پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب


كارشناس: حجت الاسلام والمسلمين حسینی قمی
تاريخ پخش: 03-05-96

بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین

حاج آقا حسینی: عرض سلام و ارادت خالصانه خدمت همه بینندگان و شنوندگان رادیو قرآن دارم. دهه مبارک کرامت را تبریک می‌گویم. از حرم کریمه اهل‌بیت فاطمه معصومه(س) روز دختر را به همه دختران مسلمان تبریک می‌گویم. امروز کتابی می‌خواندم خیلی برایم جالب بود. یک مسابقه‌ای علمای بزرگ ما داشتند در سرودن در مدح فاطمه معصومه(س). من چند مورد را خیلی سریع بخوانم. این شعری که می‌خوانم امام(ره) در مورد حضرت معصومه سرودند.

گذشته از همه مقاماتی که این بانوی بزرگ دارد و افتخاری که علمای بزرگ می‌کردند به اینکه در جوار این بانوی مطهر باشند، مسابقه‌ای در سرودن اشعار در مدح کریمه اهل‌بیت حضرت فاطمه معصومه دادند.
شریعتی: قطعاً برنامه امروز رنگ و بوی حضرت معصومه را خواهد داشت. ما سراپا گوش هستیم و بحث امروز شما را می‌شنویم.
حاج آقای حسینی: بسم الله الرحمن الرحیم. از همه عزیزانی که این زمینه را فراهم کردند که امروز از قم در خدمت عزیزان باشیم تشکر می‌کنم. یک تقاضایی هست که ما چند سال هست داریم. امروز هوای قم از پنجاه درجه گرمتر است. انشاءالله یک استودیوی خوب در قم راه‌اندازی شود. اگر هم مردم تمایل دارند کمک کنند که خیلی خوب است. می‌دانید امروز اولین روز ماه ذی القعده است. ماه امام رضا(ع) است. با نام حضرت معصومه(س) آغاز شد. روز یازدهم ولادت امام رضا(ع) است. 23 این ماه روایتی است در شهادت امام رضا(ع). بیست و پنجم این ماه دحو الارض است که افضل اعمال زیارت دحو الارض است. پایان این ماه شهادت پاره تن امام رضا(ع)، امام جواد است. امروز که اول ماه است عزیزان نماز اول ماه را فراموش نکنند. صدقه اول ماه را فراموش نکنند. نماز هم دو رکعت است. رکعت اول بعد از حمد سی مرتبه سوره توحید بخوانند و رکعت دوم بعد از حمد سی مرتبه سوره «انا انزلناه» را بخوانند. اولین یکشنبه‌ای که در پیش است، نماز ماه ذی القعده که حتماً عزیزان یادشان باشد.
در روایت داریم کسی که این نماز را بخواند بعد از نماز به او خطاب می‌شود که «استعن فی العمل» همان خطابی که به حاجی‌ها در عصر روز عرفه گفته می‌شود که از نو شروع کنید. عزیزان نماز روز یکشنبه ماه ذی‌القعده را بخوانند، در مفاتیح هم هست. نماز یکشنبه ماه ذی‌القعده بسیار فضیلت دارد. از دست ندهید. امروز که اول ماه است و ما سعادت داشتیم در اول ماه خدمت عزیزان باشیم. اولین ماه از سه ماه حرام پیوسته است. ذی القعده، ذی الحجه، محرم! این سه ماه، ماه حرام پیوسته است و ماه رجب جداست. حرمت ماه حرام یک حرمت مضاعفی دارد. این هفته در برنامه از مرحوم ملکی تبریزی یاد می‌شود. عزیزانی که در قم هستند، قبرستان شیخان، حتماً به مزار این مرد حضور پیدا می‌کنند. ایشان در کتاب مراقبات به ماه حرام اشاره می‌کنند. سؤال می‌کنند چه چیزی حرام است؟ امروز اولین روز ماه حرام است. چه چیزی حرام است؟ جنگ و خونریزی! جنگ با کفار حرام است. اگر جنگ با کفار حرام است، جنگ با مؤمنین حرام نیست؟ جنگ با مسلمان‌ها حرام نیست. در این ماه یک مقدار آتش بس بدهیم. خدای نکرده درگیری، دعوا و مشکل و اختلاف را کنار بگذاریم. جناح‌های سیاسی آتش بس بدهند. جنگ یعنی اگر مسلمان‌ها درگیر جنگی با کفار بودند، اول ماه حرام باید متوقف می‌کردند.
چون ماه حرام است ما نگران هستیم و همیشه گفتیم: دیه در این ماه حرام مضاعف می‌شود. موتورها و ماشین‌ها اگر بیمه نباشد، اگر امروز کسی خدای نکرده در این حوادث کشته شود، دویست و هشتاد میلیون تومان دیه دارد. من خواهش می‌کنم پدران و مادرانی که پای تلویزیون هستند، اگر فرزندشان باید بیمه وسیله نقلیه‌اش را بدهد، هرطور شده تهیه کنید که تا 280 میلیون تومان خیلی فاصله است. خدا مرحوم آیت الله ملکی تبریزی را رحمت کند. یکوقتی در برنامه گفتیم: هنوز ماه ذی القعده نیامده یک دستور العملی به شاگردانشان می‌دادند. 12 دستور العمل از مراقبات ماه ذی‌القعده، ماه‌های حرام که از ماه ذی‌القعده شروع می‌شود. انشاءالله اینها را هم ملاحظه کنند. خدا رحمت کند مرحوم علامه طبرسی(ره) در تفسیر مجمع البیان می‌فرماید: «وَ واعَدْنا مُوسى‏ ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ» (اعراف/142) چهله نشینی حضرت موسی کلیم الله چهل شبانه روز بود. از کی شروع شد؟ از شب اول ماه ذی‌القعده شروع شد و حضرت موسی مهمان پروردگار بود. در کوه طور بود. ده روز اضافه شد. بعد از چهل روز دریافت تورات بود. تقاضا می‌کنم به این ماه با یک نگاه عبادی نگاه کنید.
یک تقسیم بندی مفصلی هست که اگر بخواهیم امامزادگان را تقسیم کنیم، می‌شود بگوییم که پنج دسته هستند. امامزادگانی که فرزند امام بودند. ولی جلالت قدری ندارند. همانطور که پیامبر زادگانی داریم که جلالت قدر ندارند. پسر نوح، در میان امامزادگان تا می‌گویند: جعفر، همه می‌گویند: جعفر کذاب! فرزند امام است. یعنی یک دسته از امامزاده‌ها خیلی جلالت قدر دارند. بسیار جلیل القدر هستند ولی متأسفانه گمنام هستند و نمی‌دانیم مزارشان کجاست. علی بن جعفر فرزند امام صادق(ع) است که در جلالت قدر باید ساعت‌ها در عظمت ایشان سخن گفت. نمی‌دانیم مزارش کجاست. دسته سوم جلالت قدرشان معلوم است، مزارشان هم معلوم است. مثل امامزاده سید محمد، کسانی که از حرم عسگریین برمی‌گردند، زیارت امامزاده سید محمد می‌روند. ولی ما در مورد زیارتشان یا استحباب زیارتشان نداریم. یا اینکه زیارتنامه داشته باشند. دسته چهارم امامزادگانی هستند که هم جلالت قدرشان معلوم است و هم مزارشان معلوم است و هم به ما گفتند: زیارتشان بروید. مثل حضرت عبدالعظیم(س)! بسیار جلیل القدر است و مزارش هم مشخص است. یک دسته از این بالاتر است. دسته پنجم کریمه اهل‌بیت فاطمه معصومه در این دسته است. هم جلالت قدرشان معلوم است. سه امام فرمودند: «من زارها وجبت له الجنه»، «تدخل شیعتی باجمعهن» همه شیعیان من به شفاعت فاطمه زهرا به بهشت می‌روند.
در مورد عظمت حضرت روایت زیادی شنیدند. هیچ بحثی در مورد مزار حضرت فاطمه معصومه نیست. ما چقدر امامزاده داریم که نمی‌دانیم مزارشان کجاست. سوم اینکه در مورد استحباب زیارتشان چقدر روایت داریم. چهارم اینکه از همه بالاتر امام معصوم، ولی و حجت خدا گفته: برو در برابر این بانو بایست و اینطور سلام بده. «السلام علی آدم صفوة الله، السلام علی نوح نبی الله» حضرت ابالفضل(ع) اینطور است. حضرت علی اکبر اینطور است. فاطمه معصومه(س) اینطور است.
مطلب دومی که باید در مورد عظمت این بانو بگویم، یکی از مراجع بزرگ می‌فرمودند. در قم محدثین جلیل القدر، فقهای با عظمت فراوان هستند. چند قدمی حرم قبر زکریا بن آدم است. کسی که هم کجاوه امام رضا بود. از مدینه تا مکه همراه حضرت بود. کسی که به امام رضا گفت: می‌خواهم از قم بروم، فرمودند: بمان! «ان الله یدفع بک البلاء» خدا به برکت تو بلاء را از مردم قم برمی‌دارد. همانطور که به برکت پدرم موسی بن جعفر از مجاورین قبر پدرم برمی‌دارد. علی بن بابوی پدر شیخ صدوق، علی بن ابراهیم، ابن قولویه قمی، میرزای قمی، مؤسس حوزه علمیه قم آیت الله العظمی حائری، مرحوم آیت الله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی، مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، صدها محدث و عالم و فقیه اینجا هستند. هرکدام از اینها از این محدثین و علما اگر در شهر دیگری غیر از قم بودند، این خورشید تابان حضرت فاطمه معصومه اینها را تحت الشعاع قرار می‌دهد. در اهواز مزار علی بن مهزیار ضریحی دارد، حرمی دارد. علی بن مهزیار کجا و علی بن بابوی کجا؟ زکریا بن آدم، ابن قولویه قمی، تمام این بزرگواران تحت الشعاع این نور هستند. حکیم ثنایی شعری دارد می‌فرماید: «آفتاب اندر سماء، آنگه کسی گوید سهاء» سهاء ستاره‌ای است کم نور است. در شب با زحمت قابل دیدن است.
آفتاب اندر سماء، آنگه کسی گوید سهاء *** مصطفی اندر جهان، آنگه کسی گوید که عقل
یک بانو، فاطمه معصومه دختر با کرامتی که تقریباً 26 ساله بودند از دنیا رفتند. چه خورشیدی است. چه عظمت و جلالتی است که زکریا بن آدم‌ها، ابن قولویه‌ها، علی بن بابوی‌ها، صدها محدث نه تنها تحت الشعاع این خورشید با عظمت هستند، اصلاً خودشان افتخار می‌کردند که زیر سایه حضرت باشند. مراجع و علمای بزرگ ما مسابقه می‌دادند که در مدح فاطمه معصومه شعر بگویند. مرحوم آیت الله العظمی بروجردی وصیت‌نامه‌ای دارد. چرا ایشان را اینجا دفن کردند؟ فرمودند: می‌خواهم جایی باشم که زیر پای زوار فاطمه معصومه(س) باشم. ما در مورد عظمت حضرت آیت الله العظمی بروجردی چقدر می‌توانیم بگوییم؟ افتخار می‌کردند که زیر پای زائرین این بانوی با عظمت باشند.
در حالات مرحوم آیت الله العظمی بروجردی می‌خواندم. یکوقتی یکی از شاهزادگان از حکام سعودی به ایران آمده بود. می‌خواست به قم بیاید. گفت: می‌خواهم بروم این عالم بزرگ شیعه حضرت آیت الله العظمی بروجردی را ببینم. آیت الله العظمی بروجردی ملاقات را نپذیرفت. گفته بودند: آقا خیلی خوب است. بالاخره آنها در دولت هستند و کشور عربستان است و مکه و مدینه در دستشان است. یک جلسه‌ای، ملاقاتی و گفتگویی، به نفع شیعه است. ایشان فرموده بود: وقتی این به قم بیاید، به دیدن من می‌آید ولی به زیارت حضرت معصومه نخواهد آمد. نمی‌خواهم کسی قم بیاید، به دیدن من بیاید و به دیدن فاطمه معصومه نرود. من تقاضا می‌کنم همه کسانی به قم مشرف می‌شوند حتماً قبل از رفتن به مسجد جمکران به زیارت حضرت فاطمه معصومه بروند.
کتابی مطالعه می‌کردم به نام «بانوی کرامت» برای آیت الله کریمی جهرمی از اساتید حوزه است که ما افتخار شاگردی ایشان را داشتیم. کتاب‌های زیادی برای حضرت معصومه نوشتند از جمله این کتاب، ایشان قصه‌ای را نقل کردند از مرحوم آیت الله احمدی میانجی(ره) است. نوشتند یکی از علمای بزرگ تبریز از مجتهدان به قم برای زیارت حضرت معصومه آمد. بعد به قبرستان شیخان رفت. چند نفر از محدثین قبرشان در شیخان است. سر قبر زکریا بن آدم رفت. همینطور که ایستاده بود با خودش فکر می‌کرد گفت: این زکریا بن آدم، این محدث، در سند صدها حدیث حضور دارد، هم کجاوه امام رضا بوده است. امام رضا به او می‌گوید: در قم بمان که بلا به برکت تو از قم دفع می‌شود. یک محدث است و پیرمرد است و هفتاد سال برای حدیث شیعه زحمت کشیده است، این بالاتر است یا بانویی که 26 سال داشت و از دنیا رفت؟ می‌گوید: در فکرم بود که کدام بالاتر است؟ به کسی چیزی نگفتم. یک مرتبه دیدم آقایی کنار من ایستاده و یک پیرمرد کلاه نمدی بود. به من گفت: بالای قبر زکریا بن آدم یک نوشته است، بخوان! من اعتنا نکردم. یک مرتبه دیدم این آقا غیب شد. گفتم: ببینم چه نوشته است. دیدم نوشته: «السلام علی ارواح محمدٍ و آل محمدٍ فی الارواح، السلام علی اجساد محمدٍ و آل محمدٍ فی الاجساد» فهمیدم خواستند بگویند: حساب اهل‌بیت را قاطی نکن!
در زیارت جامعه کبیره داریم «و ارواحکم فی الارواح» اینکه در نهج‌البلاغه حضرت امیرالمؤمنین(ع) در خطبه دوم می‌فرماید: «لا يُقاسُ بِآلِ مُحَمَّد (ص) مِنْ هذِهِ الاُمَّهٍ اَحَد» کریمه اهل‌بیت حضرت معصومه پاره تن موسی بن جعفر است. دختر امام، خواهر امام، عمه امام است.
شریعتی: وقتی امام صادق فرمودند: حضرت فاطمه معصومه به تنهایی برای شفاعت امت کفایت می‌کند، دیگر تکلیف روشن است.
حاج آقای حسینی: اگر می‌خواهیم مقام فاطمه معصومه(س) را بشناسیم، قمی که صدها فقیه و محدث و عالم بزرگ دارد، ولی گفت: «آفتاب اندر سماء آنگه کسی گوید سهاء» یکی از نویسندگان معاصر که خدا رحمتشان کند مرحوم آقای دوانی، در کنگره‌ی حضرت معصومه این جمله را فرمود. غربی‌ها و اروپایی‌‌ها خیلی از حقوق زنان دم می‌زنند. امروز روز دختر است و به همه دختران تبریک می‌گوییم. ایشان می‌فرمود: مگر اروپا نمی‌گوید که ما برای زن و دختر مقام قائل هستیم. مگر غربی‌ها نمی‌گویند؟ بروید سؤال کنید و همه عالم را بگردید. کجا پیدا می‌کنید برای دختر 26 ساله این صحن و این حرم و این زیارتگاه و این زیارتنامه و این تعظیم علما باشد؟ من این نکته را بگویم اگر فاطمه معصومه مقام دارد دو دسته است. یک دسته از مقام‌ها تفضلی است. دختر امام است دیگر دست ما نیست. یک سلسله از مقام‌ها تفضلی است. دختر امام، خواهر امام، اما یکسری هم اکتسابی است. اگر فاطمه معصومه جلالت دارد برای آن مقامات اکتسابی است. خودش به دست آورده است. من سه نمونه را بگویم. این بهترین هدیه برای روز دختر است.
دختران جامعه ما یادشان باشد. فاطمه معصومه(س) فقط بخاطر دختر امام بودن مقام ندارد. یک چیزهایی را کسب کرده است. 1- صبر در زندگی؛ بانویی که سالها پدر بزرگوارش در زندان‌ها بود. ولی تحمل کرد. بانویی که بعد از سالها زندانی پدر، پدر را در زندان شهید کردند. صبر کرد! بانویی که سالها در فراق برادر بزرگوارش امام رضا(ع) صبر کرد. ده ساله بود که پدر بزرگوارش در زندان به شهادت رسید. 2- مقام عبادت؛ خدا رحمت کند مرحوم آیت الله نجفی مرعشی می‌فرمود: کسانی که به قم می‌آیند خبر ندارند. ما در قم جایی داریم اگر مردم می‌دانستند، همانطور که به حرم حضرت معصومه می‌آیند آنجا هم می‌رفتند. تقریباً شاید چند دقیقه با حرم فاصله دارد. محله‌ای در قم به نام محله میدان نور است. مدرسه‌ای است، خانه‌ای است، اتاقی است می‌گویند: بیت النور! چرا می‌گویند: بیت النور؟ چون حضرت معصومه(س) چند روز آنجا اقامت داشتند. آن بانو چه عبادتی داشته است. چه نماز شبی داشته است. چه مناجاتی داشته است. چه نورانیتی داشته است. فقط شانزده، هفده روز در این بیت بود. برای همیشه تاریخ آنجا بیت النور شده است. 3- ویژگی سوم که امروز برای دختران ما بیش از همه درس آموز است، عفاف این بانوی بزرگوار است. این حدیث در کافی شریف است. به دلیل شرایط سختی که در دوران موسی بن جعفر(ع) بود، موسی بن جعفر(ع) وصیت کردند. به امام رضا و حضرت معصومه و دیگر فرزندان وصیت کردند. فرمودند: دختران من بدون مشورت با امام رضا ازدواج نکنند. یک دختری که پدرش سالها در زندان بوده است. دختری که پدرش به شهادت رسیده است. بعد از شهادت موسی بن جعفر، صدها نفر از یاران موسی بن جعفر و امام رضا(ع) را به زندان انداختند. یک امام و حجت خدا و ولی خدایی که یا در زندان بوده، یا یاران او در زندان بودند، این معلوم است. کسی جرأت نمی‌کند نزدیک به این خانواده شود و ارتباط برقرار کند. وصلت برقرار کند. فاطمه معصومه شرایط ازدواج نداشت. موسی بن جعفر فرمود: اینها ازدواج نکنند مگر با مشورت امام رضا. این بانو تا آخر عمر ازدواج نکرد. ولی حجاب و عفاف و عبادت و دینداری‌اش را حفظ می‌کرد.
بارها گفتیم که مسئولین باید از مهم‌ترین دل مشغولی‌هایشان بحث ازدواج دختران و پسران باشد. انشاءالله آمار12 میلیون دختر و پسری که ازدواج نکردند یک روزی به صفر برسد. فاطمه معصومه هم ازدواج نکرد. ممکن است شرایط سختی باشد، ولی انسان موجودی است که می‌تواند در هر شرایطی دینش را حفظ کند. لذا قرآن کریم وقتی می‌خواهد ضرب المثل بزند برای زنان مؤمنه از آسیه همسر فرعون شروع می‌کند. «وَ ضَرَبَ‏ اللَّهُ‏ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا» (تحریم/11) حتی نام همسر فرعون را مقدم می‌برند.
مطلب آخر این است که عزیزان حقیقتاً زحمت کشیدند چون آمدن برنامه و اجرا کردن در اینجا سختی‌های فراوانی دارد. ولی عزیزان عمداً این کار را کردند که دل بینندگان امروز وقتی نگاهشان به حرم حضرت معصومه می‌افتد، دل بشکند و یکی دو تقاضایی که داریم به حضرت معصومه قسمشان بدهیم. امروز می‌خواهیم مخاطبین را به این بانوی کرامت قسم بدهیم که به این دو تقاضا توجه کنند. می‌دانید امسال به دلیل تغییری که در نرخ سود بانک‌ها هست، رهن و اجاره را بالا بردند. جلسه گذشته گفتیم: به احترام امام رضا، این جلسه می‌گوییم: به احترام فاطمه معصومه و امام رضا با مستأجرین کنار بیایند. ما چقدر پیام داشتیم از کسانی که نوشتند با اینکه خودمان مشکل و گرفتاری داریم ولی بخاطر امام رضا و حضرت معصومه تصمیم گرفتیم اجاره را بالا نبریم.
حدیثی بخوانم هم در کافی شریف است و هم در ثواب الاعمال شیخ صدوق است. امام صادق فرمود: کسی خانه‌ای داشته باشد و یک مؤمنی نیاز دارد و به او ندهد، خدا می‌گوید: بنده‌ی من خانه دنیا را به این بنده من نداد! به عزتم قسم من هم خانه آخرتم را به او نمی‌دهم. الآن ما پانصد هزار تا یک میلیون خانه خالی داریم. یک عده آواره هستند و نمی‌دانند برای ثبت نام مدرسه بچه‌شان کجا بروند.
یک کسی می‌گوید: به امام صادق گفتم: از یک کسی طلب دارم. نمی‌تواند طلبش را بدهد و مجبور است خانه‌اش را بفروشد تا طلب مرا بدهد. امام صادق فرمود: پناه ببر به خدا که کسی را از خانه‌ای که سایه بر آن افکنده، از جایی که به آن پناه برده است، بگیری!
شریعتی: امروز صفحه‌ی 26 قرآن کریم در برنامه سمت خدا تلاوت می‌شود. چقدر خوب است ثواب تلاوت آیات را هدیه کنیم به روح بلند و آسمانی کریمه اهل‌بیت حضرت فاطمه معصومه(س).
«وَ إِذا قِيلَ‏ لَهُمُ‏ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَيْنا عَلَيْهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ كانَ آباؤُهُمْ لا يَعْقِلُونَ شَيْئاً وَ لا يَهْتَدُون‏ «170» وَ مَثَلُ الَّذِينَ كَفَرُوا كَمَثَلِ الَّذِي يَنْعِقُ بِما لا يَسْمَعُ إِلَّا دُعاءً وَ نِداءً صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لا يَعْقِلُون‏ «171» يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ وَ اشْكُرُوا لِلَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُون‏ «172» إِنَّما حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَ الدَّمَ وَ لَحْمَ الْخِنْزِيرِ وَ ما أُهِلَّ بِهِ لِغَيْرِ اللَّهِ فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ باغٍ وَ لا عادٍ فَلا إِثْمَ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيم‏«173» إِنَّ الَّذِينَ يَكْتُمُونَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ الْكِتابِ وَ يَشْتَرُونَ بِهِ ثَمَناً قَلِيلًا أُولئِكَ ما يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ إِلَّا النَّارَ وَ لا يُكَلِّمُهُمُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ لا يُزَكِّيهِمْ وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلِيم‏«174» أُولئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى‏ وَ الْعَذابَ بِالْمَغْفِرَةِ فَما أَصْبَرَهُمْ عَلَى النَّار «175» ذلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ نَزَّلَ الْكِتابَ بِالْحَقِّ وَ إِنَّ الَّذِينَ اخْتَلَفُوا فِي الْكِتابِ لَفِي شِقاقٍ بَعِيد «176»
ترجمه: وهنگامى كه به آنها (مشركان) گفته شود: آنچه را خدا نازل كرده است پيروى كنيد، گويند: بلكه ما از آنچه پدرانِ خود را بر آن يافتيم پيروى مى‏نماييم. آيا (از آنان پيروى مى‏كنند) هرچند پدرانشان چيزى نمى‏فهميدند و هدايت نيافته بودند؟ و مَثل كافران، چنان است كه كسى به حيوانى كه جز صدايى (از نزديك) ويا ندايى (از دور) نمى‏شنود بانگ زند، اينان كران، لالان و كورانند و از اينروست كه نمى‏انديشند. اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! از نعمت‏هاى پاكيزه‏اى كه به شما روزى داده‏ايم بخوريد و شكر خدارا به جاى آوريد. اگر فقط او را پرستش مى‏كنيد. همانا خداوند مردار و خون و گوشت خوك و آنچه را كه (هنگام ذبح) نام غير خدا بر آن برده شده، حرام كرده است، (ولى) آن كس كه ناچار شد (به خوردن اينها) در صورتى كه زياده طلبى نكند و از حدّ احتياج نگذراند، گناهى بر او نيست، همانا خداوند بخشنده و مهربان است. كسانى كه آنچه را خداوند از كتاب نازل كرده، كتمان مى‏كنند و بدان بهايى اندك مى‏ستانند، آنها جز آتش در شكم‏هاى خود فرو نمى‏برند، و خداوند روز قيامت با آنها سخن نمى‏گويد و پاكشان نمى‏كند و براى آنها عذاب دردناكى است. آنها (كتمان كنندگان حقّ) كسانى هستند كه گمراهى را به بهاى از دست دادن هدايت و عذاب را به جاى آمرزش خريدند. پس به راستى چقدر در برابر عذاب خداوند تحمّل دارند؟ آن (عذاب) به جهت آن است كه خداوند كتاب (آسمانى) را به حقّ نازل كرده است و البتّه كسانى كه در كتاب (خدا با كتمان و تحريف) اختلاف (ايجاد) كردند، همواره در ستيزه‏اى عميق هستند.
شریعتی: نکته دوم از صحبت‌های شما را بشنویم.
حاج آقای حسینی: کسی پیام داده من یک میلیون کل حقوقم است. با یک میلیون شش نفر عائله چطور اجاره را زیاد کنم؟ تقاضای دوم ما این است که ما هشتاد هزار حاجی داریم. خوشا به حالشان و حسرتی است که در دل بقیه می‌ماند و اینها مشرف می‌شوند. الآن هزینه حج بیست میلیون می‌شود. من می‌خواهم از این هشتاد هزار حاجی خواهش کنم. یک درصد از این بیست میلیون تومان که دویست هزار تومان می‌شود، شما به حج اغنیاء می‌روی، یک عده هستند هنوز به حج فقرا نرفتند. بیایید دلی را به پنجره فولاد امام رضا گره بزنید. به برنامه پیامک بزنند و بگویند: ما می‌خواهیم یک درصد کمک کنیم. اگر ما بتوانیم امسال از این هشتاد هزار نفر حاجی هزینه هشت هزار زائری که هنوز به حرم حضرت علی بن موسی الرضا مشرف نشده‌اند را فراهم کنیم، چه اتفاق خوبی می‌افتد.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group