پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

94-05-21-حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری - پاسخ به پرسش ها
برنامه سمت خدا
موضوع برنامه: پاسخ به پرسش‌ها
كارشناس: حجت الاسلام والمسلمين ماندگاری
تاريخ پخش: 21-05-94

بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین

مجری: سلام می گویم به همه شما هموطنان عزیزم. خانم‌ها و آقایان دوستان خوب سمت خدا. آروز می کنم در هر کجا که هستید ان شاالله تنتان سالم باشد و قلبتان سلیم. ایام شهادت امام صادق علیه السلام را به همه تان تسلیت می گویم. ان شاالله عزاداری هایتان قبول باشد. حاج آقا ماندگاری سلام علیکم و رحمه الله خیلی خوش آمدید.
حاج آقا ماندگاری: سلام علیکم و رحمه الله بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله و صلاه و سلام علی رسول الله و علی آله آل الله. بنده هم خدمت شما و همه همکاران خوب و بینندگان خوب و عزیز دلدادگان اهل بیت علیه السلام عرض سلام و ادب و احترام دارم و ایام شهادت رئیس مذهبمان امام صادق علیه السلام را تسلیت عرض می کنیم بر تسلای دل آقایمان امام زمان صلوات الله علیه دعای سلامت حضرت را با هم تلاوت می کنیم.
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین اللهم کن لولیک الحجة بن الحسن صلواتک علیه و علی آبائه فی هذه الساعة و فی کل الساعة ولیاً و حافظاً و قاعداً و ناصراً و دلیلاً و عیناً حتی تسکنه ارضک طوعاً و تمتعه فیها طویلاً، هدیه به ساحت مقدس آقایمان امام زمان و جد بزرگوارشان امام صادق علیه السلام صلواتی را هدیه می کنیم. اللهم صلی علی محمد و آل محمد.
مجری: خیلی خوش حال هستیم خدمت شما دوستان خوبمان هستیم. این‌ها سوالات شماست که از طریق پیامک و ایمیل به دستمان رسیده است. ان شاالله با مدد از امام صادق علیه السلام و حضرت ولی عصر عجل الله و امام رضا علیه السلام ان شاالله امروز بتوانیم با پاسخ به سوالات شما روز مفیدی را در کنار هم داشته باشیم. من اولین سوال را می خوانم و ان شاالله پاسخ شما را خواهیم شنید.
سلام خدمت سمت خدایی‌های عزیز. من یک نوجوان هستم که از سر نادانی و تنهایی با پسری دوست شده ام. البته دوستی ما فقط در حد تلفن بود. من بابت همین قضیه خیلی عذاب وجدان داشتم و برای همین تصمیم گرفتم با ایشان ارتباطم را قطع نمایم. ایشان به من قول این را داد که در آینده برای خواستگاری من بیایند اما من اصلا راضی نیستم و برای همین به ایشان گفتم من از الان هیچ قولی به شما در رابطه با آینده نمی دهم. الان هم جواب پیام‌های ایشان را اصلا نمی دهم. نکته مهم این است که من وقتی با این آقا ارتباط داشتم عذاب وجدان این را داشتم که با فرد نامحرم و غریبه‌ای دوست هستم و الآن عذاب وجدان این را گرفتم که من دل ایشان را شکسته ام و این هم یک حق الناس است. من نمی دانم چه کار باید بکنم لطفا مرا راهنمایی کنید. خیلی ممنون از پیامتان. بشنوید پاسخ حاج آقا ماندگاری عزیز را.
حاج آقا ماندگاری: ببینید آقای شریعتی ما ممنونیم از این بیننده عزیز که به ما اطمینان می کنند و به ما اینگونه سوال‌هایی که در واقع در حریم خصوصی شان است با ما مطرح می کنند و فراوانی این سوال است. حالا نمی توانم بگویم خوشبختانه ولی متاسفانه دخترها و پسرها گرفتار یک گناه می شوند و بعد با این عذاب وجدان خیالی که عرض می کنم خودشان را اذیت می کنند یا با تهدیدات طرف مقابل در گناه می مانند که هر دو شگرد شیطان است. من اول در رابطه با عذاب وجدان یک نکته‌ای را بگویم. چون سوال دو بخش است. یکی رابطه دختر و پسر از نگاه دین بگوییم. یک تذکر خیلی دوستانه و برادرانه محضر جوان‌ها بگویم مخصوصا دختر خانم‌های گل. یکی هم این عذاب وجدان را باید اشاره کنیم. ببینید عذاب وجدان اول ایشان عذاب وجدان خوبی است چون عذاب وجدان راجع به گناه بوده. خدا کند خدا کند که همه ما بر اساس این آیه قرآن «لَا أُقْسِمُ بِيَوْمِ الْقِيَامَةِ، وَلَا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ» (قیامت/ 2-1) خدا یک دوربینی در درون ما گذاشته که خیلی هم نزدیک است و در دسترس ما است. برای همین می گویند گاهی وقت‌ها با خودتان خلوت کنید. ارزیابی کنید محاسبه کنید با همین سوال این کاری که من کردم خدا راضی شد یا شیطان. خدا خوشش آمد یا شیطان. خدا تشویق م کرد برایم دست زد یا شیطان. قطعا کسی که صبح تا شب گناه کند و مثل ایشان ارتباط با پسر یا دختر داشته باشد خدای نکرده شرابی بخورد خدای نکرده دروغی بگوید خدای نکرده به مال بیت المال دست بزند به خدا اگر شب یک لحظه با خودش خلوت کند قطعا این محکمه وجدان و قیامت درون او را وادار می کند به عذاب وجدان و همان عذاب وجدان بستر استغفار و توبه می شود.
مجری: یعنی همیشه یک قضاوت و دادگاه را برای خودمان داشته باشیم.
حاج آقا ماندگاری: و اصلا اگر این دادگاه را این قیامت را اگر نگذاریم در وجودمان تعطیل بشود خاموش بشود محکمه وجدان تعطیل نشود به شما قول می دهم به آن دادگاه خیلی نیازی نداریم و نمی رسیم چون قبل از اینکه به آن دادگاه برسیم با خدا و خلق خدا تسویه می کنیم ان شاالله.
اما عذاب وجدان دوم ایشان شیطانی است.
مجری: این که دل ایشان را شکسته است و احساس می کند که حق الناس شده است.
حاج آقا ماندگاری: ببینید این اصلا دل شکستن نبوده. حق الناس نبوده. گاهی وقت‌ها شیطان یک عذاب وجدان‌های ساختگی‌ای را برایمان درست می کند. من دو سه نمونه خنده دار را به شما می خواهم بگویم. شاید ایام شهادت است و قشنگ نباشد ولی این خنده خنده بدی نیست. ببینید عرض م به خدمت شما خوارج در زمان امیر المومنین از کشتن انسان‌ها عذاب وجدان پیدا نمی کردند. شکم زن حامله را پاره کردند عذاب وجدان نگرفتند. ولی یک نفر از درخت مردم خرمایی چید عذاب وجدان گرفتند. به قول شهید مطهری یکی از کارهای شیطان جا به جا کردن اولویت هاست. اولویت را برای ما جا به جا می کند. امروز بعضی از این آدم کش‌های اسرائیلی آمریکایی و آل سعود بچه کش‌ها از بچه کشتن عذاب وجدان نمی گیرند عرضم به خدمتتان که از آدم کشتن عذاب وجدان نمی گیرند ولی یک حیوان بالای درخت گیر کرده عذاب وجدان می گیرند. و حتی ببخشید گاهی وقت‌ها بعضی از این وهابی‌ها در مکه و مدینه قرآن را روی زمین بگذرایم خب کراهت دارد روایت هم داریم قرآن باید جایی یک مقدار بلند تر باشد گاهی وقت‌ها حالا یک بنده خدایی زائری حواسش نبوده روی زمین گذاشته شیرجه می زنند و با شدت با اون برخورد می کنند. بله حیوان را نمی گویم بد نیست که بالای درخت بماند ولی این که اولویت‌های ما را جابه جا می کند کار شیطان است. بچه‌ها را دارند در یمن می کشند. بچه کشی راه انداخته اند. در فلسطین و یمن و غزه دارند می کشند اصلا عذاب وجدان نمی گیرند. صدتا صدتا می کشند. یا در جامعه خودمان یک نفر در خیابان دارد راه می رود تنه‌ای می زند به یک آقا عذر خواهی می کند. غصه می خورد تنه م خورد. ولی گاهی وقت‌ها در خانواده خودش ارث‌ها را دارد راحت می خورد اصلا عذاب وجدان نمی گیرد. یک تنه می زند غصه می خورد و عذاب وجدان می گیرد ولی بیت المال می خورد عذاب وجدان نمی گیرد. اختلاس می کند عذاب وجدان نمی گیرد. حسابی حق الناس را رعایت بکن. آن را می خورد عذاب وجدان نمی گیرد. مواظب باشیم این اولویت سازی مان دست شیطان نباشد. این مطلب دوم را اول گفتم که عذاب وجدان اول این دختر خوب عذاب وجدان الهی است و ان شاالله ایشان را بکشاند به سمت توبه که کشانده است. توبه و استغفار را هم خدا می پذیرد ان شاالله. ولی عذاب وجدان دوم قطعا شیطانی است.
آن مطلب اصلی‌ای را که باید در این سوال بگویم نفس این رابطه است. پیامبر اکرم صلی الله علیه می فرمودند: فَإِنَّ الْمَرْأَةَ رَیْحَانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَةٍ (نهج البلاغه، نامه 31) این گل را آقای شریعتی من می توانم همین گل ش را بکنم طبیعتا کسی که فقط گلش را می کند این را نمی خواهد ببرد در خانه در گلدان بکارد. رشد و نمو بده و از آن استفاده کند این را می خواهد با آن بازی کند وقتی هم پژمرده شد دور بیندازدش. دختر خانم‌ها پیغمبر خدا که خیلی هم شما را دوست دارد گفته شما مثل گل هستید. کسی که در خیابان شما را انتخاب می کند کسی که در فضای مجازی شما را انتخاب می کند کسی که در چت شما را انتخاب می کند او فقط می خواهد از شما استفاده کند وقتی پژمرده شده بندازتتان کنار. اگر واقعا این شخص خواهان گل است گل را باید برویم از باغبان بگیریم. گل ساقه دارد ریشه دارد برگ هم دارد وقتی گل را رفتیم از باغبان گرفتیم با ریشه اش به ما می دهد. دختر که مثل گل است پیغمبر گفته است پیغمبر هم کلام خدا است. باید بروند دختر را از خانواده اش خواستگاری کنند خانواده ساقه و ریشه و برگ و بنه‌ی یک دختر گلی است در خانه نباید در خیابان خودش به خودش اجازه بدهد که دیگران با او رابطه داشته باشند یا تلفن یا فضای مجازی. جمله امام را من بار‌ها در صحبت‌ها گفته ام. امام بزرگوارمان که همه‌ی کلماتش از آیات و روایات است می فرماید اگر زن خودش حرمت خودش را نگاه ندارد و در معرض سو استفاده دیگران قرار بدهد پس مرد‌ها باید به خودشان اجازه بدهند از او سو استفاده کنند.
مجری: در واقع هر شخصی باید حرمت خودش و کرامت خودش را حفظ کند.
حاج آقا ماندگاری: بله در واقع حرمت امامزاده را باید متولی نگاه دارد پس دختر‌های گل شما گلید در بوستان عالم هستی نگذارید کسی فقط آن تکه گل را بکند و بهره شیطانی اش را ببرد و بعد پژمرده تان کند و رهایتان کند. اما امروز آقای شریعتی هم شما اطلاع دارید هم بنده و کارشناسان دیگر. هر کسی در مباحث خانواده و تربیت است فراوانی نامه و تلفن و ایمیل و پیام را داریم که دختر می گوید من یا حتی پسر من در رابطه گناه افتاده ام حالا پژمرده شده ام حالا آلوده شده ام آنقدر در گناه غرق شده ام نمی دانم چی کار کنم. شروعش به خاطر این است که من خودم حرمت خود م را نگاه نمی دارم.
مجری: نکته دردناک ترش سو استفاده‌هایی که از این روابط از این دست میشود.
حاج آقا ماندگاری: عرض کردم به خاطر همین که ایشان عذاب وجدان غلط را داشت پسر می گوید شما با جوانی من بازی کردی تو من را به خودت وابسته کردی نمی دانی اگر بروی دل من می شکند نه دل شکستن را ما دل خدا را شکستیم امر خدا را شکستیم این خیلی مهم است من می خواهم بگویم دختر خانم‌های گل توجه داشته باشند انتخاب شما یک وقت است پر‌های گل را برمی دارند برای یک لحظه بوییدن و یک لحظه استفاده کردن پژمرده که شد رها می کنند در کوچه و خیابان و شما هم از من آمار کمتر ندارید از آن‌هایی که در رابطه به خاطر هوس افتادند ولی آلوده شدند و به خدا پشیمان شدند و دختر خانم‌هایی که گذاشتند هر کسی خواستگار آن‌ها است بیاید آن‌ها را با ساقه و ریشه شان ببیند که ساقه و ریشه و برگ و بنشان خانواده شان است دختر را از آغوش خانواده خواستگاری بکند با شناخت نسبت به خانواده با شناخت نسبت به فرهنگ‌ها و علائق و وضعیت و شرایطی که در روایات ما می گوید کفویت است انتخابش بکنند این جا آن دختری است که مادر می شود همسر می شود برگ و بال می دهد میوه می دهد اولاد صالح می دهد محبت واقعا عمیق است «وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَ‌حْمَةً» (روم/ 21) این آیه‌ای که قرآن می گوید می گوید قبل از ازدواج محبت لازم نیست بین دختر و پسر باشد قبل از ازدواج بارها گفتیم معرفت و شناخت لازم است بعد از ازدواج بگذارید کارگردان محبت خدا باشد در این آیه می فرماید بگذارید خدا آن محبت را با خواندن خطبه‌ی عقد در دل هر دو طرف بیندازد بگذارید خدا رحمتی که باید بین زن و شوهر باشد این را ما احساس می کنیم اگر دختران گل از همه بیشتر چون امروز فضای جامعه‌ی ما فضای بازی است دختران را هم نمی توانیم در خانه حبس کنیم در دانشگاه در فضای مجازی در کارهای علمی در کارهای اجتماعی با دیگران خیلی رابطه دارند دختر خانم‌های گل هستند که ریحانه بودن که سفارش پیغمبر رحمة للعالمین است برای خودشان یک شاخص بگیرند یک تابلو بگیرند من ریحانه هستم من گل هستم هر کسی خواهان من است بیاید اول سراغ خانواده‌ی من من را از آن جا خواستگاری بکند تا به این عذاب‌های وجدان و به این افسوس‌ها و حسرت‌ها دچار نشویم
مجری: ان شاء الله. گفتند من جوانی سی ساله هستم نسبت به انجام واجباتم مقید هستم اما متاسفانه در خواندن نماز صبح سهل انگاری می کنم با وجود این که در ایام ماه مبارک رمضان خیلی از خدا تمنا کردم که نمازهای صبحم قضا نشود اما انگار خداوند خواهش بنده اش را ندیده گرفته روزهایی که نمازم قضا می شود خیلی ناراحت می شوم و احساس می کنم که اصلا برای خدا مهم نیستم و آن روز در لیست فرشته‌ها برای نماز صبح نبودم و این احساس گناه خیلی من را اذیت می کند با خودم فکر می کنم که روز قبل چه گناهی انجام دادم که از رحمت خداوند حذف شدم و این رحمت به من نرسیده خواهش می کنم بفرمایید چه کار کنم واقعا اذیت می شوم من می خواهم بندگی خدا را بکنم اما با قضا شدن نماز صبح هم نمی توانم کنار بیایم
حاج آقا ماندگاری: اگر خاطر شریفتان باشد ما این غصه را برای خودمان گفتیم اول می گویم خودم جسارت به ایشان نمی کنم و بعد به ایشان و دیگران ما چرا هر مشکلی برای ما پیش می آید اول یقه‌ی خدا را می گیریم الآن ایشان دارد یک جوری صحبت می کند خیلی جوان خوبی است خدا خیرش بدهد سی سال از خدا عمر گرفته غصه‌ی نماز صبح قضایش را می خورد خیلی نازنین است اما چرا یقه‌ی خدا را گرفته سه تا ویژگی خدا را می گویم بعد ببیند این تهمت به خدا می چسبد خدایی که وقتی یک جوان نصف شب بیدار می شود برای نماز صبح حتی ساعاتی قبل از سحر بیدار می شود خدا پیش ملائک مباهات می کند این خدا دوست دارد این آدم بیدار نشود اصلا این تهمت به خدا می چسبد؟خدایی که افتخار می کند به جوان شب زنده دار و سحرخیز خدایی که دوست دارد پیش ملائک این تعبیر خدا من را ببخشد این تعبیر برای خدا از باب تسامح است خدا که نمی خواهد پیش ملائک سرافکنده شود خدا به ملائک فرمود «وَإِذْ قَالَ رَ‌بُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْ‌ضِ خَلِيفَةً» (بقره/ 30) ملائک گفتند می خواهی در زمین کسانی بگذاری که به قول ما حرمت تو را بشکنند این هم یک حرمت شکنی است خدا فرمود «قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ» (همان) خدایی که نمی خواهد در مقابل ملائک آن‌ها اعتراضشان در مقابل خدا جدی باشد خدا می گوید نه من یک چیزی را می دانم این خدا به او می چسبد بگویم او دوست ندارد من بیدار نشوم پس احتمال بدهم اشکال مال خودم است حالا اشکال مال خودم است چیست؟ من سه چهار نکته را می گویم اول این که ایشان دعا می کند اما دعا یک قطعه‌ی پازل است دعا می کند که نماز صبحش قضا نشود بارک الله عنصر را خوب آوردی اما سه عنصر دیگر هم لازم داری عنصر دوم دغدغه‌ی نماز است دل مشغولی نماز است ما بارها این مثال را گفتیم ساعت پنج صبح حدود اذان صبح تهران است پنج صبح بلیط هواپیما داشته باشد باز هم خواب می ماند؟ پنج صبح قرار با یک آدم مهمی داشته باشد باز هم خواب می ماند؟ گاهی وقت‌ها در مشهد یا قم می گویند خیلی دوست داریم خدمت شما چند دقیقه‌ای برسیم مشاوره داشته باشیم می گویم باشد می گویند کی بیاییم می گویم نماز صبح بیایید حرم می گویند خیلی سخت است می گوییم ببخشید ما که طاووس نیستیم اما هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد اگر ملاقات بنده را می خواهی اذان صبح بیا حرم بعضی‌ها واقعا هم می آیند جوانی که می خواهم امتحانش کنم ببینم چقدر این ملاقات برایش مهم است حالا من که عددی نیستم من هیچ هستم پدرم هم هیچ بود آبا و اجدادم هم هیچ بودند هیچ بن هیچ هستم هر کس نماز صبح بلند شوند با امام زمان ملاقات دارد قرار دارد هر جای عالم باشد امام زمان نمازش را اول وقت می خواند او امام می شود ما ماموم می شویم که حضرت یک تعبیر عجیبی دارند می فرمایند از رحمت خدا به دور می شود هر کس نماز صبحش را این قدر تاخیر بیندازد که دیگر ستاره‌ها دیده نشود یعنی روشنایی زده باشد بالا پس دعا را ایشان کرده ولی من از ایشان می پرسم ایشان دغدغه اش را هم زیاد کرده؟ گاهی وقت‌ها من شب نماز نمی خورم ببخشید این شکم سلام الله علیه به زور گرسنگی سحر بلند می کند سر یخچال یک چیزی برمی دارم می خورم ماه رمضان‌ها نماز صبح‌ها کمتر قضا می شود به خاطر این که سحری می خواهند بخورند دغدغه‌ی نماز به اندازه‌ی بلیط هواپیما به اندازه‌ی شکم به اندازه‌ی ملاقات دغدغه سازی بکند اهمیتنماز را برای خودش روشن بکند ایجاد بکند ده شب بخوابیم پنج صبح راحت بلند نمی شویم؟ الآن شش هفت ساعت خواب واقعا برای آدم خسته هم بس است ده شب بخوابد پنج صبح بیدار می شود. ایشان الآن یک مشکل دارد مشکلش این است که به قول خودش با زنگ موبایل و ساعت بلند نمی شود چون خسته است یک کم زودتر بخواب حتی یک حرف می خواهم بزنم معمولا باز در پیام‌ها زیاد داریم که شب‌ها مردم با موبایل هایشان دارند می خوابند این قدر با این پیام‌ها بازی می کنند ساعت دوازده یک دو می شود پیام‌ها هم که تمام شدنی نیست می گویم به جای این که با دیگران پیامک بازی کنی بیا با خدا پیامک بازی کن آیه‌ی آخر سوره‌ی کهف را بخوانید پیامک خداست «قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ‌ مِّثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَـهُكُمْ إِلَـهٌ وَاحِدٌ فَمَن كَانَ يَرْ‌جُو لِقَاءَ رَ‌بِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِ‌كْ بِعِبَادَةِ رَ‌بِّهِ أَحَدًا» (کهف/ 110) آیه‌ی آخر سوره‌ی کهف را بخوانید یک صلوات هم بر انبیا بفرستید اَللّهُمَّ صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدْ اَللّهُمَّ صَلَّ عَلی جَمیعِ الأنْبِیاءِ وَ الْمُرْسَلین وَ خَاتَمِهِم وَ اَفضَلِهِم مُحَمَّد وَ آلِهِ الطَّّاهِرِینَ اللَّهُمَّ اِغفِر لِِلمُومِنِینَ وَ المُومِنَات بگویید این پیامک بازی با خداست سه سوره توحید و تسبیحات حضرت زهرا را بخوانیم ذاکر باشیم بخوابیم بعد ببینیم بیدار می شویم یا نه یک نکته‌ی خوبی را خودشان آخر پیامشان گفتند نمی دانم چه گناهی کردم بله مواظب گناهانمان روز قبل باشیم لذا گفتند قبل از خوابتان استغفار بکنید یک استغفار کنید ما زود نرویم این خدای به این مهربانی این امام زمانی که برای ناراحتی ما غصه می خورد اشک می ریزد این ملائکی که وقتی ما بلند می شویم تشویقمان می کنند این‌ها دوست دارند ما نماز صبح نخوانیم؟ چه سودی به این‌ها می رسد ما نماز صبح نخوانیم پس از ماست که بر ماست این راه‌هایی که من اشاره کردم این عزیز در نظر بگیرند ما برایشان دعا می کنیم ایشان هم دعا بکنند زود خوابیدن خیلی مهم است سبک هم بخوابید برنامه ریزی هم داشته باشند الآن بعضی از خانواده‌ها در مشهد ما در قم که زندگی می کنیم داریم اصلا می گویند هر کس شب می خواهد بیاید خانه‌ی ما مهمانی بداند ما ساعت ده شب می خواهیم بخوانیم خیلی شاداب و سرحال نیم ساعت به اذان صبح بیدار هستند به صورت اتوماتیک وار بیدار می شوند ده صبح تا چهار و نیم می شود شش ساعت و نیم بله من ساعت دو شب بخوابم آن دانشجو گفته بود حاج آقا نماز صبح چرا نصف شب است ما شوخی کردیم گفتیم سر شب مثل آدمی زاد بخواب یادمان نرود روز دوم شهادت امام صادق سلام الله علیه است فرمودند شفاعت ما نمی رسد به کسی که نماز را سبک بشمارد سبک شمردن نماز یعنی این که من برای بلیط هواپیما بلند می شوم برای نماز بیدار نمی شوم برای بازی‌های جام جهانی سال 69 بیدارم که الحمدلله تلفات زلزله کمتر شد برای نماز صبح بیدار نیستم حتی یک حرف دیگر می زنم این آقا سی سالش است احتمالا شغل نداشته باشد ان شاء الله داشته باشد یک شغلی برای من پیدا می شود که باید از پنج صبح بیدار شوم بروم با سرویس بروم پنج صبح سرویس سر کوچه است اگر نباشم باید ده برابر پول تاکسی بدهم تا من را برساند این قطعا بیدار می شود این‌ها یعنی استخفاف نماز یعنی خدایا نماز در ذهن من از شکمم ارزشش کمتر است از بلیط از دوستم از شغلم ارزشش کمتر است از بازی‌های جام جهانی هم ارزشش کمتر است از مهمانی از موبایل بازی و فضای مجازی بازی ارزشش کمتر است وقتی این آدم نماز این قدر برایش ارزشش کمتر است این خودش دارد خود زنی می کند که نماز صبح نخواند چه ربطی به خدا دارد خدا که خودش شاهکار است این همه مهربانی را به ما نشان داده و مرحمت کرده. خدایا دعا می کنیم لذت نماز صبح اول وقت را به همه‌ی آن‌هایی که نسبت به این فریضه‌ی نورانی کم اهمیت اند به آبروی صادق آل محمد بچشان
مجری: الهی آمین چه دعای خوبی ان شاء الله همه‌ی ما نماز را جدی بگیریم و برای ما مهم باشد جزء دغدغه هایمان باشد که مشمول شفاعت حضرات معصومین شویم. سلام همسر من شغلش آزاد است و کاسب است بارها دیدم دارد به مشتری دروغ می گوید تعریف دروغ قول دروغ و ضمانت دروغین می دهد من هم مخالفت کردم هشدار دادم خودش هم می داند دارد اشتباه می کند و کارش گناه است ولی عوض نمی شود که نمی شود ایشان فکر می کند روش شغلش این است من بچه نمی آورم از ترس این که نکند این لقمه رویش تاثیر منفی بگذارد و از عواقبش می ترسم خواهش می کنم که شما به من بگویید من باید چه کار بکنم و چه نوع برخوردی را داشته باشم.
حاج آقا ماندگاری: شغل ایشان قطعا شغلش مشکل ندارد شغل مجاز است اما شغل‌های مجاز همه‌ی شغل‌های مجاز می تواند هم حلال باشد هم مسیر حرام باشد به بنده می گویند شغل شما تبلیغ دین است بنده می توانم با شغلم هم حرام خواری بکنم یک نفر شغلش قاری قرآن است می تواند با شغلش حرام خواری بکند می تواند حلال باشد ما اول از خودمان گفتیم تا اگر از بقیه گفتیم ناراحت نشوند بعضی‌ها می گویند شغل ما اقتضایش این است نمی خواهم به صنف محترم بنگاه داری جسارت بکنم اما بگذارید من برادرانه به بنگاه داری‌ها بگویم یک تکیه کلام دارند بنگاه داری‌ها بعضی از مغازه دار‌ها بعضی از صنف‌ها می گویند شغل ما شغل قشنگی نیست گفتم من قبول ندارم بنگاه دار می تواند خیری باشد واسطه است برای این که آدم بی خانه خانه پیدا بکند آدمی هم که می خواهد خانه اش را در اختیار دیگران بگذارد به مقصد خودش برسد واسطه‌ی خیر باشد پس شغل مجاز گناه نکرده این من هستم که این شغل را در مسیر حرام یا حلال قرار می دهم و این خودش امتحان الهی است این جنبه‌ی عدالت خداست چون اگر بعضی از مشاغل فقط مسیر حلال بود و بعضی از مشاغل فقط مسیر حرام بود می توانستیم نعوذ بالله به عدالت خدا سوال بکنیم چه گناهی کردند این شغل‌ها مسیر حرام بیشتر شغلشان است لباس فروشی حلال است ولی جوانی آمد گفت من جوان عذب مجرد دارم لباس زنانه می فروشم این نوع ورودش به این شغل دارد بستر گناه برایش درست می کند و الا لباس فروشی که اشکال ندارد چطور لباس زیر زنانه را خانم‌ها می فروشند لباس روی زنانه را هم خانم‌ها بفروشند لباس مردانه را آقایان بفروشند نوع ورود مناسب باید باشد این اولا یک بخش سوالشان این است که شغل شوهرم دارد او را به گناه می اندازد نه البته ایشان نگفتند ولی بعضی‌ها بهانه شان این است پس دروغ در شغل بد است حق مردم را پایمال کردن بد است بی انصافی کردن بد است اجحاف کردن بد است کلاه گذاشتن سر مردم بد است و الا اصل شغل اشکالی ندارد می تواند حلال باشد می تواند حرام باشد شغل مجاز. نکته‌ی دومی که در این سوال است این است که من به این همسر بزرگوار که این سوال را مطرح کردند می گویم همسران دغدغه ساز هستند چه مرد‌ها برای خانم‌ها و چه خانم‌ها برای آقایان چطور وقتی موقع ازدواج وقتی می روند همدیگر را انتخاب می کنند اگر دغدغه شان ظاهر باشد با زبان بی زبانی این خانم به آقا می گوید ظاهرت را خوشگل کن من حرف دیگری ندارم چون انتخابم بر اساس این شاخصه بوده این دغدغه‌ی من بوده در خانه این خانم چند سال است دارد با این آقا زندگی می کند زن نقش دغدغه سازی را می تواند داشته باشد یعنی چه کار بکند؟ گاهی وقت‌ها ان شاء الله این خانم این طوری نیستند گاهی وقت‌ها توقعات زیادی زن مرد را به این گناهان می اندازد تا پول بیشتر بیاورد درخواست‌های زیادی هم دارد گاهی وقت‌ها آن چه که برای زن مهم است چون خانم سوال کرده داریم می گوییم زن و الا نقطه‌ی مقابلش مرد هم است چون برای زن مادیات مهم است تقاضا نکرده ولی مادیات برایش مهم است می خواهد خواسته هایش را برآورده بکند به قول امروزی‌ها منویاتش را برآورده کند این آقا می افتد به گناه خانم اگر سه اصل را به شوهرت بگویی شوهر عزیزم بیا با هم قرار بگذاریم تنبلی نکنیم تو کار خوب بکن تلاش بکن کلک را به جای تلاش جایگزین نکن تلاش بیشتر بکن خدا هم به تو برکت بیشتر می دهد دوم بی دینی هم نکن من در خانه بی دینی نمی کنم تو هم در مغازه بی دینی نکن سوم ظلم هم نکن بی انصافی هم نکن چون گاهی وقت‌ها بی دینی نیست ولی بی انصافی است بی انصافی هم نکن نانی برای ما بیاور که بر اساس تلاش و دیانت و انصافت باشد من دست تو مرد را می بوسم هیچ چیز دیگر از تو نمی خواهم این سه تقاضا را من خواهش می کنم زن و مرد با هم قرار بگذارند به عنوان یک مشاور می گویم اکثر مشاجرات زن و مرد‌ها یا به خاطر تنبلی یکی شان است یا هر دویشان است خانم در وظایف زنانگی آقا در وظایف مردانگی تنبلی می کند یا به خاطر بی دینی یکیشان است یا هر دوشان یا به خاطر ظلم یکی شان است یا هر دویشان این خانم می تواند با شوهرش بگوید آقای گلم من دست شما را می بوسم من پای شما را می بوسم لقمه‌ی بر اساس تلاش و حلال و انصاف بیاور در خانه این کمک را به شوهرش بکند حتی اگر گفتند مثلا فلان کار را می خواهیم بکنید پول ندارید می گوید غصه نخور نمی رویم مهمانی را مسافرت را نمی رویم تو یک وقت به گناه نیفتی ایشان گفت بچه دار نمی شود چون می خواهد بچه اش با لقمه‌ی حرام و شبهه ناک شکل نگیرد آفرین مگر خود شما مهم نیستید؟ درست است این که نسبت به بچه تان دغدغه دارید آفرین خودتان چه؟ خودتان هم سر همین سفره نشستید حتی من گاهی وقت‌ها می گویم خانم‌ها برای شوهرشان تبیین بکنند شوهر هم برای خانم دوم تحریم بکنند بگویند من لقمه را نمی خورم سوم تهدید بکنند تعارف نداریم ما برای حرام با هیچ کس جای مماشات ندارد در دین ما اگر لقمه حرام است تحریمش بکن نمی خورم این لقمه را لازم شد تهدیدش بکن اولا شغل شوهرت می تواند حلال باشد ثانیا شما می توانی نقش آفرین باشی زن می تواند در زندگی حلال شوهرش حلال سازی زندگی شوهرش نقش آفرین باشد هم چنان که می تواند در حرام سازی نقش داشته باشد خدایا به تمام بانوان ما توفیق نقش آفرینی حلال در زندگی‌ها عنایت فرما
مجری: الهی آمین. یک وقتی یک مستندی ما کار می کردیم آن شخصی که ما خدمتشان رسیده بودیم کاسب بود می گفت من شغلم را خیلی دوست دارم به دلیل این که شغلم یک ظرفیتی دارد که می توانم بشوم حبیب الله خیلی نگاهش برای من جالب بود و خیلی تحسینش کردم
حاج آقا ماندگاری: هر کاسبی دارد گره زندگی مردم را باز می کند این که فرمودند در روایات ما اَلکَاسِبُ حَبِیبُ اللهِ (مواهب الرحمان فی تفسیر القرآن، ج 3، ص 170) نه کاسبی که دارد دروغ می گوید بی انصافی و خیانت می کند کاسبی که تلاش می کند بنای دینداری دارد و بنای بی انصافی هم ندارد واقعا حبیب هم که شود هر وقت دوست گیر بکند دوست کمکش می کند
مجری: خیلی ممنون مشرف می شویم محضر قرآن کریم برمی گردیم ان شاء الله در ادامه خدمت شما خواهیم بود صفحه‌ی 536 قرار امروز ماست آیات 51 ام تا 76 ام سوره‌ی مبارکه‌ی واقعه ان شاء الله لحظه لحظه‌ی زندگی مان به برکت این آیات نورانی و به برکت نور اهل بیت علیهم السلام مزین و منور به بندگی خدای متعال باشد اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
ثُمَّ إِنَّكُمْ أَيُّهَا الضَّالُّونَ الْمُكَذِّبُونَ ﴿٥١﴾ لَآكِلُونَ مِن شَجَرٍ‌ مِّن زَقُّومٍ ﴿٥٢﴾ فَمَالِئُونَ مِنْهَا الْبُطُونَ ﴿٥٣﴾ فَشَارِ‌بُونَ عَلَيْهِ مِنَ الْحَمِيمِ ﴿٥٤﴾ فَشَارِ‌بُونَ شُرْ‌بَ الْهِيمِ ﴿٥٥﴾ هَـذَا نُزُلُهُمْ يَوْمَ الدِّينِ ﴿٥٦﴾ نَحْنُ خَلَقْنَاكُمْ فَلَوْلَا تُصَدِّقُونَ ﴿٥٧﴾ أَفَرَ‌أَيْتُم مَّا تُمْنُونَ ﴿٥٨﴾ أَأَنتُمْ تَخْلُقُونَهُ أَمْ نَحْنُ الْخَالِقُونَ ﴿٥٩﴾ نَحْنُ قَدَّرْ‌نَا بَيْنَكُمُ الْمَوْتَ وَمَا نَحْنُ بِمَسْبُوقِينَ ﴿٦٠﴾ عَلَى أَن نُّبَدِّلَ أَمْثَالَكُمْ وَنُنشِئَكُمْ فِي مَا لَا تَعْلَمُونَ ﴿٦١﴾ وَلَقَدْ عَلِمْتُمُ النَّشْأَةَ الْأُولَى فَلَوْلَا تَذَكَّرُ‌ونَ ﴿٦٢﴾ أَفَرَ‌أَيْتُم مَّا تَحْرُ‌ثُونَ ﴿٦٣﴾ أَأَنتُمْ تَزْرَ‌عُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِ‌عُونَ ﴿٦٤﴾ لَوْ نَشَاءُ لَجَعَلْنَاهُ حُطَامًا فَظَلْتُمْ تَفَكَّهُونَ ﴿٦٥﴾ إِنَّا لَمُغْرَ‌مُونَ ﴿٦٦﴾ بَلْ نَحْنُ مَحْرُ‌ومُونَ ﴿٦٧﴾ أَفَرَ‌أَيْتُمُ الْمَاءَ الَّذِي تَشْرَ‌بُونَ ﴿٦٨﴾ أَأَنتُمْ أَنزَلْتُمُوهُ مِنَ الْمُزْنِ أَمْ نَحْنُ الْمُنزِلُونَ ﴿٦٩﴾ لَوْ نَشَاءُ جَعَلْنَاهُ أُجَاجًا فَلَوْلَا تَشْكُرُ‌ونَ ﴿٧٠﴾ أَفَرَ‌أَيْتُمُ النَّارَ‌ الَّتِي تُورُ‌ونَ ﴿٧١﴾ أَأَنتُمْ أَنشَأْتُمْ شَجَرَ‌تَهَا أَمْ نَحْنُ الْمُنشِئُونَ ﴿٧٢﴾ نَحْنُ جَعَلْنَاهَا تَذْكِرَ‌ةً وَمَتَاعًا لِّلْمُقْوِينَ ﴿٧٣﴾ فَسَبِّحْ بِاسْمِ رَ‌بِّكَ الْعَظِيمِ ﴿٧٤﴾ فَلَا أُقْسِمُ بِمَوَاقِعِ النُّجُومِ ﴿٧٥﴾ وَإِنَّهُ لَقَسَمٌ لَّوْ تَعْلَمُونَ عَظِيمٌ ﴿٧٦﴾
ترجمه:
آن گاه شما ای گمراهان انکار کننده! (۵۱) قطعاً از درختی که از زقّوم است [و دارای مایعی جوشان و بسیار بدمزه و بدبوست] خواهید خورد؛ (۵۲) و شکم ها را از آن پر خواهید کرد، (۵۳) و روی آن از آب جوشان خواهید نوشید، (۵۴) مانند نوشیدن شترانی که به شدت تشنه اند؛ (۵۵) این است پذیرایی از آنان در روز جزا. (۵۶) ما شما را آفریدیم، پس چرا [آفرینش دوباره خود را پس از مرگ] باورنمی کنید؟ (۵۷) آیا از [حالات و دگرگونی های] نطفه ای که در رحم می ریزید آگاه هستید؟ (۵۸) آیا شما آن را [تا انسانی معتدل و آراسته شود] می آفرینید یا ما آفریننده ایم؟ (۵۹) ماییم که مرگ را میان شما مقدّر کردیم، و هیچ چیز ما را [در جاری کردن مرگ بر شما] مغلوب نمی کند. (۶۰) [آری، مرگ را مقدّر کردیم] تا امثال شما را جایگزین شما کنیم و شما را به صورتی که نمی دانید آفرینشی تازه و جدید بخشیم، (۶۱) و به راستی پیدایش نخستین را [که جهان فعلی است] شناختید، پس چرا متذکّر [پدید شدن جهان دیگر] نمی شوید؟! (۶۲) مرا خبر دهید آنچه را می کارید، (۶۳) آیا شما آن را می رویانید، یا ما می رویانیم؟ (۶۴) به یقین اگر بخواهیم، آن را ریز ریز کرده و خاشاک می کنیم که متأسف و شگفت زده می شوید، (۶۵) [و می گویید:] مسلماً ما خسارت زده ایم، (۶۶) بلکه ناکام و محرومیم (۶۷) به من خبر دهید آبی که می نوشید، (۶۸) آیا شما آن را از ابر باران زا فرود آورده اید یا ما فرود آورنده ایم؟ (۶۹) اگر بخواهیم آن را تلخ می گردانیم، پس چرا سپاس گزاری نمی کنید؟ (۷۰) به من خبر دهید آتشی که می افروزید، (۷۱) آیا شما درختش را به وجود آورده اید یا ما به وجود آوردنده ایم؟ (۷۲) ما آن را وسیله تذکر و مایه استفاده برای صحرانشینان و بیابانگردان قرار داده ایم. (۷۳) پس به نام پروردگار بزرگت تسبیح گوی. (۷۴) پس به جایگاه ستارگان سوگند می خورم، (۷۵) و اگر بدانید بی تردید این سوگندی بس بزرگ است. (۷۶)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
مجری: چقدر خوب است ثواب تلاوت این آیات نورانی را امروز هم هدیه بکنیم به روح بلند و آسمانی و ملکوتی امام جعفر صادق علیه السلام و امام رضا علیه السلام که تصاویر قرآن کریم ما را از مشهد الرضا دیدید و شنیدید. خدمت شما هستیم
حاج آقا ماندگاری: من اشاره‌ی قرآنی امروز را بیشتر می خواهم به کلیت سوره‌ی واقعه اشاره بکنم که در سوره‌ی قبل داشتیم خانم بزرگوار می گفتند شوهرش حتما فکر می کند دروغ می تواند پول بیشتری در کسب و کارشان بیاورد یا خدای نکرده حرام اگر هر کس فکر می کند دروغ و حرام و کلک می تواند پول بیشتری بیاورد اشتباه می کند خالق ما و حضرت محمد عواملی را برای برکت رزق و روزی فرمودند من جمله خواندن سوره‌ی واقعه هر شب است شاید من حساب کردم سه چهار پنج دقیقه هم بیشتر طول نمی کشد اعضای خانواده هم این خانواده بگوید به شوهرش بیا از امشب سوره‌ی واقعه را با بچه‌ها با هم دیگر قبل از خواب بخوانیم بیدار بودن بین الطلوعین صله رحم نماز اول وقت خواندن رعایت طهارت و نجاست انفاق کردن صدقه کردن باعث برکت رزق و روزی است «أَأَنتُمْ تَزْرَ‌عُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِ‌عُونَ» حتی ما وقتی داریم زراعت می کنیم خداست که دارد به زراعت ما برکت می دهد خداست که دارد به کسب ما برکت می دهد خداست که دارد به تربیت ما و بیان ما برکت می دهد همه اش دست خداست اگر این را باور کردیم لا مُؤثّرَ في الوجود الا الله ما چه کاره ایم خدا گفته از شما حرکت از من خدا برکت
مجری: خیلی ممنون خیلی خوشحالیم که خدمت شما هستیم با سوالات شما و حاج آقای ماندگاری به سوالات پاسخ می دهند سوالاتی که از طریق ایمیل و پیامک به دست ما می رسد. سلام خسته نباشید مچکرم از برنامه‌ی خوبتان من شانزده سالم است مشکل من غرق شدن در موبایل و دقیق ترش می شود شبکه‌های اجتماعی است ولی این مشکل خودم نیست بلکه مشکل والدینم است والدین من غرق در شبکه‌های مجازی شدند به طوری که وقتی پدرم از بیرون می آید سرش را از موبایل برنمی دارد مادرم هم مدام در گروه‌های مختلف مشغول گرفتن دستور آشپزی غذاهای جدید است که باعث شده اصلا وقتی برای پختن غذاهای هم که قبلا می پخت نداشته باشد من می توانم خودم را در برابر وسایل سرگرم کننده‌ای که دارم کنترل بکنم اما احساس می کنم والدینم نمی توانند خودشان را کنترل بکنند خواهش می کنم شما یک کاری بکنید من واقعا خسته شدم
حاج آقا ماندگاری: فرمودند پدرم سرش را از موبایل برنمی دارد نکند به موبایل سجده می کند موبایل جزء ما یسجد السجود نیست ان شاء الله پدر و مادر بزرگوارشان و همه‌ی پدر مادر‌ها سر به قرآن گذاشتن و سر به مهر گذاشتن را یاد بچه هایمان بدهیم من فقط یک توصیه به این پدر مادر می کنم بعد یک توضیحاتی اشاره می کنم همه‌ی ما پدر مادر‌ها برای بچه هایمان این داستان را گفتیم گوسفندی که از گله جدا می شود خیلی راحت تر طعمه‌ی گرگ می شود حالا گوسفند حتما بچه نیست مصداق بارزترش بچه است بچه‌ای که بی مهری از پدر مادر ببیند یا با غرق شدن در شبکه‌های مجازی از خانواده جدا شود مادری پدری که از خانواده جدا شود خود ما با دست خودمان داریم بستر طعمه شدن بچه‌ها یا خودمان را برای شیطان آماده می کنیم یک دفعه که از خواب بیدار می شویم می بینیم چه اتفاق‌هایی افتاده من برای این که این خانواده‌ها را چه جوان‌ها دختر و پسر‌ها چه پدر مادرها یک ذره متوجه شان کنم می خواهم یک سلسله‌ی غلط‌هایی که به خاطر غرق شدن در فضای مجازی اتفاق می افتد را بیان بکنم بعد یک روایت پیغمبر را هم هدیه می دهم امروز غرق شدن در فضای مجازی چه برای پدر مادر چه برای بچه ولی اولین بهره اش و اولین ثمره اش این است که من از اولویت‌های زندگی خودم غافل می شوم نماز اول وقتم می رود کارهایم دیر می شود به رسیدگی هایم نمی رسم یعنی اولویت‌ها را یادم می رود دوم این که از خانواده جدا می شوم همان طور که ایشان فرمودند بعضی‌ها هم حتی دیدید تصاویر در فضای مجازی می فرستند دور هم در مهمانی جمع شدند ولی همه شان در گوشی هستند که باید سر از موبایل را بردارند سجده بر آن صحیح نیست اول از اولویت‌های خودم جدا می شوم یعنی از خودم بی خود می شوم دوم از خانواده جدا می شوم سوم از اقوام جدا می شوم صله رحم هم با این وضعیت تعطیل می شود چهارم از فرامین الهی شاید هم زودتر از واجباتم جدا شوم این روند به کجا می برد ما را پیغمبر خدا که صاحب شریعت است آمدند دیدند یک عده‌ای مشغول عبادت هستند از خانواده غافل اند پیغمبری که مشوق عبادت است پیغمبری که آورنده‌ی این آیه‌ی «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ» (ذاریات/ 56) است پیغمبری که مشوق و مبلغ عبادت است وقتی دیدند یک عده‌ای به خاطر غرق شدن در عبادت از خانواده غافل شدند تشر زدند به این‌ها توبیخ کردند که عبادتی که شما را از خانواده غافل بکند مذموم است در مکتب ما توصیه نشده و من اعتقاد دارم تمام هنر مکتب ما به درست کردن یک خانواده‌ی قشنگ است لذا اگر گل سر سبد عالم هستی هم خانواده‌ی اهل بیت هم فرموده «إِنَّمَا يُرِ‌يدُ اللَّـهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّ‌جْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَ‌كُمْ تَطْهِيرً‌ا» (احزاب/ 33) این خانواده این قدر به هم منسجم بودند که از زمان پیغمبر آیه‌ی مباهله همه‌ی بچه‌ها و داماد و دختر و پدر حاضر شدند جانشان را برای اعتقادات پدر بزرگ بگذارند این قدر انسجام داشت می آییم جلوتر این خانواده این قدر به هم منسجم بودند که همسر خودش را فدای شوهر کرد این خانواده این قدر منسجم بودند که خواهر خودش را فدای برادر حاضر بود بکند و امروز فرهنگ شیاطین خانواده را هدف گرفته من مبلغ دارم می گویم آقایان بینندگان عزیز مادرها پدر‌ها اگر مسجد رفتن زیادی شما باعث می شود از خانواده غافل شوید حق ندارید زیاد مسجد بروید اگر روضه رفتن زیادی شما مادر‌ها باعث می شود از دختر و پسرت غافل شوی حق نداری زیاد روضه بروی اگر بسیج رفتن زیادی شما کلمه‌ی زیادی مهم است شما باعث شود از خانواده غافل شوید حق ندارید زیادی بروید اولویت خانواده است حالا که این فضای مجازی نه عبادت است نه بسیج است نه مسجد است نه روضه است این را باور کنیم خدا عبادت واجبی را که زیادی بخواهی انجام بدهی از خانواده غافلت بکند که حق خودش است قیچی کرده پیغمبر قیچی کرده ما داریم چه بلایی سر خانواده‌ها می آوریم فاصله که بیفتد بین زن و شوهر این جا وقتی فاصله شد شیطان می آید این فاصله‌ها را پر می کند فاصله شود بین والدین و فرزندان فاصله شود بین خواهر و برادر همین فاصله‌ها را شیطان پر می کند ولی وقتی خانواده منسجم دور هم بودند کنار هم بودند دیگر شیطان نمی تواند وسط این‌ها رخنه بکند شاید من با جرئت بگویم یکی از مصادیق حبل الله خانواده باید باشد چون در خانواده چون حبل الله را می گویند ولایت «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّـهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّ‌قُوا» (آل عمران/ 103) یعنی ولایت ما اولین کانون ولایت را در خانواده داریم پدر ولی خانه است پس پدر مادر‌ها بیایید رحم کنیم به بچه هایمان من این خبر را نمی خواستم بدهم ولی بگذارید بگویم مسئولین قضایی می گویند هشتاد و پنج درصد همه‌ی مفاسد اجتماعی ریشه اش در بحران خانواده است که عامل اساسی بحران خانواده الآن فضای مجازی است ما که در همین برنامه گفتیم ما نمی گوییم شما از اطلاعات و علم عقب باشید از تکنولوژی عقب باشید ولی زمان دارد من می گویم کسی بیست و چهار ساعت نماز می خواند اشتباه است ما که می خواهیم مبلغ نماز باشیم کسی بیست و چهار ساعت سرش در قرآن باشد اشتباه است کار و زندگی هم داریم این بچه می گوید املتی که قبلا مادرمان می داد املت را می خواهیم غذای ایتالیایی نمی خواهیم از املت ماندیم به غذای ایتالیایی هم نرسیدیم فقط به این خاطر که مادرم می خواست در فضای مجازی دستور غذا پیدا بکند ارزش آن با هم بودن و املت خوردن خیلی بهتر از این است که من صد بار بچه ام بگوید گرسنه ام است بگویم می خواهم برایت غذای ایتالیایی درست کنم کانون خانواده را در بیابیم بحران‌های اجتماعی حتی اقتصادی اخلاقی فساد دزدی خیلی از چیزها ریشه اش بحران خانواده است اگر داد زدیم برای ازدواج به خاطر بحران خانواده است اگر داد زدیم برای حیا و عفت به خاطر بحران خانواده است اگر داد زدیم برای روابط خوب بین زن و شوهر برای بحران خانواده است الآن هم برای شبکه‌های مجازی می گوییم پدر مادر‌ها رفتید شبکه دیگر زن و شوهر و بچه هایت مال تو نیست این‌ها عضو خانواده‌ی مجازی در شبکه شان است نسبت به آن‌ها شاید دلسوزی هم بکند ولی از بچه‌ی خودش غافل می شود الآن حس می کنم در قصه‌ی شبکه‌های مجازی بد جوری همه مان رفتیم در جاده خاکی بترسیم از بحران خانواده‌ها خدا و پیغمبر به زیادی عبادت به زیادی انفاق به زیادی ایثار به زیادی این‌ها هم راضی نشدند پس قطعا به زیادی رفتن در شبکه‌های مجازی هم راضی نیستند ما هم راضی نباشیم
مجری: خیلی ممنون نکات خوبی را شنیدیم ان شاء الله روز مفیدی باشد این دقایق و لحظاتی که ما خدمت شما بودیم ممنون از توجه شما حاج آقای ماندگاری دعا بکنند همه آمین بگوییم
حاج آقا ماندگاری: خدایا به همه‌ی دختر پسر‌ها توفیق بده قبل از ازدواج اندک رابطه‌ای را هم به خودشان اجازه ندهند خدایا به همه‌ی ما توفیق بده نماز صبح هایمان قضا نشود هیچ نمازمان قضا نشود که بدانید بینندگان نماز قضا شده با هیچ چیز جبران نمی شود این را امام صادق فرمودند هر چه هم دنیا را هم به من بدهند یک نماز صبح قضا شده نمی تواند آن دنیایی که به من می دهند را جبران بکند خدایا توفیق بده ما اهل نماز باشیم «رَ‌بِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِن ذُرِّ‌يَّتِي رَ‌بَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ» (ابراهیم/ 40) خدایا به همه‌ی همسران و به همه‌ی زن و شوهرها توفیق کمک کردن به هم دیگر در حلال کردن مشاغل عنایت بفرما و به همه‌ی پدر مادر‌ها توفیق نجات فرزندانشان از این شبکه‌های مجازی و نجات خودشان را عنایت بفرما این‌ها که اتفاق بیفتد ان شاء الله می توانیم بگوییم شاید این جمعه بیاید شاید و فرجش ان شاء الله نزدیک شود به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group