چهارشنبه 14 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد

91/717

شعله ی انفس و آتش زنی آفاق است غم فرار دل پر مشغله ی عشاق است، جام می نزد من آورد و بر آن بوسه زدم آخرین مرتبه ی مست شدن اخلاق است ،بیش از آن شوق که من با لب ساقی دارم لب ساقی به دعاگویی من مشتاق است ،بعد یک عمر قناعت دگر آموخته ام عشق گنجی است که افزونی اش از انفاق است، باد مشتی ورق از دفتر عمر آورده است عشق سرگرمی سوزاندن این اوراق است.

سوال – با این همه مشکلات اقتصادی چطور می توان خوش اخلاق بود؟ در مورد برکات و آثار خوش اخلاقی توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – یکی از عوامل بداخلاقی مشکلات اقتصادی و فشارهای روحی است. ما نمی خواهیم از سوءمدیریت و برنامه ریزی های غلط دفاع کنیم .وظیفه ی ما در این دوران چیست؟ پیامبر فرمود: من از فقر و مشکلات اقتصادی شما نمی ترسم ولی از سوء تدبیرهای شما می ترسم .روایت داریم که وقتی پیامبر در راس کار بودند، از مشکلات اقتصادی مردم خائف بودند. گاهی پیامبر یا حضرت علی(ع) خواب شان نمی برد زیرا مقداری از بیت المال پیش آنها مانده بود و می ترسیدند که فقیری مشکلی داشته باشد و پول بدست او نرسد .آیا پدر یا مادری که مشکل دارد می تواند خوش اخلاق باشد؟ یکی از راههایی که انسان را به خوش اخلاقی می رساند رحم و مهربانی است. خوش اخلاق بودن در بحران ها اهمیت دارد. وقتی همه چیز عادی است بطور طبیعی انسان خوش اخلاق است . اگر کسی در مشکلات آرامش خودش را حفظ کند، این مهم است. امیرالمومنین می فرماید : ارزشمندی ها در فشارها مشخص می شود. اگر رحم و مهربانی انسان بالا برود می تواند بحران ها را مدیریت کند و خوش اخلاق باشد . خدا می فرماید که رحمت الهی باعث شد که پیامبر مهربان بشود. پس اگر رحم انسان کم بشود، انسان بداخلاق می شود. مادر تمام سختی های فرزندش را تحمل می کند زیرا مهربان است .همه ی مردم به دنبال این هستند که به آنها رحم بشود. ما هم باید به مردم خیر برسانیم . ما باید رحم کنیم تا به ما هم رحم بشود. روایت داریم: به اهل زمین رحم کنید تا اهل آسمان به شما رحم کنند. روایت داریم :به دیگران رحم کنید تا به شما رحم بشود. روایت داریم که اول به خودت مهربان باش و بعد به دیگران رحم کن. پیامبر فرمود: اگرکسی یک شب به گرانی امت من خوشحال باشد عبادت چهل سال او از بین می رود. ما نباید فقط به فکر منافع خودمان باشیم .ما نباید راضی باشیم که برای خلق مشکل پیش بیاید. اگر در آن طرف دنیا طوفانی می شود ما باید متاثر بشویم. اگر ما به ضرر دیگران راضی بشویم آن ضرر هم به سر ما خواهد آمد. ما باید مظهر رحم و مهربانی باشیم .در ماه رمضان می گوییم :خدایا همه ی فقرا را غنی کن .یکی از عارفان زیاد استغفار می کرد و ایشان می گفت که من بخاطر گفتن یک الحمدلله ،مدتهاست که استغفار می کنم. جریان به این صورت بود که ایشان در بازار مغازه ای داشت و به او خبر دادند که مغازه اش آتش گرفته است ولی او دید که مغازه ی او نسوخته است ،گفت: الحمدلله که مغازه ی من نسوخته است و برای دیگران متاثر نشد. الان خیلی از خانواده ها حتی نمی توانند ضروریات زندگی شان را تامین کنند. ما باید هوای همدیگر را داشته باشیم. بعضی از مالک ها هوای مستاجر را دارند .اگر مالک ملاحظه مستاجر را بکند و مستاجر هم ملاحظه ی صاحبخانه را بکند مشکلات کمتر می شود. رجبعلی خیاط متوجه شد که مستاجرش می خواهد فرزند دار بشود، ایشان مبلغ اجاره را کمتر کرد. شیخ رجبعلی خیاط دویست شاگرد داشته است .در کشورهای خارجی کتاب رجبعلی خیاط را مطالعه می کنند. اگر شما به دیگران رحم کنید خدا برکات زیادی به شما خواهد داد. ما باید عدالت و انصاف را در زندگی مان رعایت کنیم .شخصی وارد شد و پیامبر فرمود که این فرد اهل بهشت است .جوانی تجسس کرد که چرا او اهل بهشت است. این جوان میهمان او شد ولی متوجه راز او نشد. بالاخره جریان را از خودش سوال کرد. او گفت که من هیچ وقت به ضرر دیگران راضی نیستم و خیر خواه هستم .

سوال – صفحه ی 109 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – امام صادق(ع) می فرماید :ذکر صلوات ثواب لا اله الا الله ،الله اکبر، سبحان الله و الحمدلله را دارد. بعضی می گویند که ذکر لااله الاالله ذکر سنگینی است و این درست است .ما نباید لااله الاالله زبانی بگوییم .

خدا می فرماید: همانا ما از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم و از قوم بنی اسرائیل دوازده و کیل و سرپرست قرار دادیم. پیامبر فرمودند :همانطوری که در امت بنی اسرائیل دوازده سرپرست و وکیل از طرف حضرت موسی بود، از طرف من هم دوازده سرپرست و وکیل برای امت وجود دارد. در روایات نام ائمه برده شده است. روایت داریم :همان طور که ما دوازده ماه داریم ،دوازده جانشین بعد از پیامبر هم داریم .

در این اوضاع اقتصادی، باید همه به هم کمک کنند. افرادی که ثروتمند هستند ماشین ارزانتر بخرند و بقیه آنرا به افراد نیازمند بدهند. معضل گرانی بدست ما حل می شود بشرط اینکه ما به خودمان رحم بکنیم. جنگ اقتصادی این قدر مهم نیست بلکه جنگ روانی مهم است . ما در این مشکلات باید با یکدیگر مهربان باشیم .

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group