چهارشنبه 14 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد

91/724

سوال – من دانش آموز سال اول دبیرستان هستم . معلم ما توصیه کرده است که هر هفته صحبت های شما را خلاصه کرده و برای ایشان ببریم ،کمی ساده تر صحبت بکنید تا یادداشت برداری ما راحت تر بشود .راهنمایی بفرمایید.

پاسخ – معلم باید مظهر رأفت و مهربان باشد .پیامبر فرمود که من معلم آسان گیری هستم . اگر معلم ها بتوانند با آسان گیری درس ها را به بچه ها یاد بدهند خیلی بهتر است مخصوصا در نمره دادن سخت نگیرند. البته ما نمی خواهیم حق کسی ضایع بشود. کسی که برای نیم نمره دانش آموز را رد می کند بی انصاف است .

من فکر می کردم افرادی مثل رجبعلی خیاط کم هستند ولی در پیامک ها دیدم که آقایی نوشته بود که من وقتی مستاجر می آورم یک سال از او اول اجاره نمی گیرم و یک وعده غذا هم به مستاجرم می دهم. این افراد اهل بهشت هستند و خدا به آنها برکت می دهند .خانمی گفته اند که شوهر من دکتر متخصص است ولی حق ویزیت را کمتر از حد معمول دریافت می کند. خانمی گفته اند که شوهر من یک مغازه سوپری دارد و وضع مالی ما خیلی خوب است. در کنار سوپر شوهرم، یک سوپر کوچکی هست و شوهر من هر شب دو ساعت مغازه را زودتر می بندد تا آن مغازه ی کوچک فروش داشته باشد. ما باید به یکدیگر رحم کنیم .در مشکلاتی که در جامعه پیش می آید ما نباید فقط متکی به کمک های دولت باشیم .ما می توانیم با آسیب زده ها همدردی کنیم . کسانی که تمکن مالی دارند باید به افرادی که درآمد کم هستند کمک های مالی کنند. افراد فامیل باید به یکدیگر کمک کنند.هر کسی در حد توان مالی اش به دیگران کمک کنند. یکی از راههای زیاد شدن رزق، انفاق است .ما می توانیم رابط خیر بشویم . خانم ها باید شوهران شان را وادار به انفاق بکنند.

کتاب کیمیای محبت نوشته ی آیت الله ری شهری، در مورد زندگی رجبعلی خیاط است .ایشان یک خیاط بوده است ولی بر اثر ترک گناه به مقامات معنوی بالایی رسیده است  .اگر کسی بر سر دو راهی قرار بگیرد و از خدا بترسد و با خدا معامله بکند قطعا جای او در بهشت است .رجبعلی خیاط از عالم برزخ به مردم خبر می داد. رجبعلی خیاط در جوانی فرد خوش تیپی بود و عاشق دختری شده بود که آن دختر هم شیفته ی او شده بود و در جای خلوتی این دو همدیگر را می بینند و زمینه ی گناه فراهم می شود ولی رجبعلی خیاط بخاطر خدا از این گناه می گذرد و از خدا می خواهد که او را آدم کند. بخاطر ترک این گناه، ایشان   جزو اولیاء خدا شد. ایشان بیش از دویست شاگرد اخلاقی و عرفانی داشتند و حتی ایشان مشکلات علمی استادها را حل می کردند. یکی از شاگردان ایشان می گفت که رجبعلی خیاط با توسل به ائمه خیلی از سوال ها را پاسخ می دادند. ترک گناه و احسان به دیگران گره گشا است. راه رسیدن به اخلاق رحم و مهربانی است . یک محور خوش اخلاقی نرمی در رفتار و ملایمت است. محور دوم نرمی در گفتار است . علامت انسانهای خوش اخلاق این است که در گفتارشان نرم و لطیف هستند. پیامبر فرمود : خدا بهشت را حرام کرده است به هر کسی که بدزبان و فحاش است و به دیگران توهین می کند و دیگران هم به او توهین می کنند و برای او مهم نیست . نیش زبان بسیار خطرناک است. روایت داریم :کسی که زبانش را حفظ کند به همه ی قرآن عمل کرده است. جُرم زبان کم است ولی جِرم آن سنگین است .روایت داریم که اکثر جهنمیان بخاطر زبان به جهنم می روند . انسان ممکن است که با یک جمله کفر بگوید و جهنمی بشود. گناهان زبانی مثل غیبت کردن ،تهمت زدن ،دروغ گفتن و ... روایت داریم که گناهکاری در محضر پیامبر بود و فردی گفت که به خدا قسم ،خدا او را نمی آمرزد. خدا به پیامبر الهام کرد که بخاطر این جمله من او را آمرزیدم و تو را اهل جهنم کردم .ممکن است که انسان با یک جمله جهنمی بشود. بیابانگرد عربی به خدا گفت که من مقصر هستم و به خودم ظلم کردم.اگر تومرا ببخشی در حق من آقایی کرده ای و اگر مرا به جهنم ببری حق من است . امام صادق(ع) فرمود: بخاطر این دو جمله خدا او را بخشید . ما با زبان می توانیم قرآن بخوانیم و برای مردم خیرخواهی کنیم .ما با این زبان می توانیم بین دو نفر را آشتی بدهیم. اگر ما بتوانیم بین زن و شوهر یا برادر و خواهری صلح برقرار کنیم این از عبادت یک سال بالاتر است. امیرالمومنین می فرماید: انسان عاقل زبانش پشت دلش است ولی انسان احمق اول حرف می زند و بعد فکر می کند. پیامبر اکثرا ساکت بودند و مسائل واجب را مطرح می کردند. طول دادن سخنرانی و روضه ها خوب نیست . در مورد پیامبر داریم که خطبه های پیامبر کوتاه بود. کم حرف زدن ، گزیده گویی و سنجیده حرف زدن مهم است .پیامبر در بالای منبر بصورت کوتاه می فرمودند که من از دو چیز برای شما می ترسم : یکی هوا و هوس و دیگری آرزوهای طولانی .آیت الله بهاءالدینی فرمودند: بعضی ها که دهان باز می کنند آتش جهنم از آنها بیرون می زند زیرا نیش زبان می زند ، تهمت می زند و غیبت می کند. روایت داریم که زبان را باید زندان کرد. در قدیم شن هایی زیر زبان شان می گذاشتند تا هر موقع می خواهند صحبت کنند شن ها را در بیاورند و زبان در کنترل شان باشد. زبان و اعمال ماست که آتش جهنم را درست می کند. با این زبان می توانیم به بهشت یا جهنم برویم .

سوال- صفحه ی 116 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – ذکر صلوات ثواب جامعه ذکرها را دارد . صلوات در هر زمان و مکان، افضل ذکرها است . پیامبر فرمود : هر کجاهستید بر محمد و آل محمد صلوات بفرستید .

آیه آخر می فرماید : با اینکه شما مسلمان شده اید و خدا حکم و قانون دارد، شما می خواهید پیامبر حکم جاهلیت را انجام بدهد ؟البته کسانی زیر حکم خدا می زوند که ایمان داشته باشند.  چه کسی بهتر ازخدا می تواند حکم و قانون مشخص بکند. قانونی بهتر از قانون خد انیست .

سوال – در مورد ماه ذی الحجه توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – امشب شب آخز ماه ذی القعده است و شب شهادت امام جواد(ع) است .آیت اببه بهاء الدین به حرز امام جواد(ع) اعتقاد داشتند که این حرز کوتاه است و می توان آنرا روی انگشتر یا کاغذ نوشت. در حواشی مفاتیح حرز امام جواد (ع) نوشته شده است : یا نور یا برهان یا مبین یا منیر یا رب اکفناالشرور و آفات الدهور و اسئلک النجاة یوم ینفخ فی الصور . مرحوم آیت الله بهاء الدینی فرمودند که ما برای رفع خستگی به اطراف قم رفته بودیم. دو نفر از کشاورزها دعوایشان شد و یکی از آنها سنگی به سر دیگری زد که ما فکر کردمی الان آن فرد می میرد ولی او بلند شد و جراحتی ندید . او گفت که من حرز امام جواد را دارم و اعتقاد دارم که انسان را از خطر حفظ می کند.

از چهارشنبه ماه ذی الحجه شروع می شود.دهه ی اول ذی الحجه اهمیت فراوانی دارد . پیامبر فرمود: عبادت و عمل صالح در هیچ ایامی نزد خدا بهتر از دهه ی اول ذی الحجه نیست. در قرن داریم که قسم به دهه ی ذی الحجه (لیال عشر). این ده روز نماز دارد که این نماز دو رکعتی است و بین نماز مغرب و عشا خوانده می شود. کسی که این نماز را در ده روز بخواند ثواب، حجاج را می برد

.

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group