پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

در مورد ماه محرم توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – عده ای از کربلا، به دیدن یکی از مراجع آمده بودند و ایشان به آنها فرمود: وقتی به کربلا برگشتید به زیارت سیدالشهدا بروید . روایت داریم: هیچ فرشته ی مقرب و نبی مرسلی نیست مگر اینکه می خواهد برای زیارت سید الشهدا، از خدااجازه بگیرد.

علامه امینی می فرمودند: بخاطر عظمت کربلا و نقشی که درتاریخ داشت، باید پنج تن درکربلا حضور پیدا می کردند، هر کدام از پنج تن که نبودند نماینده ای در کربلا داشتند. نماینده ی پیامبرعلی اکبر بود،نماینده حضرت علی قمر بنی هاشم بود، نماینده امام حسن(ع) حضرت قاسم بود و نماینده ی حضرت زهرا(س) زینب کبری بود. پس عظمت این حادثه خیلی بزرگ بوده است . مرحوم آیت الله عبدالهادی شیرازی وقتی می خواستند نماز بخوانند قبل از تکبیرة الحرام نماز، یک سلام به حضرت اباعبدالله می دادند. شاگردان علت را سوال کردند و ایشان فرمودند : من در مورد این کارم روایت خاصی ندیدم ولی چون دین و نمازم را از سیدالشهدا دارم ، نمی توانم بدون سلام بر اباعبدالله نمازم را آغاز کنم .

ما باید تمام این ده روز را وقف سیدالشهدا کنیم یعنی تمام ساعات در مجلس عزاداری شرکت کنیم. ما نباید برای امام حسین(ع) کم بگذاریم زیرا امام حسین(ع) برای ما کم نگذاشت . مرحوم علامه امینی می فرمودند: حسین آنچه داشت در راه خدا داد و خدا آنچه دارد به امام حسین(ع) می دهد. پس ما هرچه داریم برای امام حسین(ع) بدهیم. شهید بابایی اول محرم ،خدمت امام رسیدند و از امام مرخصی گرفتند زیرا نذر کرده بودند که اگر در تهران بودند در مجلس اهل بیت شرکت کنند و در آنجا چای بدهند و کفش ها را جفت کنند. امام به ایشان گفتند که من به شرطی به تو مرخصی می دهم که مرا در ثواب این کارت شریک کنی .پس هر کاری در این دهه ی بدست مان می آید انجام دهیم . علامه طباطبایی دوازده سال نجف بودند و هیچ وقت درس را تعطیل نمی کردند و فقط عاشورا و تاسوعا را تعطیل می کردند.و می فرمودند که من در سال اولی که در نجف بودم، در روز عاشورا درس را تعطیل نکردم و ناراحتی چشمی گرفتم و از آن سال به بعد، این دو روز را تعطیل کردم .در زیارت امام حسین(ع) می خوانیم که خداوند بعوض شهادت امام حسین(ع) به او چند چیز عطا کرده است ،یکی اینکه  تربتش شفا است و دعا در زیر قبه ی اش مستجاب است .خوردن خاک حرام است ولی خوردن خاک قبرامام حسین(ع) شفا است. علامه شوشتری می فرمود :هر کجا خیمه ی عزای امام حسین(ع)برپا شد، آنجا قبه ی امام حسین(ع) است و دعا ،زیر آن مستجاب است . مداحی در محضر آیت الله میلانی می خواندند که ای خاک کربلای تو مُهر نماز من، مهر تو را به مهر سلیمان نمی دهم، ایشان گریه می کردند و می فرمودند: مُهر نماز من نه اصل نماز من .کسانی که در این روزها در مجالس امام حسین (ع) خدمت می کنند بدانند که این خدمات گم نمی شود. فردی خودش را به زحمت به کربلا رسانده بود و خودش را به صحن امام حسین(ع) رساند و به حرم نگاه کرد و گفت: یا اباعبدالله، من اینجا را با زحمت پیدا کردم معلوم نیست که در صحرای محشر شما را پیدا کنم، در قیامت شما آقایی کنید و مرا پیدا کنید. کسانی که در این مجالس دنبال امام حسین(ع) می گردند، این جمله را به امام بگویند. پس مجالس را از روز اول شروع کنید و کم نگذارید. و هرچه داریم برای مجالس عزا بدهیم .

محرم ماه بازگشت به ارودگاه سیدالشهدا است .هر کس در این دوازده ماه از خیمه ی امام حسین(ع) دور شده است الان بهترین فرصت است تا بازگشت داشته باشند. مرحوم شوشتری می فرمود: اگر در شب های قدر نتوانستی از باب التوبه وارد بشوی،درمحرم از باب الحسین وارد شوید. حسین سفینه نجات است .کسانی که ناامید هستند بازگشت داشته باشند و امیدوار باشند. هنر ما این است که کسانی که با امام آشتی نیستند را وارد این سفینه نجات بکنیم و بقیه را به امام بسپاریم .فردی از طرف عمر بن سعد پیامی برای امام آورد وقتی او خواست برگردد ،حبیب بن مظاهر به او گفت که من نمی گذارم که به لشکرعمربن سعد بگردی زیرا تو سابقه ی خوبی داری و او را نگه داشت. در این شبها ،افرادیرا به مجلس عزا بیاوریم .اگر می خواهیم این شبها فیض بیشتری ببریم ،با طهارت باطنی و ظاهری بیشتری به مجالس برویم . دائم الوضو بودن خوب است مخصوصا در مراسم مجالس امام حسین(ع). وقتی پیامبر از خواب بیدار می شدند بلافاصله وضو می گرفتند. مبلغین و مداحان حتما وضو گرفتن را رعایت کنند. در این روزها ما باید مراقب زبان و گوش مان باشیم تا طهارت باطنی پیدا کنیم. در این یک هفته با خودمان عهد ببندیم که نمازمان را اول وقت بخوانیم. در صبح عاشورا صف نماز بسته شد و علی اکبر اذان گفت ، اذان ظهر را خود امام حسین(ع) گفت .وقتی سپاهیان کوفه از کربلا برگشتند هر کدام گزارشی می دادند . به فردی گفتند که تو چه کسی را کشتی ؟ او گفت من مرد بلند قامتی را کشتم که وقتی او را دیدم جای سجده در پیشانی اش بود منظور قمربنی هاشم بود که حدود سی و پنج سال داشت. در این ایام حجاب را بیشتر رعایت کنیم. حضرت زینب در بارگاه یزید فرمود :من جز زیبایی چیزی ندیدم .آیا این عدالت است که کنیزان و زنان خود را پشت پرده ببری و با ما این طور برخورد کنی  .نگرانی حضرت زینب بخاطر عفاف بود.

در این ایام سعی کنیم که اخلاق بهتری در خانه داشته باشیم. در لحظات آخر، امام حسین(ع) برای وداع وارد خیمه شد و گفت که فرزندم ،ظلم به کسی که پناهی جز خدا ندارد نکن. ما تمام حوادث عاشورا را می گوییم ولی نمی گوییم که امام فرمود: اگر کسی مدیون و بدهکار است در اینجا نماند و برود. پیام کربلا اخلاق ،حق الناس ،نماز و ... است.

سوال – آیات پایانی سوره انعام را توضیح بفرمایید.

پاسخ – آیه 160 می فرماید: کسی که کار نیک انجام بدهد خدا ده برابر پاداش می دهد.در مورد انفاق می فرماید که هفت صد برابر پاداش داده می شود. انفاق با بقیه ی اعمال قابل مقایسه نیست . بهترین انفاق ها خرج مراسم امام حسین(ع) است .

کتاب بررسی تاریخ عاشورا نوشته ی دکترمحمدابراهیم آیتی است. دکتر بهشتی در مورد ایشان می فرمود که به جرات می توانم بگویم درهمه ی کشور کسی را نداریم که به تاریخ صد ساله اول اسلام مثل آیتی احاطه داشته باشد و سخن او درمورد هر گوشه ی تاریخ اسلام سند است . آیتی دُر گرنبهایی بود که از دست ما رفت .این کتاب پنجاه بار چاپ شده است

کتاب پیشوای شهیدان نوشته ی آیت الله صدر و کتاب سخنان حسین بن علی از مدینه تا کربلا ،کتاب های مفیدی برای مطالعه هستند.

خوب است که از اول مراسم شرکت کنیم یعنی در تمام قسمت های مجلس شرکت کنیم . در میان عربها رسم است که مقتل خوانی دارند. خوب است که ما خطبه خوانی را رسم کنیم. در شب و روز عاشورا خطبه خوانی داشته باشیم. اگر قسمتی از مجلس نقص داشت ما آنرا برطرف کنیم و از کسی طلب نداشته باشیم .زمینه ی جذب جوانان را در این مجالس بیشتر کنیم. مجالس در خانه ها هم کار خوب و پسندیده است. در روایت داریم که این روضه های خانگی برکت خانه است .

در دیوان دکتر ریاضی یزدی دارد :

بوی بهشت می وزد از کربلای تو          ای صد هزار جان گرامی فدای تو

اجر هزار عمر و حج در طواف تو         ای مروه و صفا به فدای تو

رفتی و به پاس حرمت کعبه به کربلا       شد کعبه ی حقیقی دل کربلای تو

ما را هم ای حسین گدایی حساب کن        آخر کجا رود به جز ا ین در گدای تو

با گفتن رضاً به قضائک به قتلگاه            شد متعهد رضای خدا با رضای تو

برخیر و باز بر سر نی آیه ای بخوان       ای من فدای آن سر از تن جدای تو.

سر مقدس اباعبدالله درچند جا تلاوت قرآن داشتند .انشاءالله ما هم در این شب ها با تلاوت قرآن ،با سر امام حسین(ع) همراه باشیم.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group