چهارشنبه 14 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

دلم امروز گواه است کسی می آید حتم دارم خبری هست گمانم باید فال حافظ هم بار که می گیرم باز مژده ای دل مسیحا نفسی می آید ، باید از جاده بپرسم که چرا می رقصد مست موسیقی گامی شده باشد شاید ماه در دست بدنبال که اینگونه زمین مست می چرخد و یک لحظه نمی آساید ، گله کم نیست ولی لب به سخن خواهم بست اگر آن چهره به لبخند لب بگشاید .
سوال – در مورد نهج البلاغه توضیح بفرمایید .
پاسخ – آب تماشایی است چه وقتی که فواره می شود و بالامی رود ، چه وقتی که آبشار می شود و فرو می ریزد چه وقتی هم که در جوی یا نهری جاری می شود . صدای آب خیلی آرام بخش است و به انسان آرامش می دهد بشرطی که آب صاف و زلال باشد . آی که گل آلود هست اصلا تماشایی نیست . وقتی که سیل آب می آید و گل آلود است هیچ تماشایی ندارد ، صدای خوشی هم ندارد. صدای آب گل آلود نه تنها به شما آرامش نمی دهد بلکه خیلی هم کسل کننده و خسته کننده است . انسانها هم دقیقا مثل آب هستند و چنین تقسیم بندی دارند . بعضی از آنها زلال و صاف هستند و یک صفایی دارند . انسان وقتی کنار این افراد می نشیند آرامش پیدا می کند . رفتار ، کلام و نگاه آنها به عالم و هستی خیلی تماشایی است . بعضی ها هستند که مثل آب آلوده هستند و اصلا تماشایی نیستند . شما دوست دارید که اصلا این انسان را نبینید و اگر او را دیدید کنار او ننشینید و وقتی او کنار شما می نشیند اذیت می شوی و دوست داری که زود از او فاصله بگیری . خوب است که اگر انسان می خواهد کنار کسی بنشیند آن فرد کسی باشد که مثل آب زلال و گوارا باشد مثل امیرالمومنین . چه کسی از امیرالمومنین بهتر که کنار او بنشینیم . ما که می خواهیم حرفی و سخنی بشنویم ، چه سخن و حرفی زلال تر از کلام امیرالمومنین است .
سوال – حکمت 297 از نهج البلاغه را توضیح بدهید .
پاسخ – می فرماید : عبرت ها چقدر بسیار هستند و آنهایی که از این عبرت ها پند می گیرند چقدر کم هستند .
چرا شما از استکان چای داغ را به نعلبکی می ریزی ؟ زیرا می خواهی سرد بشود . چرا وقتی چای را در نعلبکی می ریزی سرد می شود ؟ چون نعلبکی سطحش باز است و دهانه اش گشاد است ولی استکان این طوری نیست . یک چای داغ زود در استکان سرد نمی شود. این استکان و نعلبکی دارد به ما درس می دهد . استکان می گوید که استکانی نباش ، سینه ی تنگ و بسته ای نداشته باش زیرا وقتی حرف داغی می شنوی مدتها داغ هستی ، وقتی یک حرف آتشینی می شنوی مدتها آتشی می شوی .بعضی ها با یک کلمه برافروخته می شوند و کینه های چندین و چند ساله دارند و تا طرف را می بینند برافروخته می شوند . زیرا سینه ی بازی ندارند. نعلبکی می گوید که بیا مثل من باش . سینه ی باز و گشاده داشته باش زیرا خودت راحت می شوی . اگر کسی حرف تلخ و تندی زد اذیت نمی شوی و زود از یادت می رود . بعضی ها وقتی حرفی به آنها می زنی یک لحظه داغ می شوند و بعد سرد می شوند. اینها سینه ی باز و گشاده ای دارند. چقدر انسانها هستند که این درسها را فرا بگیرند . بیشتر انسانها چای در استکان را می بینند و می گویند که چای کمرنگ پرر نگ سرد داغ است . چه کسی است که درس بگیرد . حضرت می گوید که همه ی عالم حرف دارد و استکان خودش یک کتاب حرف دارد ولی انسانها از آن درس نمی گیرند . درس گرفتن ها خیلی کم است . امیرالمومنین به این درسها عبرت می گوید زیرا وقتی انسان درس گرفت عبور می کند و راه می افتد . انسان وقتی می بنید که نعلبکی این جوری به او درسم می دهد ، می گوید چکار کنم که سینه ام باز بشود و به دنبال آن می رود و حرکت می کند . قرآن می گوید : حالا که دنبال کسی می روی ، دنبال هر کس نرو واز هر کسی نپرس .اگر می خواهی سینه ی بازی داشته باشی ،دنبال کتابهای غربی نباشد اینها به تو راه نشان نمی دهند . برو ببین پیامبر و امیرالمومنین چه می گویند . اوست که تجربه دارد و سعه ی صدر دارد .الم نشرح لک صدرک . اگر می خواهی بار شدن سینه را بفهمی پیش او برو زیرا او راه را رفته است و پیامبر یک نسخه ی چند کلمه ای برای شما می پیچد . پیامبر می گوید : هرگاه که ناراحت شدی در درون خودت بریز و بیرون نریز تا سعه ی صدر پیدا کنی . مثل اینکه اتفاقی نیفتاده است . بعضی از روان شناس ها فکر می کنند که انسانها زودپز هستند . می گویند که باید تخلیه بشوی و ِالا منفجر می شوی . انسانها از نگاه قرآن چاه هستند . قرآن می فرماید که بعضی از چاهها تعطیل شده هستند زیرا مردم از آنها استفاده نمی کنند . مصداق این چاه امیرالمومنین است . یعنی چاه را انسانها می داند و در راس آن امیرالمومنین است . پس ما چاه هستیم . یکی در یک متری آب می دهد و یکی در سی صد متری آب می دهد . هرچه شما در این چاه بریزی ، چاه یک سانتیمتر بالا نمی آید . بخاطر همین پیامبر می گوید که هرگاه ناراحت می شوی در خودت بریز زیرا ظرفیت پیدا می کنی . وقتی ظرفیت پیدا کردی دیگر هر که هر چی گفت برایت مهم نیست . مثل اینکه در یک زمین بزرگ سطل زباله ای بگذاری ،این سطل اصلا به چشم نمی آید زیرا آنجا باز است . ولی اگر یک اتاق سه متری باشد این سطل زباله خودش را نشان می دهد . می فرماید : چقدر عبرتها فراوان هستند ولی عبرت ها چه بسیار اندک هستند.
سوال – سوره ی حجر آیات 32 تا 52 را توضیح بدهید .
پاسخ – وقتی فرش پارگی و فرسودگی پیدا می کند آنرا پیش رفوگر می برند . بعضی از رفوگرها خیلی ماهر هستند و وقتی فرش را رفو می کند فرش مثل حالت اول خودش می شود . حتی گاهی بهتر هم می شود. در این آیه خدا می گوید که به مردم بگو من رفوگر خوبی هستم . اگر شما خطا و لغزشی داشتید به سراغ من بیایید من همه را اصلاح و رفو می کنم و می آمرزم . می فرماید : به بندگانم بگوخودم می آمرزم با مهربانی . ولی یادمان باشد که همان فرش هم تا حدی رفوپذیر است . اگر فرش خیلی فرسوده و پاره شد دیگر مشکل رفوگر نیست بلکه مشکل فرش است . در قدیم لباس هایشان را هم رفو می کردند . کسی پیراهنش پاره شد و پیش رفوگر رفت و آنرا رفو کرد . بار دوم و سوم و چهارم هم همین کار را کرد . دفعه ی آخر رفوگر عصبانی شد و لباس را به سمت طرف پرت کرد . پرتاب رفوگر سوی من جامه من کرد گفتا که دگر جامه ی تو دوختنی نیست .گفت که من رفوگر خوبی هستم ولی این لباس رفوپذیر نیست . خدا کند که ما مشکلات را تا آنجا پیش نبریم که خدا بگوید که شما دیگر قابل اصلاح نیستید .

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group