلس توسل و دعا و روضه غیر از مجلس خداست، اینقدر حدیث داریم که «ذکرنا ذکر الله» ذکر ما ذکر خداست. چون اینها ذوب در خدا هستند. ذکر حضرت زهرا، مجلس حضرت زهرا و حرم حضرت معصومه می‌روید، گویی به مسجد رفتید. «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ‏ اللَّهُ‏ أَنْ‏ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ» (نور/36) حتی روایاتی داریم که نماز در حرم امام معصوم از مسجد افضل هست. یعنی می‌پرسند ما در حرم امام رضا نماز بخوانیم، در حرم امام حسین نماز بخوانیم یا مسجد؟ در رساله هم نوشته که حرم امام معصوم افضل است. عزیزان دوگانگی نبینند. بعضی گفتند: شما فقط از اهل‌بیت می‌گویید. ما توصیه می‌کنیم مساجد، ذکر خدا و دعا و تلاوت قرآن سر جای خودش، این هم همان است و در راستای هم است.
شریعتی: مثل روایت نورانی امام کاظم(ع) که فرمودند: زیارت رضا(ع) مثل زیارت خداست در عرش.
حاج آقای فرحزاد: نه زیارت خانه خدا، زیارت خود خدا. در مورد امام حسین داریم «کمن زار الله فوق عرشه» یعنی یک پله بالاتر. لذا جدا نبینیم و جدا نکنیم. کسی اینها را یاد کند عین یاد خداست. «مَنْ‏ وَالاكُمْ‏ فَقَدْ وَالَي اللَّهَ وَ مَنْ عَادَاكُمْ فَقَدْ عَادَي اللَّهَ وَ مَنْ أَحَبَّكُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللَّهَ وَ مَنْ أَبْغَضَكُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ»‏ (من‏لايحضره‏الفقيه، ج 2، ص 613) اینها جدا از خدا نیستند، ذوب در خدا هستند. مثل نور، نور برای این است که ما اشیاء را ببینیم. اینها نور هستند و کسی را در خودشان نگه نمی‌دارند. بعضی از افرادی که ذهنیتی از وهابی‌ها به آنها القاء شده فکر می‌کنند مجالس ذکر اهل بیت و توسل جدا است. نه، در راستای همان ذکر خداست و شک نکنید. ما را شش دانگ تحویل خدا می‌دهند. یک نکته دیگر هم اینکه مجالس اهل‌بیت نه فقط مجلس گریه و روضه به عنوان عزا. ذکر اهل‌بیت، فضایل اهل‌بیت، سیره اهل‌بیت، یعنی مجلس نهج البلاغه حقیقتاً مجلس اهل بیت است. مجلس صحیفه سجادیه مجلس اهل بیت است.
شریعتی: یکی از مخاطبین ما از ونکووِر کانادا به شما سلام رساندند و گفتند: پیرو فرمایشات شما در مورد همین مجالس ما جمع می‌شویم هفته‌ای یک روز صحیفه سجادیه می‌خوانیم.
حاج آقای فرحزاد: واقعاً ممنونم و به ایشان تبریک می‌گویم. از لس آنجلس ایمیلی داشتیم که ما روحانی و واعظ نداریم و برنامه سمت خدا را روی پرده می‌اندازیم و نگاه می‌کنیم. الحمدلله سمت خدا بین المللی است و چقدر فرشته‌ها خوشحال می‌شوند. خود این برنامه سمت خدا یکی از مجالسی است که سفارش شده است. من دنبال حدیثی می‌گشتم که در ذهنم بود. تشکر می‌کنم از دوستانی که به هر شکلی در رساندن مطالب و احادیث به ما کمک می‌کنند. امام صادق (ع) از پدر بزرگوارشان مولا امیرالمؤمنین(ع) نقل می‌فرمایند که حضرت فرمودند: «اَلْبَيْتُ اَلَّذِي يُقْرَأُ فِيهِ‏ اَلْقُرْآنُ» خانه‌ای که در آن قرآن تلاوت می‌شود،‏ «وَ يُذْكَرُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ» خانه‌ای که در آن ذکر خدا می‌شود که ذکر اهل‌بیت هم ذکر خداست، «فِيهِ تَكْثُرُ بَرَكَتُهُ» خدا به عمرمان، به مالمان، به جانمان، بعضی خانه‌ها هست بزرگ نیست ولی اینقدر درونش مهمان می‌آید و پذیرایی می‌شوند. روضه‌خوانی می‌شود و مجلس گره گشایی از کار مردم است. بعضی خانه‌ها هست ویلایی ولی هیچ خبری نیست. ظلمت و نکبت می‌بارد. در نهج البلاغه هست امیرالمؤمنین مهمان کسی شدند که خانه وسیعی داشت. فرمودند: اگر این خانه وسیله خیر شود صله رحم بکنی و کار خیر بکنی خیلی خوب است. و الا پیغمبر فرمود: هر بنایی ما فوق احتیاج باشد وزر و وبال بر صاحبش است. یعنی شما یک طبقه برایت بس است. صد متر کافی است. ولی بیشتر از نیازت اگر باری روی دوشت گذاشتی روز قیامت باید جواب بدهی. ولو حلال باشد. مگر اینکه عزیزانی که خانه مناسب دارند از این خانه در راستای کارهای خیر استفاده کنند. خانه‌ای که در آن تلاوت قرآن و ذکر خدا می‌شود برکت از آن خانه می‌بارد. «وَ تَحْضُرُهُ اَلْمَلاَئِكَةُ» ملائکه آمد و رفت می‌کنند. «وَ تَهْجُرُهُ اَلشَّيَاطِينُ» شیاطین چاره ندارند بگذارند بروند. چه کنیم نکبت‌ها برود؟ حتی شیاطین انسی، در قرآن داریم هم شیاطین انس داریم و هم شیاطین جن، خانه‌ای که در آن دائم قرآن و دعا خوانده می‌شود. دیگر لهو و لعب و ولگردها و آدم‌های عیاش نمی‌توانند بیایند. می‌بینند اینجا جای ما نیست و می‌گذارند می‌روند. هم رفیق‌های ناباب می‌روند و هم شیاطین جنی می‌روند. «وَ يُضِي‏ءُ لِأَهْلِ اَلسَّمَاءِ كَمَا تُضِي‏ءُ اَلْكَوَاكِبُ لِأَهْلِ اَلْأَرْضِ» این خانه‌های نورانی برای اهل آسمان می‌درخشند همانطور که ستاره‌ها برای اهل زمین می‌درخشند. «وَ إِنَّ اَلْبَيْتَ اَلَّذِي لاَ يُقْرَأُ فِيهِ‏ اَلْقُرْآنُ» خانه‌ای که در آن قرآن نیست‏ «وَ لاَ يُذْكَرُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ» ذکر خدا هم در آن خانه نمی‌شود «فِيهِ تَقِلُّ بَرَكَتُهُ وَ تَهْجُرُهُ اَلْمَلاَئِكَةُ وَ تَحْضُرُهُ اَلشَّيَاطِينُ» ملائکه هم می‌گذارند می‌روند.
حدیث داریم قابل توجه عزیزانی که در خانه سگ دارند. البته برای ما رفت و آمد اشکال ندارد. ولی سگ هم چند نوع داریم. یک سگ برای گله است. یک سگ برای نگهبانی است. سگی که تعلیم می‌دهند برای زنده یاب و کارهای دیگر هستند. اینها فرق می‌کند. فایده‌ای دارد. ولی این سگ‌هایی که فقط می‌خواهند انس بگیرند، سگ خطرناک است. در خارج این فاجعه دارد اتفاق می‌افتد. افرادی که با سگ رفت و شد می‌کنند شاید یک جهت که نهی شده برای این است که ملائکه در خانه‌ای که سگ است، غیر از سگ‌های استثنایی داخل نمی‌شوند. یک حالت انس و محبتی ایجاد می‌شود و فراوان این اتفاق افتاده که سگش را از بچه‌اش از خانمش و از نزدیکانش بیشتر عشق ورزی می‌کند. یکی از بزرگان می‌فرمود: در خارج بارندگی شروع شد اول سگش را در جایی محفوظ کرد و بعد بچه‌اش را برد. یک انسی می‌آورد که آدم از باقی چیزها فراموشی می‌گیرد. لذا غیر از سگ‌های استثنایی نباید با سگ مأنوس شویم. در روایت داریم «لا یدخل الملائکه بیتٌ فی کلبٌ» خانه‌ای که در آن سگ هست، ملائکه داخل نمی‌شوند. «وَ تَحْضُرُهُ اَلشَّيَاطِينُ» شیاطین در آن خانه می‌آیند. خانه‌ای که در آن یاد خدا نشود و قرآن تلاوت نشود. یکی از موارد دیگر که ملائکه زیاد رفت و شد دارند، مشاهد مشرفه است. «مختلف الملائکه» اینها زنده و مرده ندارند. ما می‌گوییم: «اشهد انک تسمع کلامی و ترد سلامی». جایی که تردد ملائکه خیلی زیاد است کربلا است. از آنجا نردبان گذاشتند افرادی فوج فوج می‌آیند به آسمان برمی‌گردند. در روایت داریم از وقتی که حضرت شهید شدند چهار هزار فرشته ثابت هستند. ژولیده و غبار آلود هستند، حالت عذاب و مصیبت دارند. همینطور آنجا گریه و عزاداری می‌کنند تا روز قیامت.
باز ملائکه‌ای که به استقبال زوار امام حسین می‌آیند. واقعاً خواهش می‌کنم عزیزانی که تا حالا شیطان وسوسه‌شان کرده است، فکر و خیال‌های بی‌خود را کنار بگذارند و به کربلا بروند. روایت‌های تندی داریم. کامل الزیارات ما یک کتاب مفصل حدیثی است که عمده روایاتش هم معتبر است. هشتاد درصد این کتاب درباره‌ی امام حسین و گریه امام حسین و فضائل زوار امام حسین(ع) است. ما کم داریم. یعنی هشتاد درصد یک طرف بقیه فضایل زیارت امیرالمؤمنین و پیغمبر و امامان دیگر است. ما در مورد زیارت أباعبدالله تعبیرهایی داریم که برای هیچکس نداریم. من می‌خواهم تحریک شوند آنهایی که تا به حال نرفتند، حتماً بروند و اگر نمی‌توانند ثبت نام کنند. خدا توفیق بدهد به خیرینی که بانی خیر شدند. خود آنهایی هم که نرفتند یک مبلغ ناچیزی بفرستند، خدا کمک می‌کند که خودشان هم نصیبشان بشود بروند. تعبیر داریم که امام صادق(ع) فرمود: «من ترک زیارة قبر الحسین و هو یقدر فقد عقّ رسول الله (س) و عقنّا اهل‌البیت» کلمه عاق که آشنا هستند. گاهی انسان به پدرش بی حرمتی می‌کند. ظالم می‌شود و به پدر و مادر ظلم می‌کند، عاق پدر و مادر می‌شود. آدم عاق هم حدیث داریم هرچه کار خیر بکند فایده ندارد. پدر و مادر استثناء ندارد. یعنی خوب یا بد، ظالم یا غیر ظالم، کسی کاری کند بی جا و نا بجا دل پدر و مادر را درد بیاورد، عاق پدر و مادر می‌شود و خیلی مذمت شدید شده است. اهل جهنم است. از آنطرف هم پدر و مادرهایی که به بچه‌هایشان نمی‌رسند. آنها را درست تربیت نمی‌کنند و کوتاهی می‌کنند. یا تبعیض قائل می‌شوند هم عاق اولاد می‌شوند. ولی بیشتر سفارش شده که بچه به پدر و مادر برسد. روایت فراوانی داریم که پدر اصلی این امت پیغمبر و امیرالمؤمنین(ع) است. «انا و على‏ ابوا هذه الامة» (بحارالانوار/ج16/ص95) دوازده امام پدر این امت هستند. حضرت خدیجه(س) مادر این امت است. حضرت زهرا مادر این امت است. بعضی یک کاری می‌کنند که عاق آن پدر و مادر می‌شوند. پدر و مادری که اینقدر سعه صدر دارند و اینقدر مهربان هستند و به دشمنان نظر دارند، اما یک کارهایی است که کم لطفی است. بارها امامان گلایه کردند از شما توقع نداریم. شما که منزلتان نزدیک کربلا است سالی دو سه بار کربلا نمی‌روی. شما که از ایران همسایه عراق هستی و راحت می‌توانی بروی. ما یک همسایه داریم در طول سال روضه دارد،بچه‌هایش و فامیل‌هایش همه جمع شدند و سالی پنج هزار نفر را به کربلا می‌بریم. لذا امام صادق فرمودند: کسی که توان رفتن به کربلا را دارد، کوتاهی می‌کند و نمی‌رود، عاق پیغمبر است و عاق همه اهل‌بیت می‌شود. امام با کسی شوخی و تعارف ندارد.
امام صادق(ع) فرمودند: کسی توان رفتن به زیارت کربلا را دارد ولی اهمیت نمی‌دهد و نمی‌رود. اگر مؤمن و باتقوا است، حلال و حرام را مراعات می‌کند و اهل بهشت است، بهشتی که جاودانه آدم می خواهد با ابدیت در آن زندگی کند. حدیث داریم یک مؤمن می‌تواند تمام کره زمین را مهمان کند. آنجا اراده کار می‌کند همه چیز حاضر است. اراده می‌کند صد هزار غذا آماده است. «إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَيْئاً أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ‏ فَيَكُونُ‏» (یس/82) پرنده دارد پرواز می‌کند میل پیدا می‌کند، بریان شده جلویش حاضر است. عالمی دیدنی است. خدا را به حق حضرت زینب(س) قسم می‌دهیم داغ جهنم را به دل همه بیننده‌ها و شنونده‌ها بگذارد و داغ بهشت را بر دل هیچکدام از ما نگذارد.
آنوقت بعضی هستند عمل صالح دارند و مؤمن هستند، اهل بهشت هستند ولی می‌توانستند بروند زیارت کربلا و نرفتند. امام صادق فرمود: اینها در بهشت خانه ندارند. نه یک سال و دو سال، میلیاردها سال، برای ابدیت اگر آدم خوبی است، مؤمن است، آدم خوب ولی در بهشت خانه ندارد. پس آنهایی که می‌توانند بروند، بروند. آنهایی که نمی‌توانند بیایند شراکت کنند و سهیم شوند. اگر درصد وسیعی کمک ما کنند ما می‌نویسیم و امضاء می‌کنیم زائر کربلا نرفته در ایران نباشد. وقتی میلیون‌ نفر کمک کنند چرا ما نفرستیم؟ ما داریم رایزنی می‌کنیم هم کریمانه به بهترین وجه زوار را به هتل ببریم و هم تعداد بیشتری ببریم. خواهش می‌کنیم بار ما سنگین می‌شود. خودتان، همسایه، برادرزاده، خواهر زاده، نوه و نتیجه که نرفتند را همراه خودتان ببرید. ولی اگر کسی را ندارید ببرید و دوست دارید بانی شوید به ما پیام بدهید.
داریم ملائکه مصافحه می‌کنند. چهره زواری که می‌آیند ملائکه دست می‌کشند. اگر مریض باشند ملائکه عیادت می‌کنند. اگر از دنیا بروند تشییع جنازه می‌کنند. نمازشان شرکت می‌کنند. زیارت امام حسین «تزید فی العمر و الرزق» زیارت امام حسین هم عمر را زیاد می‌کند و هم رزق و روزی را زیاد می‌کند. جبرئیل و میکائیل و اسرافیل زوار امام حسین را همراهی می‌کنند. اگر کسی همه وقتش را برای این کار بگذارد ضرر نکرده است.
آقای حاج هادی ابهری بود که رفیق صمیمی مرحوم دولابی بود و شاگرد آقای انصاری همدانی بود. بنده خدمت علامه مصطفوی که تحقیق لغت قرآن نوشتند و یک شخصیت بسیار فوق العاده بود. کراماتی از ایشان نقل می‌کرد و جزء ارادتمندان حاج هادی ابهری بود. سواد نداشت ولی بر اثر توسل به اهل‌بیت و روضه اهل‌بیت چیزهایی را خدا به او القاء می‌کرد و می‌فهمید. علمای بزرگ ایشان را تأیید کردند. من از علامه مصطفوی شنیدم که فرمودند: خدمت حاج هادی ابهری بودم. برادر علامه طباطبایی مرحوم آ سید محمد حسین الهی که بعضی گفتند: ایشان از علامه هم بالاتر بوده است. آقای مصطفوی فرمودند: خدمت حاج هادی ابهری بودم. مرحوم الهی برادر علامه می‌گفت: با من مشورت می‌کرد که من در قم بمانم یا تبریز؟ حاج هادی ابهری وارد شد. نشست، گفت: جناب آقای الهی به نظر من فلان جا بمانی بهتر است. دوست‌های ما که با حاج هادی آشنا بودند، می‌گفتند: ایشان در یک مجلس توسل یا نماز جماعت پنجاه نفر بودند. می‌گفت: بیست نفر کربلا رفتند و این سی نفر نرفتند. یک دانه هم دروغ درنمی‌آمد. معلوم می‌شود کسی که کربلا رفته یک نوری دارد. قبر ایشان چسبیده به مرحوم انصاری همدانی در علی بن جعفر است. عاشق دلباخته اباعبدالله بود. در همه مجالس یکبار اشتباه درنمی‌آمد که بگوید: این آقا کربلا نرفته و یا رفته است.
شریعتی: انشاءالله قسمت همه بشود به حق زینب کبری که امشب شب ولادت ایشان است. امروز صفحه 207 قرآن کریم آیات پایانی سوره مبارکه توبه در سمت خدا تلاوت می‌شود. از خدا می‌خواهیم که توفیق عمل به این آیات را به همه ما عنایت کند. در آستانه‌ی میلاد با سعادت حضرت زینب(س) می‌خواهیم بگوییم: چه کسانی انشاءالله زائر کربلای معلی خواهند شد. استقبال بی نظیر بود ولی امیدواریم استقبال مردم عزیزمان هم در مشارکت و سهیم شدن در کمک هزینه سفر این زائرین بی نظیر باشد و همه کمک کنند.
«يا أَيُّهَا الَّذِينَ‏ آمَنُوا قاتِلُوا الَّذِينَ يَلُونَكُمْ مِنَ الْكُفَّارِ وَ لْيَجِدُوا فِيكُمْ غِلْظَةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ «123» وَ إِذا ما أُنْزِلَتْ سُورَةٌ فَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ أَيُّكُمْ زادَتْهُ هذِهِ إِيماناً فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَزادَتْهُمْ إِيماناً وَ هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ «124» وَ أَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزادَتْهُمْ رِجْساً إِلَى رِجْسِهِمْ وَ ماتُوا وَ هُمْ كافِرُونَ «125» أَ وَ لا يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لا يَتُوبُونَ وَ لا هُمْ يَذَّكَّرُونَ «126» وَ إِذا ما أُنْزِلَتْ سُورَةٌ نَظَرَ بَعْضُهُمْ إِلى‏ بَعْضٍ هَلْ يَراكُمْ مِنْ أَحَدٍ ثُمَّ انْصَرَفُوا صَرَفَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَفْقَهُونَ «127» لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ «128» فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ «129»
ترجمه: اى كسانى‏كه ايمان آورده‏ايد! با كسانى از كفّار كه نزديك شمايند بجنگيد. بايد آنان در شما خشونت و صلابت بيابند و بدانيد كه خداوند، با پرهيزكاران است. و هرگاه سوره‏اى نازل شود، برخى از منافقان گويند: اين سوره، ايمان كدام يك از شما را افزود؟ امّا آنان كه ايمان آورده‏اند، (آيات قرآن) بر ايمانشان بيافزايد و آنان بشارت مى‏گيرند. و امّا آنان كه در دلهايشان بيمارى است، (آيات قرآن) پليدى بر پليدى آنان افزايد و در حال كفر بميرند. آيا نمى‏بينند كه آنان در هر سال، يك يا دو بار آزمايش مى‏شوند، امّا نه توبه مى‏كنند و نه پند مى‏گيرند. و هرگاه سوره‏اى نازل شود، بعضى از آنان (منافقان) به بعضى ديگر نگاه كنند (و پرسند:) آيا كسى شما را مى‏بيند؟ پس (مخفيانه از حضور پيامبر) خارج مى‏شوند. خداوند دلهاى آنان را (از حق) برگردانده است، زيرا آنان مردم نفهمى هستند. همانا پيامبرى از خودتان به سوى شما آمده است كه آنچه شما را برنجاند بر او سخت است، بر هدايت شما حريص و دلسوز، و به مؤمنان رئوف و مهربان است. پس اگر (از سخنان خداوند) روى گردان شدند، بگو: خداوند مرا كافى است، هيچ معبودى جز او نيست، تنها بر او توكّل كرده‏ام و او پروردگار عرش بزرگ است.
شریعتی: انشاءالله لحظات زندگی همه ما منور به نور قرآن کریم باشد. مزین به ذکر اهل‌بیت باشد. از فضیلت ذکر صلوات بر محمد و آل محمد بشنویم.
حاج آقای فرحزاد: در راستای اینکه ملائکه زیاد جایی رفت و شد می‌کنند، امام صادق(ع) فرمود: وقتی اسم پیغمبر، ذکر پیغمبر می‌شود زیاد صلوات بفرستید «مَنْ صَلَّي عَلَي النَّبِيِّ (ص) صَلاةً وَاحِدَةً صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ أَلْفَ‏ صَلاةٍ فِي أَلْفِ صَفٍّ مِنَ الْمَلائِكَةِ» (كافي، ج 2، ص 492) کسی یکبار بر پیامبر صلوات بفرستد، خدای متعال هزار صلوات رحمت نازل می‌کند و هزار صف از ملائکه به صلوات فرست درود و صلوات می‌فرستند.
آیات آخر سوره مبارکه توبه خدای مهربان در مورد پیغمبرش وصف‌های خیلی بلندی آورده است. «لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ» همانا پیامبری را فرستادیم که از جنس خود شماست. فرشته و جن نیست، انسان است. این پیغمبر خصوصیات فوق العاده‌ای دارد. رنج امت بر پیامبر خیلی ناگوار است. لذا کوچکترین رنجش امت در روح پیغمبر منعکس می‌شود. صفت دیگر پیامبر این است که «حریصٌ علیکم» حرص دارد. میلیارد میلیارد برابر پیغمبر برای نجات بشریت حرص دارد. حریص به همه هست اما نسبت به مؤمنین رئوف و مهربان است.
شریعتی: انشاءالله همه مشمول شفاعت نبی مکرم اسلام شویم و مهربانی حضرت هم شامل همه ما شود. قبل از اینکه قرعه کشی کنیم. قرعه کشی ما براساس استان‌ها خواهد بود. قبل از این قرعه کشی در ماه ربیع ‌الاول به دوستان عزیزمان وعده دادیم که به زوج‌های جوانی که ماه ربیع الاول را برای آغاز زندگی مشترک انتخاب کردند از طرف برنامه سمت خدا و کارشناسان عزیزمان، این هدایا آماده شده است. چون معمولاً زوج‌های جوان قرآن را همراه خودشان دارند و ضمیمه زندگی‌شان هست، آقای رکنی خوش ذوقی کردند و یک مفاتیح نفیس برای دوستان عزیز در نظر گرفتند. انشاءالله مبارکشان باشد و ما را هم دعا کنند. این مفاتیح به همراه کارت و یک لوح تبریک به دوستان خواهد رسید. انشاءالله این مفاتیح که برای دوستان ارسال می‌شود به امضای سادات برنامه سمت خدا، حاج آقای حسینی و حاج آقای میرباقری خواهد رسید و متبرک خواهد شد.
حاج آقای فرحزاد: خواهش می‌کنیم از عزیزان که این مفاتیح‌ها روی طاقچه گذاشته نشود و استفاده شود و برای همه دعا کنند. ما از همه عزیزانی که بانی و باعث این خیر شدند تشکر می‌کنیم. در رأس آنها از خدای متعال تشکر می‌کنیم، از پیغمبر و اهل‌بیت مخصوصاً خدیجه کبری(س) که آدم با هرکس پیوند می‌خورد، اخلاق و روحیه آن شخصیت در انسان بروز و ظهور می‌کند. حضرت خدیجه در فداکاری و گذشت فوق العاده بودند. امشب شب ولادت زینب کبری(س) هست، وقتی قنداقه‌ی حضرت زینب(س) را دست پیغمبر دادند. حضرت مسافرت بودند، برگشتند قنداقه را گرفتند. نام ایشان از طرف خدای متعال معین شد. مثل امام حسن و امام حسین که خدا معین کردند. فرمودند: این بانو شریک در مصائب برادرشان أباعبدالله هستند. فرمودند: ایشان نمونه‌ی جده‌اش خدیجه کبری است. حضرت زینب را به خدیجه کبری تشبیه کرده است همانطور که خدیجه از مال و جان وهمه هستی‌اش برای خدا و پیغمبر گذشت. مؤسسه حضرت خدیجه از زوار قم شروع شد. زوار مشهد و زوار کربلا بعد شروع شد. امید داریم انشاءالله عمره هم راه بیافتد. بحمدلله خیرین آمدند و حتی ما کمک‌های پنج هزاری و ده هزاری خیلی داشتیم. کمک‌های بالاتر هم داشتیم. حدود 250 هزار نفر از عزیزان ثبت نام کردند. بعضی استان‌ها جمعیتشان زیاد است و بعضی استان‌ها جمعیت‌شان کمتر است. بعضی استان‌ها درصد درخواست کننده‌شان بیشتر بوده است. ما در مرحله اول از هر استانی یک اتوبوس می‌فرستیم و دوباره مراحل بعدی از همه استان‌ها خواهیم داشت.
شریعتی: از تمام استان‌هایی که ثبت نام کردند یک اتوبوس خواهیم فرستاد و به ازای هر ده هزار نفر، مثلاً استان فارس حدوداً پنجاه هزار نفر ثبت نام کردند. ما به ازای هر ده هزار نفر برای اینکه بتوانیم تعداد بیشتری را اعزام کنیم یک اتوبوس دیگر هم در نظر گرفتیم. قرار هست از استان‌ها قرعه کشی کنیم.245993 نفر ثبت نام کردند. از استان‌های مختلف مثل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، البرز، اصفهان و غیره، استان‌هایی که بیشترین استقبال را داشتند ما به تعداد هر ده هزار نفر یک اتوبوس اضافه کردیم. نکته دوم اینکه برنامه سمت خدا غیر از مشارکتی که خیرین عزیز و تمام مردم عزیز ایران که در این طرح شرکت کردند، هیچ عدد و رقمی را از دوستان درخواست نمی‌کند که پولی پرداخت کنند. برای این گفتم که خدای نکرده شنیده می‌شود که بعضی‌ها از این فرصت سوء استفاده می‌کنند و با پیامک و در شبکه‌های مجازی از طرف برنامه سمت خدا درخواست وجه می‌کنند. این را به دوستانتان اطلاع بدهید. فقط همان راهی که در کانال ما هست شرکت کنید و سهیم شوید که بتوانیم تعداد نفرات بیشتری را عازم کربلای معلی کنیم. فعلاً ما قرعه‌کشی را با پنج استان شروع می‌کنیم پنج استان را انتخاب می‌کنیم و فردا با مراجعه به سایت ما از نتیجه قرعه‌کشی مطلع شوید.
استان اردبیل اولین استانی است که نفرات آنها اعلام خواهد شد. دومین استان کهکیلویه و بویر احمد، سومین استان خراسان شمالی است. چهارمین استان هم استان فارس است که تعداد نفرات بیشتری ثبت نام کردند. از استان فارس 49881 نفر ثبت نام کردند و بیشترین شرکت کننده از استان فارس بوده است. استان کهکیلویه و بویر احمد 3583 نفر ثبت نام کردند. استان اردبیل 1027 نفر ثبت نام کردند و استان خراسان شمالی 3726 نفر ثبت نام کردند. دور اول اعزام زائران با این استان‌ها انجام خواهد شد انشاءالله.
حاج آقای فرحزاد: عزیزانی که نام‌هایشان از هر استانی در سایت گذاشته می‌شود، فقط گذرنامه تهیه کنند. غیر از گذرنامه ویزا و هزینه رفت و برگشت از صفر تا صد همه با برنامه سمت خدا و مؤسسه حضرت خدیجه هست. اگر در بستگان شما افراد ضعیف هستند یک کمکی برای سوغاتی بکنند.
شریعتی: ما برای قرعه کشی نفرات بین 1 تا 250 نفر، با توجه به شماره و عدد و رقمی که دوستان در سایت ثبت کردند، قرعه کشی خواهیم کرد. اسامی و نفرات فردا در سایت برنامه قرار خواهد گرفت. قطعاً دعای این عزیزانی که برای اولین بار زائر کربلا می‌شوند در حق همه ما مستجاب خواهد بود و می‌تواند باعث اتفاقات بزرگی در زندگی ما شود.
حاج آقای فرحزاد: به پرستارهای عزیز وعده داده بودیم، انشاءالله یک فراخوان از پرستارهای کشور داریم که با یک کاروان ویژه آنها را هم راهی کربلا کنیم.
شریعتی: در آستانه ولادت با سعادت زینب کبری این خبر خوش از طرف برنامه سمت خدا به همه پرستارهای عزیز داده می‌شود که دو اتوبوس را عازم کربلای معلی خواهیم کرد. از همه دوستان که زحمت کشیدند تشکر می‌کنیم. از شیخ اعظم شیخ انصاری(ره) یاد می‌کنیم، شیخ الفقهاء که مرحوم میرزا حبیب الله رشتی که از شاگردان ایشان بوده می‌فرمودند: شیخ سه ویژگی داشت. اولین علم بود و دومی تدبیر و ریاست بود و سومی تقوا بود. ایشان می‌فرمودند: علم را به من داد و تدبیر و ریاست را به میرزای شیرازی و تقوا را همراه خودش برد. یک چنین انسان وارسته‌ای بوده است. دوست داریم قدری از زبان شما در مورد شیخ انصاری بشنویم.
حاج آقای فرحزاد: یک نکته‌ای را بگویم اینکه همه مسئولینی که در سازمان حج و بقیه ادارات خصوصاً وزارت امور خارجه هستند، خواهش می‌کنیم دولت ما و مسئولین ما یک رایزنی جدی کنند که ویزای عراق برداشته شود. الآن افرادی که می‌خواهند ترکیه بروند و بسیاری از کشورهایی که ویزای آنها لغو شده است، حدوداً یک چهارم هزینه عتبات برای ویزا است. با گرانی دلار که چهل دلار باید بدهند، واقعاً اگر این ویزا برداشته شود، ما می‌توانیم یک چهارم به زوار اضافه کنیم. یعنی باید به دولت عراق بفهمانند که اگر ویزا برداشته شود اینقدر زوار بیشتر می‌شود و جبران می‌شود. از این طرف هم ایران ویزای خودش را برمی‌دارد و استقبال عراقی‌ها به ایران بیشتر می‌شود.
شیخ انصاری از استوانه‌های فقهای شیعه است. در علم و زهد و ورع و تقوا و تربیت شاگرد، یکی از نکاتی که ذهن مرا زیاد جذب کرده است، زاهد بودن ایشان است. حدیث داریم آخر چیزی که از قلب صدیقین بیرون می‌رود حبّ ریاست است. وقتی مرجعیت و بزرگان نجف دیدند بهترین فردی که شایسته مرجعیت دارد ایشان است، آمدند خدمت ایشان و گفتند: شما باید مرجع شوید. فرمودند: من یک هم مباحثه داشتم که او هوش و ذهن و استعدادش از من بهتر بوده است. ایشان در شمال ساکن بوده و گفته: ممکن است ایشان اعلم باشد و من بین خود و خدا می‌ترسم. یک گروهی را خدمت آن عالم برجسته که در شمال بوده می‌فرستند. ایشان می‌فرماید: چرا من در زمان جوانی هوش بالایی داشتم. ولی من متارکه کردم و دیگر این علوم را پیگیری نکردم و دوباره به ایشان ارجاع دادند. عجیب است در زندگی شخصی‌شان شیخ انصاری فوق العاده بوده است. زندگی و خانه و همسرشان عجیب بوده است. اگر کسی زندگی ایشان را نگاه می‌کرد، می‌گفت: عجیب است شخصیتی که مرجع کل عالم تشیع است، چقدر زندگی‌اش ساده است که زهد ایشان برای دیگران مثل زده شده است. از بیت المال استفاده نمی‌کردند و حداقل زندگی‌شان با فقیرترین مردم نجف یکی بوده است. اگر هم یک جایی حس کنند می‌توانند بیشتر قناعت کنند، قناعت بیشتری می‌کردند. زهد شیخ ضرب المثل بود بین عامه و خاصه.
شریعتی: انشاءالله خداوند رحمت کند همه علمایی که ما به نوعی مدیون آنها هستیم و سر سفره فقاهت و تقوای آنها نشستیم. شیخ انصاری اهل دزفول بودند. این روزها هوای جنوب هوای خوبی نیست. همه ما را متأثر می‌کند. پیام‌هایی را از خوزستان و بوشهر و ماهشهر و ایلام داریم که گرد و غباری است. انشاءالله خداوند باران و باد را نازل بکند و البته تدبیر مسئولین هم در کنارش که مردم بتوانند آسمان آبی را ببینند و راحت نفس بکشند. باز هم از پرستاران عزیز تشکر می‌کنیم. زلزله اخیر نشان داد که پرستاران عزیز همیشه در کنار مردم عزیز بودند و زحمت کشیدند. انشاءالله خدماتشان مأجور باشد. یکی از علت‌های انتخاب پرستاران برای اعزام به کربلای معلی همین خدمات ارزنده‌شان بوده در کنار مردم عزیزمان خاصه زلزله اخیر کرمانشاه. دعا بفرمایید و آمین بگوییم.
حاج آقای فرحزاد: از ساحت حضرت زینب(ع) عذرخواهی می‌کنیم که بیشتر باید در مورد حضرت صحبت می‌کردیم. ولی این نکته که وقتی خردسال بودند در دامن پدر بزرگوارشان مولا امیرالمؤمنین به او فرمودند: بگو «واحد» عرض کرد واحد. فرمودند: بگو «اثنان» دیگر دوم و سوم را نگفتند. هرچه حضرت فرمودند که چرا نمی‌گویی، عرض کرد من با زبانی که واحد گفتم، یعنی خدا، دیگر کنار خدا عددی قرار نمی‌دهم. حضرت امیر اینقدر از این زیبا آفرینی خوششان آمد او را بوسیدند و نوازش کردند. فرمودند: «فداک أبوک» یعنی پدرت به قربانت! امیرالمؤمنین مثل خورشید تابنده است. ولی باید چه چراغ روشنگری باشد که کنار خورشید زینت پدر شود. حضرت زینب واقعاً بعد از مقام چهارده معصوم، مقام حضرت زینب و حضرت علی اکبر و امثال اینها از بالاترین شخصیتهای این امت هستند. انشاءالله رهرو این شخصیت برجسته باشیم.
زن مگو مرد آفرین روزگار *** زن مگو بنت الجلال، اخت الوقار
زن مگو خاک درش نقش جبین *** زن مگو دست خدا در آسِتین
شریعتی: دعا بفرمایید.
حاج آقای فرحزاد: اللهم صل علی محمد و آل محمد. خدایا به حق محمد و آل محمد، قلب امام زمان از ما راضی، فرجش را نزدیک بگردان. همه ما را از بهترین شیعیان و پیروانش قرار بده. خدایا به حق محمد و آل محمد مریض‌های روحی و جسمی شفای عاجل عنایت بفرما. وسایل شغل و مسکن و ازدواج، آنهایی که فرزند ندارند برای همه فراهم بفرما. به حق محمد و آل محمد باران و برف رحمتت را بیش از این بر ما نازل بفرما. هوای پاکیزه به عزیزانی که گرفتار هوای آلوده هستند مرحمت بفرما. زیارت کربلا را نصیب همه بگردان. به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group