جمعه 8 تير 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری
91/3/2

حتی به خنده ای شده میهمان مان کنید زلفی نشان دهید و پریشان مان کنید ، از ما مسافران قدم دور خود زدن سلمان شدن گذشت مسلمان مان کنید، یک روح واحدید که در چهارده افق تکرار می شوید که حیران مان کنید .

سوال – چکار کنیم که برنامه های معارفی و دینی باعث تبدیل زندگی مردم به بندگی بشود؟

پاسخ – برنامه های معارفی و دینی برای یک هدف ، دو تا کار زیبا انجام می دهند که اگر این هدف محقق نشود مسیر، این دو تا کار گم می شود و ما به آن نتیجه نمی رسیم . یک گروه ،دین را درایت می کنند یعنی از منابع دینی پژوهش و تحقیق می کنند تا مفاهیم دینی را دسته بندی و قابل فهم برای مردم بکنند و گروهی هم اینها را برای مردم بیان و روایت می کنند .برنامه ی سمت خدا و ... اینها را برای مردم روایت می کند. هدف اصلی نه تحقیق است و نه بیان و تبلیغ . همه ی هدف رعایت است یعنی مردم آنچه را که از دین گفته می شود، در زندگی بهره برداری کنند .تا ما این آداب و دستورات دین را در زندگی مان رعایت نکنیم، زندگی مان تبدیل به بندگی نمی شود. اگر کسی که اینها را بیان می کند و کسی که می شنود ،مطالب دینی را رعایت نکند، پس فرق کسی که از معدن سنگ استخراج می کند با فردی که مطالب دینی استخراج می کند چیست؟ ما سنگ و مطالب دینی را استخراج می کنیم که بفروشیم و ممکن است که در خانه مان از آنها استفاده نکنیم .اگر ما بخواهیم سود دنیوی بکنیم خَسَرَ دنیا و آخرت هستیم .باید در زندگی ما، رعایت اتفاق بیفتد .اگر قرار است که این مطالب رعایت نشود، زیاد گفتن برای من مشکل ایجاد می کند. وقتی به سراغ بزرگان می رویم و می گوییم که نصیحتی به ما بکنید،آنها می گویند: به آنچه که می دانید عمل کنید . اگر دست اندرکاران این برنامه دغدغه ی عمل نداشته باشند، مردم هم دغدغه ی عمل نخواهند داشت. آمار شنونده و بیننده خیلی به درد ما نمی خورد، آماری به درد ما می خورد که در آن بشنویم که فردی از گناه دوری کرده است یا حیا و حجاب خودش را بیشتر رعایت کرده است .روح برنامه های مذهبی برای این بود که بگویند و بشنوند تا عمل بشود . آیه 96 سوره اعراف می فرماید :خدا به شما فتح و گشایش و برکت می دهد .بهترین برکتی که خدا به انسان می دهد برکت به فکر است یعنی فکر انسان گره گشا می شود. بچه های جبهه خیلی تحصیلات حوزی و دانشگاهی نداشتند ولی چون رعایت کردند خدا فکرهای آنها را گره گشا کرده بود. آنها کم شنیده بودند ولی همان هایی را که شنیده بودند عمل کردند. وقتی حسین فهمیده در محاصره ی تانک قرار می گیرد ،به خودش نارنجک می بندد و به زیر تانک می رود و با این کار باعث می شود که تانک های بعدی برگردند.عمل این پسر دوازده ساله، باعث باز شدن گره انتفاضه فلسطین و جنگ های لبنان شد .ما شبکه های تلویزیونی و برنامه های معارفی زیادی داریم ،پس مشکل کجاست؟ حسن باکری پسر 24 ساله بود و قفل عملیات بیت المقدس را باز کرد .حسن باقری پاسدار بود که دانشگاه خودش را هم تمام نکرده بود ولی چون رعایت فکر و عمل کرده بود موفق شد. من الان استاد دانشگاه هستم ولی در مسائل اولیه زندگی ام و تربیت فرزندم گیر کرده ام. در خیلی مواقع در جبهه، امکانات و نفرات ما خیلی از دشمنان کمتر بود ولی بچه ها با فکرشان دشمن را بازی می دادند .در عملیات والفجر هشت ،بچه ها از اروند گذشتند. این کار خیلی سختی بود ،در عملیات بدر و خیبر، جاده های زیادی زدند . یعنی فکر بچه های جبهه غوغا می کرد.

شرط اینکه خدا فکرهای ما را قفل باز کن قرار بدهد این است که ایمان یعنی باور داشته باشم .انسان همیشه بدنبال بهترین است ،پس انسان به خدا ایمان پیدا کرده است. بچه های جبهه باور کردند که خدا بالاترین و مهربانترین و ... است و بدنبال خدا رفتند. ما نباید رئیس خودمان را بالاتر از خدا بدانیم و او را رازق خودمان بدانیم . اگر ما کبریایی خدا را باور کردیم درایت او را می پذیریم و زیر چتر کوچکتر از خدا نمی رویم .بچه ای سیزده ساله ولایت خدا را پذیرفت و خدا او را قفل باز کن کرد. پیرزنی که سواد ندارد وقتی چند کلام صحبت می کند قفل را باز می کند زیرا ولایت خدا را پذیرفته است .مردم باید ولایت خدا را رعایت کنند یعنی در فکرشان بزرگتر و رازق تر از خدا نبینند .پس باور اول آمنوا یعنی ایمان و باور است و باور دوم و تقوا یعنی عمل کردن است . اگر ما ایمان و باور داشته باشیم و به آن عمل کنیم خدا فکرها و برنامه های ما را گره گشا می کند.

سوال – آیات سوره اخلاص ،فلق و ناس را توضیح بفرمایید .

پاسخ – در روایت داریم :وقتی به شما نعمتی رسید سه تا ذکر را بگویید: الحمدلله رب العالمین ،استعفرالله ربی واتوب الیه و اللهم صل علی محمدوآل محمد . ما دو تا قرآن صامت و ناطق ( امامان و معصومین) داریم . ما مردم را به هر دو قرآن تشویق می کنیم .

خدا در آیات آخر قرآن ، پناهگاه سازی را به ما یاد داده است .در سوره ی ناس خدا به مردم می گوید که از شر شیطان به من پناه ببرید .

امام رضا (ع) در ماه رجب هر سه روز یک ختم قرآن داشتند .پس ما هم باید عهد ببندیم که ختم های قرآن مان را زیاد کنیم. ختم قرآن خودمان را به روح شهدا سی صد هزا شهدا هدیه کنیم .

سوال – در مورد آرزوهای بندگی توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – اگر انسانها کوچک باشند آرزوهایشان هم کوچک است .دین انسان را بزرگ می کند. حضرت علی (ع) می فرماید: خدایا آنچه به خوبان خودت از اول خلقت تا الان داده ای و آنچه به مخلوقات زنده ات می دهی و آنچه که تا آخر قیامت به مخلوقات می دهی ، علی همه ی اینها را یکجا می خواهد . بیایید آرزوهای مان به اندازه ی خدا باشد. حضرت علی (ع) می فرمایند : قدر انسان های به اندازه همت آنهاست.

ما باید قفل شب جمعه اول ماه رجب را با زیارت امام حسین (ع) باز کنیم . دراین شب ما برای همه ی انسانها آرزو کنیم . انسان های بخیل فقط برای خودشان آرزو می کنند . ما برای همه آرزو کنیم و بگوییم :خدایا نعمت بندگی را به همه بچشان و شیرینی کاذب گناه را ازهمه بگیرد ،خدایا لذت بی حیایی را از بی حیاها بگیر و لذت عفت را به آنها بچشان،خدایا هر کس عشق امام حسین(ع) در دلش نیست عشق آنرا به او عنایت بفرما و لذت حرام خوری را از حرام خورها بگیر، خدایا همه جوانان پشت کنکوری را موفق کن، خدایا همه ی بی خانه ها را خانه دار کن و به همه بی دین ها مزه ی دین را بچشان، خدایا کلید همه ی خوبی ها این است که ما دین را بهتر بفهمیم و به آن عمل کنیم ، پس خدایا توفیق عمل کردن به دین را به ما بده .

بهترین آرزوها در قرآن این است که بدنبال پیامبر برویم و باور کنیم که پیامبر و امامان ما را به بهترین آرزوها می رسانند و اِلا شیطان سر ما را کلاه می گذارد.

خدایا به آبروی امام رضا(ع)، امام حسین(ع)، امام باقر(ع) و شهدای فتح خرمشهر، کمک کن که بنده ی تو باشیم و بنده بسازیم .

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group