جمعه 2 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

92-05-30-حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری
92/5/30

در محفل دوستان به جز یاد تو نیست، آزاده نباشد آنکه آزاده ی تو نیست، شیرین لب و شیرین خط و شیرین گفتار، آن کیست که با این همه فرهاد تو نیست.

سوال – شما از مهربانی دین اسلام گفتید و بیان کردید که دین اسلام آنقدر اهل مدارا و رأفت است که تمام امتیازات و حقوقی را که برای افرادی که به دین پایبند هستند در نظر گرفته ، برای مسلمانانی که به دستورات اسلام پایبند نیستند هم در نظر گرفته است و از آبرو و جان شان حمایت می کند و بی انصافی است که بگوییم: اسلام دینی است که اهل مدارا نیست. دینی که صرفا بخاطر اینکه فردی مسلمان شناسنامه ای است و هیچ یک از اعمال دین را انجام نمی دهد ولی امتیازات یک مسلمان معتقد ومقید را در نظر گرفته است، قطعا باید افق نگاه بالایی داشته باشد. و مهربانی وعطوفت در تمام دستوراتش جاری باشد. اسلام دین مهربانی و ساده گرفتن است. پیامبر اسلام در حدیثی به این موضوع اشاره کرده است. پس دلیل دستورات دین که ساده نیستند و ما مکلف به دستورات آن هستیم چیست؟ بعضی از دوستانم وقتی با دستوری از اسلام مواجه می شوند که برای آنها سختی دارد می گویند: این دستور برای اسلام نیست زیرا طبق گفته ی پیامبر اسلام دین ساده و سهل است. و خیلی راحت دستور دین را ترک می کنند. منظور از ساده بودن دستورات دین چیست ؟

پاسخ – ما برای رسیدن به هر مقام و جایگاهی باید تلاش کنیم یعنی هر چقدر پول بدهی آش می خوری .پس ما باید تلاشی داشته باشیم. وقتی ما می خواهیم یک جنس صد هزارتومانی بخریم، اگر آنرا به قیمت پانصدهزار تومان به ما بدهند می گوییم: گران است و نمی ارزد. در ضمن اگر بخواهیم همین جنس را به قیمت پانصد تومان به ما بدهند می گوییم: این جنس قلابی است. اگر این جنس صد هزارتومانی را به ما نود هزار تومان بدهند می گوییم: آنرا شیرین خریده ایم. و اگر آنرا هشتاد هزار تومان بخریم می گوییم: خیلی عالی خریده ایم و بیست هزار تومان تخفیف گرفته ایم.

اگر می گویند: دین اسلام دین ساده و آسانی است یا خدا بر شما آسان گرفته است یا تکلیف براساس سرمایه ی انسان ها است و خداوند تکلیف فوق توان انسان ها به آنها نداده است ،معنایش این نیست که اسلام ارزان فروشی کرده است، معنایش این نیست که جنس صد هزار تومانی را به قیمت صد تومان به ما می دهد.

اگر کسی جنس صدهزارتومانی را به ما تخفیف بدهد یا بصورت قسطی بدهد ارزش جنس را پایین نیاورده است بلکه لطف خودش را در حق نشان داده است. مثلا ما می خواهیم یک ماشین بیست میلیونی بخریم. یک حالت این است که باید بیست میلیون پول نقد بدهیم و ماشین را تحویل بگیریم. یک حالت این است که این ماشین را قسطی به ما می دهند ولی اقساط آن زیاد است و ما نباید توقع داشته باشیم که اقساط این ماشین ماهی هزارتومان باشد. و اگر به ما با این اقساط ماشین ندادند نمی توانیم بگوییم که شما به قول تان عمل نکردید یا سخت گرفتید.

مثلا شما می خواهید امتحان دکترا بدهید. اگر به شما برگه ای بدهند که بالای آن نوشته باشد که سه مرتبه بنویسید بابا نان داد، آیا شما احتمال می دهید که این برگه برای امتحان دکترا باشد؟ خیر،زیرا این امتحان کلاس اول ابتدایی است. اگر قرار است که امتحان دکترا را آسان بگیرند منظور این است که به اقتضای سوالات دکترا، آنرا ساده و متناسب بگیرند.

روزه ای که در دین اسلام می گیریم در ادیان گذشته سه برابر ما می گرفتند یعنی سه ماه روزه برآنها واجب بوده است .در مورد نماز باید گفت که ادیان گذشته نماز را با نافله هایش یعنی 51 رکعت می خواندند. دین اسلام بعنوان دین آخر و پیامبر بعنوان پیامبر خاتم، نهایت تخفیف را برای ما گرفته است.

گاهی می خواهیم جواب آزمایشی را بگیریم ،چند نفر سفارش ما را می کنند و بجای بیست روز در عرض پنج روز جواب آزمایش ما را می دهند . اگر ما بگوییم: زودتر از پنج روز جواب آزمایش ما را بدهید، خواهند گفت که باید این پنج روز را تحمل کنید تا فرایند آزمایش انجام بشود. بدانید که خداوند با همین تکالیف اندکی که انجام می دهیم، پاداش زیادی به ما می دهد و حتی ممکن است که ما به پاداش تکالیف مان شک کنیم که دستورات دین چقدر ساده است. مثلا دو رکعت نماز می خوانیم ولی از آتش جهنم نجات پیدا می کنیم. یعنی پاداش خداوند در برابر اعمال ما خیلی زیاد است.

پس اگر پیامبر فرموده است که دین اسلام ساده است، منظورشان این نبوده است که دین بی ارزشی است. اگر ما می خواهیم به مقاماتی در دنیای آخرت برسیم حداقل باید پنجاه سال در دنیا عبادت کنیم و به خدا نشان بدهیم که بنده هستیم. پیامبر ،اهل بیت و واسطه ها بکار رفته و خداوند تمام تخفیف ها را به ما داده است و این احکام را به ما داده، اگر ما بخواهیم کمتر از این احکام را انجام بدهیم اصلا دیگر بندگی نکرده ایم.

فردی می خواست شیری روی بدنش خالکوبی کند ولی تحمل درد را نداشت و می گفت که شیر دم نمی خواهد ،سر نمی خواهد و ... نمی توان بدون تحمل درد شیری روی بدن خالکوبی کرد. اگر ما بهشت و عاقبت به خیری بخواهیم باید تحمل انجام دادن اعمال بندگی را داشته باشیم. معجزه ی حضرت عیسی زنده کردن مردگان بود. ایشان کنار قبر مادرشان آمدند. و حضرت مریم را زنده کردند و از ایشان پرسیدند: آیا می خواهی به دنیا برگردی؟ ایشان گفت : خیر. حضرت عیسی پرسید: اگر به دنیا برگردی چکار خواهی کرد؟ حضرت مریم فرمود: اگر به دنیا برگردم دوست دارم روزهای بلند تابستان را روزه بگیرم و شب های بلند زمستان را نماز بخوانم. زیرا پاداش این عبادت ها خیلی زیاد است .دین گفته می توانید در روزهای بلند تابستان به مسافرت بروید و روزه را بخورید هرچند که اینکار مکروه است ولی دین فرموده که روزه ی روزهای کوتاه زمستان بگیرید. آیا این دین سخت است؟

گاهی می گویند که دین آسان است ولی روحانیون دین را سخت کرده اند. ما می گوییم که اگر لباس تان نجس باشد یا قبله تان کج باشد، نمازتان درست نیست و مردم می گویند که ای حاجی آقا، شما سخت می گیرید. گاهی یک سوسگ در هواپیما پرواز را به تاخیر می اندازد پس امکان دارد که لباس نجس هم پرواز معنوی را به تاخیر بیندازد. دین ما دقیق است نه سخت گیر. این دو باهم فرق دارند. داریم که اگر نمی توانید ایستاده نماز بخوانید نشسته نماز بخوانید و اگر نمی توانید نشسته نماز بخوانید ،خوابیده نماز بخوانید.

خداوند دنبال بهانه می گردد که در عید فطر به همه ثواب بدهد. بنابراین به افراد فقیر می گوید که مقدار فطریه یک نفر را دست به دست افراد خانواده بدهند و در آخر هم می توانند آنرا به پدر خانواده بدهند. خداوند می خواهد به این بهانه به ما ثواب بدهد ،پس خداوند دقیق است.

در معامله خداوند می فرماید که نگویید من مبلغی به شما می دهم و شما ماهی فلان مبلغ به من بدهید زیرا این حرام است( وقتی آقای مهندس یا دکتر کاری را به مردم می گویند، آنها نمی گویندکه سخت می گیرید ولی وقتی روحانیون حکم خدا را به مردم می گویند، آنها می گویند: شما خیلی سخت می گیرید). شما می توانید مبلغی به فردی بدهید و با هم مضاربه کنید ،درصد سود تعیین کنید و در آخر سود و ضرر را با هم مصالحه کنید. مثلا فردی ماشینی دارد به مبلغ ده میلیون تومان ،می تواند این ماشین را در اختیار فردی قرار بدهد و ماهی سی صد هزار تومان از او بگیرد. بعضی می گویند که این همان کار است ولی این کار دقت اسلام را می رساند.

پس اسلام نسبت به ادیان گذشته ،ساده ترین دین است. اسلام دقیق است .اگر بخواهیم از این کمتر اعمال انجام بدهیم این دین دیگر درست نیست. اسلام می خواهد ما را با حداقل به حداکثر برساند.

سوال – من در خانواده و فامیل به مهربان بودن معروف بوده ام ولی از وقتی که گرفتار وسوسه های شیطانی شده ام وقتی کسی از خوبی های من تعریف می کند از خودم متنفر می شوم. و پیش خدا خجالت می کشم. مجتمعی که ما در آن زندگی می کنیم آنتن مرکزی ماهواره دارد و پدرم دوسال پیش یک ریسیور گرفت. یک روز که تنها بودم چشمم به شبکه های مبتذل ماهواره افتاد. بار اولی بود که به این صحنه ها برخورد می کردم ،چشم هایم که به آنها می افتاد مدام استغفر الله می گفتم. و حتی در خلوت خودم گریه می کردم که چرا این شبکه ها را دیده ام. توبه کردم ولی هر وقت تنها می شدم وسوسه می شدم که این شبکه ها را ببینیم. آنقدر این کار تکرار شد که قبح دیدن این صحنه ها برایم ریخت. شنیده بودم که وقتی انسان مرتکب گناهی می شود اول با چشم آنرا می بیند و با فکر به آن بال و پر می دهد تا به مرحله ی عمل برسد. من بعد از دو سال دچار انواع گناهان پنهانی شده ام که هیچ وقت فکر آنها هم به ذهنم نمی رسید. هر بار به خدا می گویم که دیگر آنرا تکرار نمی کنم ولی باز آنرا تکرار می کنم. از دست خودم خسته شده ام، از خدا دور شده ام. نمازهایم دروغی شده و لذت عبادت از من گرفته شده است، روزه می گیرم ولی چیزی نمی فهمم. قبلا هم خدا را دوست داشتم و هم از او می ترسیدم ولی الان در حضور خدا گناه می کنم بدون اینکه از خدا بترسم. می دانم که روزی هم در این دنیا و هم در آن دنیا تاوان گناهانم را خواهم داد. صبر خدا زیاد است ولی من از دست خودم خسته شده ام. نماز حدیث نفس برای دوری از وسوسه را هم خوانده ام ولی تاثیری نداشت البته خودم دلیل بی تاثیر بودن آنرا می فهمم. مجازات گناهانی که انجام داده ام چیست؟ من باید چکار کنم ؟ من درآینده می خواهم پدربشوم ولی کسی که چشمانش این همه گناه دیده است چگونه پدری می شود؟ قبلا که چشم من به مکه و مدینه می افتاد اشکهایم سرازیر می شد، وقتی اسم امام زمان(عج) را صدا می زدند اشک هایم سرازی می شد.ولی الان از همه ی اینها دور شده ام. و هر روز از پله های معنویت پایین و پایین تر می روم. عمر من دارد مثل برق و باد می گذرد ولی من هر روز از خدا دورتر و دورتر می شوم. آیا راه کاری وجود دارد تا من از این منجلاب نجات پیدا کنم؟

پاسخ- ما بجای پدر ومادرهایی که نمی دانند چه بلایی سرفرزندان شان می آورند استغفار می کنیم. وقتی حضرت علی (ع) خبردار شدند که یک خلخال از زن پای یهودی دزدیده اند، فرمودند: اگر انسان از این خبر بمیرد جای تعجب نیست. آیا ما الان باید در مقابل ظلم بی اعتنا باشیم ؟آیا اگر ما بستری را فراهم کردیم تا به کسی ظلمی بشود، مقصر نیستیم؟ اگر ما راه را برای خیانت و تجاوز باز بگذاریم مورد مواخده قرا می گیریم و مقصر هستیم. پس اگر ما راه ورود شیاطین را به خانه باز بگذاریم تا روح فرزندان مان آسیب ببیند ،مقصر هستیم .افرادی که خیلی راحت ماهواره را در خانه هایشان می بییند فکر نمی کنند که چه بستری برای ظلم و جنایت برای فرزندان شان فراهم می کنند؟ شاید ماهواره ده ها هزار فیلم های مستند خوب هم داشته باشد .شاید بقول بعضی ها ما روحانیون باعث شده ایم که عده ای زیادی به سمت ماهواره بروند. زیرا می گویند که هرشبکه ای را که می بینند روحانیون را نشان می دهد. آیا شبکه نمایش، پویا ،ورزش،بازار ،آموزش و ... فقط روحانیون را نشان می دهد ؟ بعضی ها می گویند که روحانیون با ماهواره مخالف هستند زیرا علیه حکومت اسلامی حرف می زند . همه قبول دارند که اگر ماهواره فیلم های علمی و مستند دارد فیلم های مبتذلی هم دارد که از هر سمی برای جوانان ما کشنده تر است. توجیه خانواده ها این است که ما کانال ها را قفل می کنیم. آیا شما تمام ساعت در خانه مواظب هستید که فرزندان تان کانال ها را باز نکنند؟ آیا شما احتمال نمی دهید که فرزندان تان بتوانند کانال ها را باز کنند؟ آمار افرادی که برای مشاوره نزد ما می آیند نشان می دهد که آمار خودارضاعی جوانان ،رابطه ی حرام با محارم ،فساد رابطه های نامشروع مخفیانه و افسردگی ها و ... بالا رفته است ، اینها بخاطر فیلم های مسموم ماهواره است.

بعضی ها می گویند که ما می خواهیم فرزندان مان را امروزی و آزاد بار بیاوریم تا خودشان انتخاب کنند. من هم می گویم :پس یک سفره غذا سالم و مسموم را آماده کنید تا آنها خودشان غذای سالم را انتخاب کنند. آنها می گویند که اگر اشتباهاً غذای مسموم بخورند می میرند. من می گویم :فرزندان تان دارند از لحاظ روحی می میرند.

همه ی مردم دارند از آتش مشکلات می سوزند و می نالند، همه دوست دارند از آتش مشکلات بیرون بیایند و همه دوست دارند که هزینه ی حل مشکلات را هم بپردازند.

خداوند در آیه 6 سوره تحریم برای بیرون آمدن از آتش مشکلات می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید و دچار گناه شده اید، گناه آتش است، اگر می خواهید از آتش جهنم نجات پیدا کنید خودتان و خانواده تان را از گناه دور کنید. شما سعی کنید همین الان بساط ماهواره را جمع کنید. به خدا قسم ،ماهواره باعث فساد جوانان می شود. و خانواده را تباه می کند.

خداوند در مورد شراب فرمود که ضررش از منفعتش بیشتر است. بدانید که ضرر ماهواره از منفعتش بیشتر است. آیا شما حاضر هستید عفت، دیانت، آسایش روحی، شخصیت و هویت جوان تان را بدهید تا چند تا فیلم ببینید؟ یعنی کنار دیدن یک فیلم این قدر آسیب ببینیم؟

گردانندگان ماهواره می گویند ما کاری خواهیم کرد که زنان و مردان متعهد ایرانی به فساد کشیده شوند. اگر دولت می خواهد مشکلات جامعه را کم بکند باید گناه را در جامعه کم کند. در ادامه آیه خداوند می فرماید :آتش گناهی که امروز در این دنیا زندگی شما را گرفته است ، این آتش در قیامت شعله ور است .

بیایید گناهان را کم کنیم، از ماهواره شروع کنیم، از لقمه ی حرام دوری کنیم و از غیبت و دروغ بپرهیزیم. هر کسی می تواند یک گناه را در زندگی اش حذف کند.

آیه 33 سوره انفال می فرماید: من شما را در عذاب قرار نمی دهم بشرط اینکه ولی خدا و استغفار در جمع شما باشد. پس هر کس می خواهد از آتش مشکلات بیرون بیاید، با امام زمان (عج)عهدی ببندد برای ترک حرام یا انجام دادن حلال یا کمک به دیگران.

گناه آتش است. ما نمی توانیم با قانون ماهواره ها را جمع کنیم .ما باید با ایمان به فساد و مضرات ماهواره ها، آنها را جمع کنیم. مردم باید باور کنند که مضرات ماهواره از منافع آن بیشتر است تا ماهواره ها را جمع کنند. در ضمن در زندگی مان استغفار کنیم. با این کارها می توانیم از آتش مشکلات خارج شویم.

خداوند وعده داده است هر کس عوض بشود خداوند بدی های او را به نیکی تبدیل می کند. انسان بی گناه وجود ندارد. این جوان سعی کند کسانی را که در معرض گمراهی ماهواره قرار دارند نجات بدهد و خداوند به برکت این کار، گناهان او را هم پاک خواهد کرد. این جوان می تواند کاری بکند که پدر و مادرش را هم از این آتش جهنم نجات بدهد .

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group