پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

در مورد نداهای روز قیامت توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – شروع ماه ربیع را تبریک عرض می کنیم. ماه ربیع الاول ماه اعیاد است و فصل شادی ها است. 17 ربیع الاول روز ولادت پیامبر و ولادت امام صادق(ع) است .روایت داریم :شیعیان ما در غم ما غمناک و در شادی ما شاد هستند. البته هشتم ماه ربیع شهادت امام عسگری(ع) است .

یکی از اسامی روز قیامت، روز ندا است. قیامت هفتاد اسم دارد. هر نام قیامت، حامل پیامی از صحنه های قیامت است. سوره غافر آیه 29 می فرماید: ای مردم، من نگران شما هستم بر روز صدا زدن ها ،روزی که انسان جز خدا فریادرسی ندارد. منظور از ندا، نداهای الهی است. نداهای فراوانی در قیامت وجود دارد. در سوره ی اعراف  آیه 44  ندای بهشتی ها به دوزخیان را داریم .زیرا آنها دوزخیان را می بینند و آنها را صدا می زنند که ما رسیدیم به آنچه که خدا به ما وعده داده بود، آیا شما رسیدید به آنچه که خدا به شما وعده داده بود؟ اهل دوزخ می گویند :بله. کسی بین اینها اعلام می کند لعنت بر ظالمین باد،...

ندای دیگر ندایی جهنمیان  به بهشتی ها است .جهنمی ها با بهشتیان صحبت می کنند و می گویند که اگر می شود مقداری از نعمت الهی در بهشت را به ما بدهید، مقداری به ما آب بدهید. آنها می گویند: خدا این نعمت های الهی را بر اهل دوزخ حرام کرده است.

وقتی بهشتیان با نورشان وارد صحرای محشر می شوند اهل دوزخ و منافقین به آنها می گویند که کمی از نورتان را به ما بدهید و نگاهی به ما بیندازید تا نور شما را بگیریم .آنها می گویند: برگردید از دنیا نور بیاورید. اگر انسان رضوان الهی را می خواهد باید توشه اش را از این دنیا ببرد.

ندای دیگر قیامت ندای عمومی است. در مجمع البیان داریم: روز قیامت هر کس که سر از قبر برمی دارد ندایی دارد و می گوید: خدایا به من رحم کن. (بدترین و بهترین انسانها این ندا را می گویند) ،ندا می آید: اگر در دنیا به دیگران رحم کردید رحمت من شامل شما می شود. شهید بهشتی می فرمودند که بهشت را به بهاء می دهند نه به بهانه .اصل بهشت عمل کردن است و بهانه فایده ای ندارد. البته بهانه ی بدون عمل ولی اگر بهانه ای باعث عمل بشود خوب است. پس وقتی همه درخواست رحمت خدا را دارند، خدا ندا می دهد که اگر رحم کردیده اید، رحمت من  شامل شما می شود .این یک معامله است. در دنیا داد و ستدی بوده است ،اگر ما با خدا معامله کردیم و جان و مال مان را در راه خدا دادیم، در قیامت رحمت خدا شامل حال ما می شود. پس رحمت خدا هم حساب و کتاب دارد. این روایت در تمام مصادر ما مثل امالی شیخ صدوق وجود دارد که پیامبر فرمود: با داشتن اعمال خوب، ما نیاز به لطف و رحمت خدایی داریم. هفتادسال عبادت ما در برابر یکی از نعمت های خداوند قابل مقایسه نیست. عده ای از پیامبر پرسیدند که شما با اعمال خودتان به بهشت می روید یا نیاز به رحمت خدا دارید؟ پیامبر فرمود: من هم نیاز به رحمت الهی دارم. پیامبر سه بار این جمله را تکرار کردند. رحمت خداوند در قیامت برای کسانی است که از دنیا دست خالی نرفته باشند.

حضرت موسی سوال کرد که اگر کسی گرسنه ای را سیر کرد، پاداش او چیست؟ خطاب شد: من فردای قیامت فرمان می دهم که یک منادی ندا بدهد در برابرخلق اول و آخر،همانا فلانی پسر فلانی از آزادشدگان از آتش است .

روایت داریم : وقتی عده ای وارد محشر می شوند چهره هایشان می درخشند و اهل قیامت سوال می کنند که اینها پیامبران یا شهدا هستند؟ ندا می آید که اینها کسانی هستند که دردنیا بر مردم سخت نمی گرفتند و به گرفتار مهلت می دادند. پس اگر کسی بر بدهکارش سخت بگیرد، در روز قیامت چهره ی نورانی نخواهد داشت.

روایتی در کتاب کافی داریم که فردای قیامت از طرف خدا ندا می رسد: کسانی که از من طلب دارند بلند شوند. کسانی می توانند بلند بشوند که در دنیا اهل عفو و بخشش بوده اند.

سوال – در مورد روایتی که می فرماید: سه گروه از زنان هستند که عذاب قبر را از آنها بر می دارد و با حضرت زهرا محشور می شوند توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – روایت داریم: سه گروه از زنان هستند که خدا عذاب قبر را از آنها بر می دارد و با حضرت زهرا محشور می شوند، دست اول زنانی هستند که با تنگدستی شوهرانشان بسازند.(آقایان وظیفه دارند که تلاش و کوشش کنند ولی اگر با تمام این کارها فقیر بود چکار باید کرد؟)دسته دوم زنانی هستند که با بداخلاقی شوهران شان بسازند( وظیفه ی مردها خوش اخلاقی است و هیچ بهانه ای برای بداخلاقی مردها وجود ندارد اما اگر مرد بداخلاق بود و زن نتوانست مرد را اصلاح کند چکار باید کرد؟) دسته ی سوم زنانی که مهریه ی خودشان را می بخشند(مردها باید مهریه را بپردازند و زنان را در فشار قرار ندهند که مهریه را ببخشند ولی به زنان سفارش شده است که اگر مهریه را بخشید بهتر است.)

سوال – من 22 سال سن دارم و دو سال است که ازدواج کرده ام و مهریه ام 650 سکه بود که شوهرم توانست یک روز بعد ازعقد، با چربی زبانی مرا مجبور کند که 550 عدد از سکه های مهریه ام را ببخشم .الان یک بچه ی چند ماهه دارم. شوهرم می گوید که صد تا سکه چیزی نیست آنرا جمع می کنم و تو را طلاق می دهم .بنظر شما اگر مهریه ی من همان 650 سکه بود، شوهرم هر روز از طلاق صحبت می کرد؟

پاسخ- ببخش مهریه محبت را زیاد می کند. ولی اگر مردی زن را در فشار قرار می دهد و می خواهد مهریه کم را اهرم فشار قرار دهد، نباید خانم مهریه اش را ببخشد. خانمهایی که تازه ازدواج کرده اند اگر می بینند که شوهرشان خوش اخلاق نیست و آینده شان مشخص نیست و مشخص است که آقا خیلی سرسازش ندارد و اگر خانمها فکر می کنند که مهریه پشتوانه ی آنها است و با بخشیدن مورد آزار همسر قرار می گیرند، مهریه شان را نبخشند. ما امیدواریم به روزی برسیم که پشتوانه، اخلاق شوهر بشود نه سکه ی طلا. خانمی می گفت که من برای سفرکربلا از شوهرم اجازه می خواستم و شوهرم گفت که من به شرطی به تو اجازه ی دهم که مهریه ات را ببخشی یا خانمی گفتند که شوهرم این قدر مرا کتک زده است تا من مهریه ام را بخشیدم. این کارها زیبا نیست. خیلی از زن ها و شوهرها هم هستند که من و تو ندارند. اگر کسی فرزندش از دنیا رفت و فرزند بدهکار مهریه ی همسرش بود، وظیفه ی پدر نیست که بدهی پسر را بدهد ولی اگر این کار را بکنند بهتر است. در ضمن بخشیدن مهریه بصورت زبانی کافی است و نیازی به محضر و تشریفات نیست.

سوال – صفحه ی 206 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – خدا می فرماید: مومنین تقوا داشته باشید و همرا با راستگویان باشید. این یکی از خطاب های قرآن است که با یا ایها الذین امنوا شروع شده است. تعداد آیاتی که با یاایهاالذین امنوا شروع شده است 89 بار است و تعداد آیاتی که با یاایها الذین امنوا اتقوالله شروع شده ،هفت بار است .

راستگویان چه کسانی هستند ؟این راستگویان حتما باید معصوم باشند زیرا ما باید با کسی باشیم که گناه نمی کند. چون خطاب برای همیشه است باید درهر زمانی معصوم وجود داشته باشد. ما هم مخاطب این آیه هستیم. وقتی می فرماید که شما با راستگویان باشید حتما این گروه ،افراد ممتازی از مومنین هستند. این افراد امیرالمومنین و فرزندانش هستند.

در منابع تفسیر اهل سنت در کتاب تفسیر دُرالمنصور که یکی از منابع اهل سنت است  داریم که پیامبر فرمود: همراه با راستگویان یعنی همراه با علی .این حدیث را تفسیر روح المعانی و تِرمِزی هم نقل کرده اند .مهمترین تفسیر جامع اهل سنت ،تفسیر کبیر فخر رازی است. از آیت الله معرفت درمورد رتبه ی این کتاب در میان اهل سنت پرسیدند و ایشان فرمودند که هر کسی که بعد از تفسیرکبیر، تفسیر قرآن نوشته است میهمان سفره ی فخر رازی بوده است .این کتاب برای هشت صد سال پیش است .در جلد شانزدهم صفحه ی 191 داریم: این آیه دلالت می کند بر اینکه کسانی که جایزالخطا هستند حتما باید با معصوم باشند.

پس باید دنبال معصوم باشیم و معصوم باید در تمام زمان ها باشد و مختص به زمان پیامبر نیست. دراین کتاب دارد که شخص خاصی را در هر زمان نداریم و ما چنین شخصی را نمی شناسیم. پس ما باید با مجموع امت باشیم .( قضاوت این جمله بعهده ی خودتان است .)

جمع زیادی از اهل سنت بسم الله اول نماز را آهسته می گویند .در جلد اول داریم :باید بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفت زیرا به تواتر ثابت شده است که علی بن ابیطالب بسم الله الرحمن الرحیم را بلند می گفته است و هرکس در دینش به علی اقتدا کند هدایت شده است. پس من می گویم که باید بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفت. دلیل من این است که پیامبر فرمود: خدایا همیشه حق را با علی بگردان.

انشاءالله مهریه ها معقول و جهیزیه ساده باشد. داریم که تا قومی خودش نخواهد، سرنوشتش تغییر نخواهد کرد.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group