چهارشنبه 14 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

49- چگونه می توانیم اخلاق خودمان را به خوبی ها عادت بدهیم و زبان خودمان را از بدی ها باز بداریم ؟
مولوی می گوید : آب بد را چیست درمان ؟ باز در جیحون شدن . خوی بد را چیست درمان ؟ باز دیدن روی یار . هر کس می خواهد اخلاقش خوب بشود باید خدا را در نظر بگیرد . در حرف زن و نگاه کردن بگوید : اگر خدا جای من بود این جوری حرف می زد . اگر انسان همین را ملاک کار خودش قرار دهد ، این کاری را که من می کنم خدا خوشش می آید ؟ یا خوشش نمی آید ؟ و اگر خوشش نمی آید آنرا ترک بکند . همه می فهمند که خدا کجا خوشش می آید و کجا خوشش نمی آید . خدا به موسی گفت : برو به مردم بگو اگر کاری کنید که خوشم بیاید ، کاری میکنم که خوشتان بیاید . این ملاک خوبی است . اگر در زندگی اتفاقی برایت افتاد که خوشایند بود ، بدان که کاری کرده ای که برای خدا خوشایند بوده است . ببینم کاری را که می کنم اگر خدا خوشش نمی آید آنرا رها کنم . قرآن می گوید: با کسی که صحبت می کنی نرم صحبت کن حتی اگر طرف شما فرعون باشد . اگر کسی ملاک داشته باشد یعنی غربال داشته باشد ، قبل از اینکه حرف بزند درشتها و خشن ها را جدا کند . نرم حرف بزند . اتفاقی نمی افتد . نانوایی ها اگر غربال نداشته باشند ، نان از گلوی ما پایین نمی رود . ما هم حرفهای لطیف را بزنیم . وقتی خانمی شوهرش دیر به خانه می آید نگوید : تو همیشه دیر می آیی . این کلمه ی همیشه خشن است . آنرا غربال بکن و بگو گاهی دیر می آیی . هیچ اتفاقی نمی افتد و او قبول می کند که گاهی دیر می آید .

51- آیا امکان دارد که امروز که روز آخر ماه مبارک رمضان است ، یک تغییر اساسی در زندگی مان اتفاق بیفتد ؟
قدیم که به مکه می رفتند ماهها در راه بودند و مثل الان نبود . از مکه تا مدینه روزها در راه بودند وهر روز حاجیان به این امید بودند که غروب به خانه خدا می رسند . ولی به حاجیان می گفتند : بارها را بیندازید ودر تنگه های کوه اُطراق می کردند . شهریار این صحنه را در بیتی بیان می کند که خیلی غمبار و جانسوز است . می گوید : مغرب شد و تنگه کوه ، تو ای وقت دیری ، تو ای کعبه دوری . می گوید : کعبه تو دور هستی و دست ما به تو نمی رسد . ماه رمضان چنین تصویری دارد . ما به غروب ماه مبارک رمضان نزدیک می شویم . در حالی که نمیدانیم دستمان به آن کعبه حقیقت رسیده یا نرسیده است . روایات به ما امید می دهند و میگویند : اگر هم نرسیده ، امیدوار باشید . چون خدا در ماه رمضان لطف می کند بخصوص در ساعات آخر و روز عید و بخصوص اینکه ما دست به دامان خوبان بشویم . هستند خوبهایی که مورد توجه حق قرار گرفته اند و ما هم درکنار آنها هستیم و به یُمن آنها ، خدا هم به ما توجه میکند . مثل ماهی گیرها که تور می اندازند ، اگر همه ماهی ها کوچک باشند ، وقتی تور را بالا می کشند ماهی ها ریز از تور بیرون می افتند ولی اگر یک جایی بیندازند که ماهیها درشت باشند و ماهیهای ریز در لابلای ماهیهای بزرگ باشند ، وقتی تور را بالا میکشند ، این ماهیهای کوچک در کنار ماهی های بزرگ حفظ میشوند . و از تور بیرون نمی افتند . باید امیدوار بود چون خیلی ها در این ماه مبارک مورد توجه حق هستند . روزه دار بوده اند و ما هم به ظاهر روزه دار بودیم و همرنگ جماعت بوده ایم . قطعا خدا توجه و عنایت می کند . لذا هیچ کس نباید ناامید باشد . انبیاء گفته اند : ناامیدی بد است و نا امید نباشید . چون ناامیدی بزرگترین جسارت به خداست . وقتی شما از خدا ناامید هستی یعنی خدایا تو نمی توانی برای من کاری بکنی . در توانا تو نیست . خدا هرگناهی را می بخشد ولی ناامیدی را نمی بخشد چون جسارت به قدرت خداست . خدا در قرآن از قدرت و توانایی خودش می گوید . شما وقتی ناامید می شوی در حقیقت این آیه را نادیده گرفته ای . منکر این حقیقت شده ای . به خدا بر میخورد که کسی ناامید باشد ، بخصوص کسانیکه آلوده هستند ، امیدوارتر باشند . مرحوم دولابی می گفت : یک پدر بزرگ این قدر که نوه اش را دوست دارد و به نوه اش توجه میکند ، به بچه خودش توجه نمی کند . با اینکه با نوه اش نسبت دورتری دارد . خدا آنقدر که به گناه کاران توجه می کند به خوبان توجه نمی کند زیرا می گوید خوبان از من بهره برده اند . کسی که دور است بی بهره مانده است . لذا تمام توجه خدا معطوف به گناهکاران است . در روایت داریم : وقتی یک گناهکاری به خدا رو می کند شبیه به چوپانی است که در بیابان صد تا گوسفند داشته ، نود ونُه تا در کنار چوپان هستند و یکی از آنها گم شده ، او به دنبال گمشده میرود تا او را پیدا کند . این قدر که از پیدا کردن یک گوسفند شاد میشود از حضور نود ونه تا در کنارش ، شاد نیست . پس بیایید در این ماه تغییرات اساسی در خودمان ایجاد کنیم .

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group