پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

وقتی من در مراسم عزاداری می شنوم که امام حسین(ع) در آخرین لحظات فلان دعا را می خواندند، برای من این سوال پیش می آید که مگر همه ی یاران امام حسین(ع) شهید نشدند، پس چه کسی این حوادث را نقل کرده است ؟

پاسخ – این سوال در مورد همه ی حوادث تاریخی پیش می آید .همه ی حوادث تاریخی و دینی بر اساس گزارش های یک سلسله گزارش گران نوشته شده است.در کربلا هفتاد و دو تن از یاران امام شهید شدند ولی حدود هشتاد نفر زن و بچه باقی ماندند که به شام و از آنجا به کوفه آمدند . سی و چهار سال بعد از حادثه ی کربلا ،امام سجاد(ع) در مدینه بودند .حدود پنجاه سال بعد از حادثه کربلا امام باقر(ع) زنده بودند. یک منبع روایت این حادثه ها معصومین و اهل بیت هستند. امام باقر(ع) می فرماید :من کودک بودم و پدرم شکم درد داشت به حدی که نمی توانست از جایش بلند شود ولی دیدم که پدر بزرگم را با سنگ، چوب و نیزه به شهادت رساندند. وقتی امام سجاد(ع) چشمش به فرزند حضرت ابوالفضل می افتاد  می فرمود :این فرزند کسی است که جانش را فدای برادرش امام حسین(ع) کرد .یکی دیگر از منابع، زیارت نامه هایی است که از ائمه نقل شده است.امام صادق (ع) از حضرت ابوالفضل تعریف کرده است . بخش مهمی از شعرها و وقایع کربلا را امام سجاد(ع) و ام کلثوم نقل کرده اند و بخش دیگر هم گزارش گرهایی بوده ند مثل ضحاک بن عبدالله که خیلی از وقایع کربلا را ایشان نقل کرده اند. او جزو سپاهیان امام بود ولی از اول به امام گفته بود که من تا جایی می جنگم که برای شما سودمند باشد و او در عصر عاشورا از امام جدا شد .افرادی هم از سپاه دشمن وقایع کربلا را نقل کرده اند. وقتی مختار از قاتلین امام انتقام می گرفت از آنها می پرسید که شما چکار کردید و آنها خودشان تعریف می کردند که چگونه آنها را به شهادت رسانده اند مثل خولی و همسرش .هزاران نفر از کربلا برگشتند. هلال بن نافع جزو گزارشگران بود .حمیربن مسلم نظاره گر بود او می گوید : دیدم جوانی سوار اسب شد و رجز می خواند و فهمیدم که او قاسم بن حسن است و این طور رجز خواند و ... وقتی عمربن سعد و یارانش به کوفه آمدند وقایع کربلا را نقل کردند. عده ای نزد ابن زیاد آمدند و گفتند که ما اسب های مان را بر بدن امام دواندیم و کمر و پای امام لِه شد. عده ای از آنها برای اینکه جایزه بگیرند می گفت که من به قلب امام تیر زدم و دیگری می گفت که من تیر به دهان امام زدم. اخبارعاشورا سهل الوصول بود زیرا افراد متعددی در کربلا حضور داشتند از جمله امام سجاد(ع) که بیست ساله بودند. هر گزارشی درصدی تحریفات یا درصدی اختلاف دارد. این وقایع سند مستندی دارد .

سوال – تعدادی پیامک از طریق ماهواره و وهابی ها در مراسم عزاداری ماه محرم به موبایل ها فرستاده شده است که بجای سینه زدن بر خودمان به سینه دشمن بزنیم یا بجای عزاداری انفاق کنید. نظر شما در این مورد چیست ؟

پاسخ – گاهی پیامک ها خوب است. مثلا می نویسند که تولد امام زمان (عج) است .برای سلامتی ایشان صد صلوات بفرستید و این پیامک را به صد نفر بفرستید و اگر این کار را نکنید خبر بدی به شما می رسید. ما با این پیامک ها مخالف هستیم و این کار درستی نیست . گاهی مردم از این پیامک ها می ترسند. شما می توانید از طریق پیامک روایات و اشعار خوب را برای دیگران بفرستید ولی اینکه ازآنها بخواهید آنرا برای دیگران بفرستند کار خوبی نیست .ما نباید پیامک ها را کورکورانه دریافت یا ارسال کنیم .

بخش زیادی از این پیامک ها از القائات ماهواره ای است مثلا می گویند که بجای عزاداری به فقرا کمک کنیم یا بجای سینه زدن به خودمان به سینه ی دشمن بزنیم .کسی که این پیامک را ساخته است نه دلش برای امام و نه دلش برای شما سوخته است. آنها می دانند که اگر به شما بگویند که عزاداری را تعطیل کنید، شما این کار را نمی کنید. اگر بگوید که یزید کار خوبی کرد، شما قبول نمی کنید، بخاطر همین آنها با دین به جنگ دین می آیند. سالی چهار میلیون نفر به حج می روند و تعداد زیادی گوسفند هدر می رود و عده ای فوت می کنند، حالا آیا ما می توانیم به خدا بگوییم که در یک ماه همه به حج نرویم و آنرا بین ماهها قسمت کنیم ؟ چون این آیه قرآن است آنها نمی توانند به آن ایراد بگیرند. چرا ما برای اصلاح چیزی ،چیز دیگری را تخریب می کنیم ؟هدف این پیامک ها سست کردن عزاداری هاست. منظور از این پیامک ها این نیست که انفاق کنید بلکه منظورش این است که چرا عزاداری می کنید. انفاق در عزاداری ها بوجود می آید .بهانه ی خیلی از کارهای مهم مثل خون دادن و پول جمع کردن برای فقرا در عاشورا و عزاداری هاست. ما در عزاداری های مان می گوییم که امام خون داد، پس حداقل شما مال بدهید. ما در عزاداری و تکریم اباعبدالله به مردم درس صبر ، شجاعت و ایثار می دهیم. گاندی می گوید که رهبر من در قیام، امام حسین(ع) است .این نوع پیامک ها یک پیام بیشتر ندارد و آن لطمه زدن به عزاداری های مردم است . ما در عزاداری ها بر سر و سینه می زنیم و اشک می ریزیم .پس اینکه می گویند :بجای سینه زدن بر سر دشمن بزنید جمله ی بی ربطی است. ما نباید قضایا را با هم قاطی کنیم. مثلا بعضی می گویند که چرا به حج و کربلا برویم، به همسایه ی فقیرمان کمک می کنیم. اشکالی ندارد شما به همسایه تان هم کمک کنید ولی ما نمی توانیم یک جا را احیاء و جای دیگر را تخریب کنیم .هر کاری باید سرجای خودش باشد. بعد از سال 61 هجری، تمام ائمه ی ما برعزاداری سنتی بر امام حسین (ع) تاکید داشتند. مداح نزد امام صادق(ع) می خواند و آنها عزاداری می کردند. اگر امام حسین(ع) را از ما بگیرند همه ی خوبی ها از ما گرفته می شود .

سوال – در سایت هایی که بر ضد اسلام فعالیت دارند خواندم که اسلام به ما اجازه نداده است در مورد کسانی که از دنیا رفته اند اظهار نظر کنیم. یعنی نگوییم که یزید فرد فاسقی بوده است. بهتر است که ما به کار خودمان بپردازیم. ما با حب و بعض با دیگران برای خودمان گناه درست می کنیم. آیا اینها درست است ؟

پاسخ – خدا در مورد کسانی که از دنیا رفته اند اظهار نظرکرده است ، آیا می توان بر خدا ایراد گرفت ؟ خدا علیه فرعون ،نمرود ، قارون و مشرکین مکه شعار داده است .وقتی خدا کاری را انجام می دهد این مجوزی برای ما خواهد بود. خدا از خوب ها تعریف می کند و دشمنان را مذمت می کند. پس ما می توانیم دشمنان را مذمت کنیم . ریشه ی اینها در جبر است . جبرگراها قبول ندارند که آنچه عقل می گوید خوب است، خوب است بلکه می گویند که اگر خدا بگوید: خوب است ،خوب است و اگر بد است بد است .خوب و بد براساس عقل است. عقل قبح ظلم را تشخیص می دهد. اگر خدا بخواهد یزید را به بهشت ببرد این با عدالت و حکمت خدا جور در نمی آید . ائمه ی ما افرادی را لعنت می کردند. زیارت عاشورا از امام معصوم به ما رسیده است که در آن لعن وجود دارد. اینها حرف های عوام فریبانه است. مردم دنبال یزید زمان هستند و این به ضرر ظالمان است .زیرا مردم در کشتار غزه ساکت نمی نشینند و این منافع آنها به خطر می اندازد. مثلا حُربن یزید ریاحی توبه کرد و امام او را بخشید. این بحث دیگری است .

سوال – در مورد ضریح جدید امام حسین(ع) که می خواهد به عراق برود، عده ای می گویند که این ضریح هنوز به قبر امام متبرک نشده است، پس چرا این قدر شور و هیجان برای زیارت این ضریح وجود دارد ؟

پاسخ – یک چیزهایی وجود دارد که تبرک است مثل شخصیت ها و انبیاء یا سنگ های کعبه و مسجد الحرام یا قرآن .در قرآن حضرت عیسی را مبارک معرفی کرده است یا باران یا کعبه را بعنوان تبرک معرفی کرده است . تبرک یعنی چیزی پیش خدا مبارک است و ما آنرا وسیله قرار می دهیم و برای قرب به خدا از آن استفاده می کنیم. یک نمونه آن ضریح ائمه هستند. کسی نمی تواند در تبرک اینها تردید کند زیرا منسوب به امام است .در قرآن داریم : صندوقی که موسی را در آن گذاشتند مایه ی آرامش است .این صندوقچه از چوب بوده است .در قرآن داریم که پیراهن یوسف هم تبرک بود.

حالا می گویند که وقتی این ضریح هنوز روی قبر امام حسین (ع) قرار نگرفته است تبرک نیست .پیامبر هنوز متولد نشده است که حضرت آدم به پیامبر صلوات می فرستد و به او متوسل می شود. این ضریح منسوب به امام حسین(ع) است و هر چیزی که به امام منسوب باشد تبرک است .به اعتبار اینکه این ضریح روی قبر امام حسین(ع) قرار خواهد گرفت، تبرک است. وهابی ها هزاران نفر را در موزه ای می برند تا از پرده ای که هنوز روی کعبه نصب نشده است بازدید کنند و نخ های آن پرده ی نصب نشده را بعنوان تبرک به مردم می دهند .حالا چرا بازدید مردم از ضریحی که ساخته شده است اشکال دارد ولی بازدید از پرده ی در حال بافت کعبه که هنوز روی کعبه قرار نگرفته است اشکالی ندارد؟ این اشکال ها می خواهد ریشه ها را بزند. اینها می خواهند اصل اسلام را زیر سوال ببرند. فردی به معاویه گفت که چرا این قدر سادات را اذیت می کنی ؟معاویه گفت که باید نام اشهد ان علی ولی الله را پاک کنیم زیرا اسم این شخص در کنار نام خداست .معاویه با امام حسن(ع) و امام حسین(ع) مشکل نداشت بلکه با اصل اسلام مشکل داشت .کسانی که این حرفها را می زنند با اصل شیعه و انسجام آن مشکل دارند. مثلا کسی که دارد می رود کربلا او را می بوسند و بدرقه می کنند زیرا می خواهد به کربلا برود ولی هنوز که نرفته است .مردم با دیدن این ضریح می گویند: السلام علیک یا اباعبدالله .رسول خدا فرمود : حرارت کربلا در دلها وجود دارد و از بین نمی رود. امسال علی رغم گرانی و مشکلات اقتصادی، عزاداری ها خیلی پرشور برگزار شد. این شبهات لطمه ای به عقاید مردم وارد نمی کند.

سوال – صفحه 163 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – در این صفحه داریم : اگر مردم ایمان بیاورند و تقوا داشته باشند از آسمان و زمین به آنها برکت می دهیم . یعنی ایمان و تقوا برکات را شامل انسان می کند.

سوال – وقتی در مجالس اهل بیت شرکت می کنم چشمم تر نمی شود و کم گریه می کنم. آیا ثوابی از این عزاداری به من می رسد؟ چکار کنم تا رقت قلب پیدا کنم ؟

پاسخ – همین که انسان از خانه به قصد شرکت در مجلس اباعبدالله حرکت می کند ،برای فرد ثواب می نویسند چه گریه بکند و چه گریه نکند. در مجلس عزاداری انسان باید گریه کند یا خودش را به گریه و زاری بزند. نفس این کار ثواب دارد. گریه معرفتی خوب است . انسان باید داستان کربلا را درک کند. گاهی گریه بخاطر این است که چرا ما در آن زمان نبودیم تا امام را یاری کنیم .گاهی گریه برای محزون بودن است .اگر انسان این حادثه ها را در ذهنش مجسم کند، این باعث اشک آوردن می شود .بخش عمده ای از مجالس اباعبدالله آگاهی ، شعور دادن و بیدار کردن است .داستان عاشورا باعث انقلاب اسلامی شد. یکی از مقامات سفارت امریکا به مشهد آمده بود و مراسم عزاداری را دیده بود. او پیش شاه برگشته بود و به شاه گفته بود که اگر این جمعیت که یا حسین می گفتند ،بگویند: مرگ بر شاه ، تو چه می کنی ؟ این سفیر احساس خطر کرده بود. عزاداری های امام حسین(ع)، کانون آگاهی است. الان یک سخنران نیم ساعت داستان کربلا و خطبه های اباعبدالله را می گوید و یک ربع روضه می خواند. تمام کارهای ماهواره برای منحرف کردن جوانان است ولی جوانان با شرکت درمراسم روضه ها و عاشورا همه ی آنها را خنثی می کنند. ما باید عزاداری ها را تداوم ببخشیم تا انفاق ، ایثار و اخلاق اسلامی تداوم پیدا کند. مجالس سنتی و خانگی نباید کم رنگ شود.

انشاء الله همه ی ما در دنیا و آخرت با امام حسین(ع) محشور شویم.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group