چهارشنبه 14 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

42- عبادت به اخلاص نیت نکوست و گرنه چه آید زبی مغز پوست
این نمازها و روزه ها وقتی قیمت دارد که به انگیزه الهی باشد و به نیت الهی باشد و بخاطر خدا باشد . اگر اخلاص نداشته باشد و از اخلاص تهی باشد ، این پوست بی مغز میشود . شما تمام پوست گردوهای عالم را در مرغوب ترین خاک بکارید ، محال است که سبز بشود . عبادت هم همینطور است . اگر شما سالها نماز بخوانید و روزه بگیرید ولی انگیزه الهی عامل آن نباشد ، پوست بی مغز است . عبادت باید از سر اخلاص باشد . مثل گلها که برایشان فرق نمی کند ، ما آنها را ببینیم یا نبینیم . چه در معرض دید باشد و چه نباشد ، کار خودش را می کند . به موقع باز میشود و عطر افشانی می کند و کاری ندارد که دیده میشود یا نه . انسان هم نباید برایش مهم باشد که او را می بینند یا نمی بیییند ، درکش می کنند یا نمی کنند ، مثل دو تا نهالی است که در باغچه هستند و به یکدیگر کاری ندارند که سبز میشوند یا نه ، کار خودشان را می کنند . اخلاص یعنی اینکه انسان به هیچ کس توجهی نداشته باشد و دیدن و یا ندیدن برایش اهمیتی ندارد . سعدی هم می گوید : عبادت وقتی زیبا است که اخلاص همراه آن باشد . وگرنه مثل پوسته بدون مغز است . اخلاص یعنی کاری را فقط برای خدا انجام بدهیم و کاری نداشته باشیم که دیگران می بینند یا نمی بینند . پیاز ، هم در زیر خاک و دور از نظر دیگران است و هم ، در سبد آشپزخانه . هر دو سبز میشوند . پیاز آشپزخانه هر چه سبز تر میشود پوک تر میشود و بی خاصیت میشود ولی پیازی که در زیر خاک است هرچه سبزتر میشود ، بیشتر می ماند .
43- مکن گفتمت مردی خویش باز چو مردی نمودی مخنث نباش( اخلاص )
یک درخت هر چه دارد ، از ریشه اش دارد و ریشه درخت را سرپا نگه می دارد . ریشه ، درخت را سبز می کند . اما شرطش این است که مخفی باشد . اگر کسی خاک را کنار بزد و ریشه ها را آشکار کند ، درخت خشک میشود . خوبی های ما حکم ریشه های ما را دارد ، این ها وقتی میتوانند ما را سبز کنند که پنهان باشند . سعدی همین را می گوید : اگر جایی مردانگی کردی و مشکلی را حل کردی ، فاش نکن خودش فاش میشود ولی اگر تو فاش کنی ، خدا کنار می رود . شما کسی را می بینی و از او خوشت می آید و برای اولین بار کسی را می بینی و از او بدت می آید . این بخاطر همان نهان های ماست . اما م حسن (ع) می فرماید : اگر نکته منفی در نهانت داشته باشی ، آشکار میشود . شما تشییع جنازه آیت الله بهجت را دیدید . یک تشییع جنازه بی نظیر بود . البته بعد از تشییع امام . چه کسی ایشان را می شناخت و از خلوت و سِرش خبر داشت ؟ چه کسی حرفهای ایشان را شنیده بود و کتابهای ایشان را خوانده بود ؟ ولی دیدید با چه شکوه و عظمتی ایشان را تشییع کردند . خودش فاش نکرد . خدا فاش کرد . آنهایی که کتاب می نویسند ، دو جور هستند ، بعضی ها ناشر مولف هستند . خودشان چاپ می کنند و خودشان توزیع می کنند . این ها بیچاره میشوند چون هر چه پول دارند باید بدهند و بعد آنها را باید در خانه شان انبار بکنند . ولی بعضی ها کتابهای خوب خود را پیش یک انتشارات معتبر می برند و خود انتشارات به کتاب اعتبار می دهد . در فاصله کمی ، چندین بار چاپ می شود و همه با خبر میشوند . ما آدمها در کارهای مثبتی که می کنیم ، دو دسته هستیم . وقتی کار مثبتی میکنیم مثل ناشر مولف ها عمل میکنیم و این قدرهزینه می کنیم تا مردم بفهمند ما فلان گِره را بازکردیم . دردسرهای زیادی هم پیدا می کنیم . ولی یک وقت کار مثبت را به دست انتشارات خدا می دهیم که معتبر است و خودش آنرا منتشر می کند . سعدی هم میگوید : اگر جایی مردی کردی ، بعداز آن نامردی نکن و آنرا باز گو نکن . شهرتی هم بدست نمی آوری .
در کارهایت اخلاص داشته باشید.

44- به اندازه بود باید نِمود ، خجالت نَبُرد آنکه نَنمود و بود( اخلاص )

این بیت خیلی شاهکار است . اگر این در زندگی زناشویی ما می آمد طلاق ها جمع میشد . سعدی می گوید : آنچه هستی بگو . بعضی ها آرم ماشین را عوض می کنند . به اندازه ای که هست ، نشان بده . بعضی آدمها شخصیت پایینی دارند اما خودشان را خیلی بالا جلوه می دهند . پسری که به خواستگاری می رود ، اگر به اندازه ای که هست خودش را نشان بدهد ، دیگر هیچ وقت اختلاف پیش نمی آید . حال اگر کسی فوق لیسانس بود و گفت : من دیپلم هستم ، هیچ وقت شرمسار نمی شود . تازه وقتی می فهمند اعتبارش بیشتر میشود . در هر کاری اخلاص خوب است .



55- به اندازه بود باید نمود خجالت نَبرد آنکه نَنمود و بود( خود واقعی )

انسان همان که هست باید نشان بدهد . در میوه فروش ها گاهی چنان میوه را نورپردازی می کنند که میوه برای مشتری جلوه ی دیگری پیدا میکند . این معامله در شرع حرام است . چون به اندازه بود بایدنمود . میوه همان قدرکه می ارزد باید نشانش بدهیم . بعضی ها خودشان را نورپردازی می کنند . خودشان را با هر چیز ممکن بَزک می کنند اینها هم خلاف میکنند . سعدی می گوید : همانی که هستی خودت را نشان بده . تو اگر یک مرتبه بالایی داشته باشی و خودت را در مرتبه پایینی معرفی کنی هیچ گاه شرمنده نمی شوی . مرحوم پرفسور حسابی به خانه آقای جعفری رفته بود و خادم ایشان گفته بودند : مگر میشود آقای جعفری را به این سادگی دید . باید تماس بگیرید اگر ایشان بپذیرد . گفتند الان نیستند و بعد شماره ایشان را به پرفسور حسابی می گوید و میگوید سواد داری ؟ پرفسور میگوید : بله کمی دارم . می گوید : بنویس دو بعد یک دو کنارش بگذار و تا آخر و میگوید این شماره علامه است . هروقت خواستی زنگ بزن تا به شما وقت بدهد . علامه که آمد و خدمتکار مشخصات را به ایشان می دهد ، آقای جعفری می گوید : این پرفسور حسابی بوده است . بعد به ایشان زنگ می زند و از آن موقع هرگاه پرفسور علامه را می بیند به او میگوید : بنویس دو . پرفسور است وقتی می گویند : سواد داری : میگوید : کمی . سهراب سپهری میگوید : سر سوزن ذوقی . حالا دنیای ذوق بود . وقتی می گوید : سر سوزن ذوقی و شما اشعار او را می خوانید لذتی می بری زیرا پایین تر از چیزی که هست می گوید . چنین کسی هیچ وقت شرمنده نمیشود . خود واقعی ات را نشان بده .

56- اگرکوتهی پای چوبین نبند که در چشم طفلان نمایی بلند (خود واقعی )
قدیم ها بچه ها روی دو تا قوطی می ایستادند و با طناب راه می رفتند و بعضی ها با چوب این کار را می کردند . که به آن پای چوبین می گفتند . می گوید : ای طفل در زیر پایت چوب نگذار شاید در بین بچه ها ، بزرگ بنظر بیایی ولی در بین بزرگتر ها کوچک هستی . بعد با این پای چوبی راحت نیستی و زیاد نمیتوانی با آن راه بروی . آخرش باید پایین بیایی و رسوا می شوی . بعضی ها در جامعه پای چوبین به خودشان می بندند . خودشان را با یک چیزهایی می خواهند بزرگ بکنند . گاهی با مدرک ، با پست ، با موقعیت . این ها پای چوبی است و یک روز از تو می گیرند . آن وقت کوتاه بودنت نشان می دهد . بیا و روی خودت کار کنم . اینقدر روی موقعیتها کار نکن . اینها پای چوبی است . کاری بکن که وقتی اینها را از تو میگیرند ، بازهم بزرگ باشی . باز هم توی چشمها عزیز باشی . خیلی ها این جوری نیستند . مثل بساز و بفروش ها . خانه قدیمی را بَزک می کند و ظاهرش را زیبا می کند و می فروشد . در ظاهر خیلی خوب است ولی بعد از مدتی خودش را نشان میدهد . قرآن : خودتان باشید . طبیعی بالا بروید . چون اگر غیر طبیعی بالا بروید ممکن است بالا بروید ولی بالا نمی مانید . وقتی نوشابه را در لیوان می ریزید ، گازهای آن سریع بالا می آید ولی بالا نمی ماند . آدمهایی که با هوس و هوا بالا می روند ، بالا می رود ولی بالا نمی مانند زیرا با هوا بالا رفته اند . کسانی که این کارها را می کنند ، علت دارد . آنها در درون رشدی نداشته اند . حالا باید با عوامل بیرونی رشد کنند . بالاخره شما باید بزرگ بشوید ، یک وقت طبیعی و یک وقت غیر طبیعی . اگر شما تن به رشد واقعی ندهید ، شک نکن که به رشد کاذب تن خواهید داد . قرآن توصیه می کند : اگر از کاری دست کشیدی به کار دیگر بچسب چون تو با کار رشد می کنی . بخاطر همین روی معنویت تاکید می شود چون معنویت انسان را از درون رشد میدهد . انسان وقتی از درون رشد کرد ، دیگر این بیرونی ها برایش ارزش ندارد . حاضر است این ها را بشکند . شما گلدان را ببینید . وقتی گل رشد میکند و بالا می آید گلدان را خرد میکند. یک موقع آدم به جایی می رسد که خودش مدرکهایش را خرد میکند . پرفسور حسابی کم مدرک نداشت ولی به جایی رسید که این مدرک ها برایش خیلی حقیر بود . چون خودش رشد کرده بود . هرکس به معنویت روی نیاورد از درون حقیر میشود در نتیجه ناگزیر است که خودش را بَزک کند . خود واقعی ات باش .

57- برو جان بابا در اخلاص پیچ که نتوانی از خلق رستن

شما آب را با شیر مخلوط کن . شیر حجم پیدا می کند ولی مزه و خاصیتش را از دست می دهد . هر چیزی خالصش خوب است . معنویت مثل شیر می ماند و اگر آنرا با غیر معنوی مخلوط کنی ، خودت لذت نمی بری . اگر نماز خالص برای خدا باشد ، مزه می دهد حتی اگر کم باشد . اگر یک استکان شیر خالص بخوری بهتر از یک پارچ شیر مخلوط با آب است . دو رکعت نماز بخوان . خالصانه بخوان . برو هر کاری میکنی برای خدا باشد و اگر تو همه اعمالت را هم برای خلق انجام بدهی ، مزه نمی دهد و اینکه ما از اعمال خودمان ، مثل بخشش های خودمان ، احساس لذت نمیکنیم ، بخاطر این است که خالص نیست . اگر خالص بود ، حتی کم هم بود ، لذتش بیشتر بود . اخلاص در ه رکاری خوب است .

58- کلید در دوزخ است آن نماز که در چشم مردم گذاری دراز( اخلاص )
این کلید هم قفل می کند وهم باز می کند . نماز هم همین طور است . هم میتواند در بهشت را باز بکند و هم می تواند در دوزخ را ببندد. تا کلید را کدام طرف بچرخانی . نمازی که به سمت خدا چرخیده بشود ، یک کار میکند. اگر به سمت شیطان چرخیده بشود کارمعکوس می کند . اگر نماز میخوانی برای خدا بخوان نه برای رییس اداره که بداند شما نماز اول وقت می خوانی . گاهی نمازت را طول می دهی که مردم ببینند . این نمازها ، زمینه آتش جهنم را برای تو فراهم میکند . پس در نمازت اخلاص داشته باش .

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group