يكشنبه 4 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

در مورد خطاب های قرآنی ( آیه 144 سوره نساء) توضیحاتی بفرمایید .

پاسخ - می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید کافر را تکیه گاه و دوست خود قرار ندهید،اگر شما با دشمنان طرح دسمتی بریزید علیه خودتان پیش خدا حجتی ایجاد کرده اید و خدا روز قیامت شما را عذاب خواهد کرد .

سوره ممتحنه آیه اول می فرماید: ای کسانی ک ایمان آورده اید دشمن خدا را به دوستی نگیرید و تکیه گاه قرار ندهید. یکی از نکات مهم در قرآن شناخت دشمن و طاغوت است. قرآن می فرماید: هر کس کفر به طاغوت و به خدا ایمان داشته باشد به عروةالوثقی چنگ خواهد زد . ما از این آیات نتیجه می گیریم که انسانهای معتقد باید مواظب دشمن باشند و گول دشمن را نخورند و با حربه های دشمن آشنا بشوند که این مربوط به بحث دشمن شناسی است. پس ما باید دشمن را بشناسیم . انسان باید دشمن را بشناسد و از آن حذر کند. در حکمت نهج البلاغه داریم: سه گروه دوست و سه گروه دشمن وجود دارد. گروه اول دوست، همان دوست خودتان است و گروه دوم دوست دوستان است و گروه سوم دشمن دشمن است که دوست تو می باشد. گروه اول دشمن، همان دشمن خودتان است ،گروه دوم، دشمن دوست شما است و گروه سوم، دوست دشمن شما است .ما یک دشمن درونی و یک دشمن بیرونی داریم که دشمن درونی قویتر است زیرا انسان همیشه با آن سرو کار دارد .حضرت علی (ع) می فرماید :خطرناکترین دشمن درونی همان هوای نفس است. تمایلات هوای نفس انسان را به سوی بدیها می کشاند. در سوره اعراف داستان بلعم با عورا را تعریف کرد ها ست که او مستحاب الدعوة بود ولی از دشمن هوا تبعیت کرد و مثل سگ شد. فردی نزد امام صادق(ع) آمد و گفت که مرا نصیحت کنید. امام فرمود: باهوای نفس مخالفت کن. بهترین راه مبارزه با هوای نفس ،مراقبه و مجاهده است .فردی گفت که من هم از کار بد خوشم می آید و هم از کار خوب خوشم می آید ، پس من دو روح دارم. در حالیکه این حرف اشتباه است . روح یکی است ولی دو بُعد یکی منفی و یکی مثبت دارد. ما باید نفس مان را مدیریت کنیم و به آن میدان ندهیم .ما در اسلام کارهای بازدارنده زیاد داریم .زیرا این کارهای بازدانده خوراک نفس است . امیال وغریزه ها همان زیر شاخه ی نفس است . نفس مراتبی دارد: نفس اماره ،نفس لوامه،نفس مطمئنه .اگر کسی به حرفهای منفی نفس خودش گوش کند، این نفس اماره است. اگر فرد به تمام حرفه ای نفس خودش گوش نکند و تردید کند، این نفس لوامه یا ملامتگر است .نفس مطمئنه به حرف های نفس گوش نمی دهد و بر گناهان فائق می شود. نفس لشگریانی هم دارد .چیزهایی باعث می شود که نفس قوی باقی بماند .یکی از آنها کینه و حسادت است. مهمترین دشمن بیرونی شیطان است . قرآن می فرماید: شیطان دشمن آشکار شماست. دشمن دیگر منافق است. باید منافق را شناسایی کرد. منافق کسی است که حرف با عملش یکی نیست ، دیگراینکه اخلاقش در جلو رو با پشت سر شما فرق می کند. دشمن دیگر کفار است البته  نه هر کفاری بلکه کفاری که شما را اذیت می کنند.

گاهی چیزهای خوب دشمن انسان می شود مثل اولاد و همسر.در قرآن داریم که گاهی اولاد همسر شما دشمن شما می شود. همسری که شما را به گناه می کشاند دشمن است . خیلی از افراد بخاطر القائات همسر به گناه کشیده می شوند .عبدالله بن زبیر، پدرش را به جنگ با حضرت علی(ع) کشاند. عمرسعد پسرش را به کربلا کشاند. پس دشمن همیشه نمایان نیست . در حکمت 96 نهج البلاغه داریم : دشمن پیامبر کسی است که با خدا مخالت کند وگناه کند حتی اگر از نزدیکان پیامبر باشد. یعنی اگر کسی معصیت کند دشمن پیامبر است. روایت داریم : دروغ می گوید کسی که معصیت خدا می کند و می گوید ما را دوست دارد. در قرآن داریم : خدا دو تا قلب به کسی نداده است یعنی دو تا محبت در یک قلب با هم جمع نمی شود. ما باید حربه ی دشمن را بشناسیم مثلا یکی از حربه های نفس، وسوسه کردن و توجیه کردن است .شیطان هم حربه هایی دارد که بنام خطوات ( گام ها ) است . شیطان به شما وعده ی فقر می دهد تا به دیگران کمک نکنید.

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group