يكشنبه 4 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

2 – ز خاک آفریدت خداوند پاک ، ای بنده افتادگی کن چو خاک . در باره این بیت سعدی راهنمایی بفرمایید .
یک قواره پارچه خیلی زیبا و خوش رنگ و قیمتی به شما می دهند . ارزش دارد ولی به درد شمانمی خورد . وقتی به کار شما می آید که یک خیاط ماهر ، این را ببُرد و خوب بدوزد و شما آن را تن کنید . آیات قرآنی دقیقا مثل طاقه ها و قوارهای پارچه است . ارزش و قیمت دارد ولی وقتی به درد ما می خورد که ما آن را به دست یک کارشناس آگاهی بدهیم تا ازاین ، برای ما یک جامه بدوزد تا این را به تن کنیم و بتوانیم در جامعه ظاهر بشویم و بتوانیم با او زندگی کنیم .خدا در قرآن می فرماید : من شما را از گل و خاک آفریدم . خوب این یک قواره پارچه است . ارزش دارد و کلام خدا است . ولی این به درد کجای زندگی من می خورد ؟ مااین قواره پارچه را دست سعدی می دهیم . او خیاط خوبی است . حالا ببینید سعدی از یک قواره پارچه ، چه درآورده است . می گوید: خدا گفته من تو را از خاک آفریده ام ، پس بنده مثل خاک باش و افتادگی کن . به در می گوید تا دیوار گوش کند . یعنی من تو را از خاک آفریدم پس انتظار دارم تو هم مثل خاک باشی . این خاک افتاده است . ویژگی خاک ، افتادگی است . تو هم بیا افتادگی و تواضع کن . با تواضع و افتادگی خودت را بالا می بری . یک دو ریالی از جیب شما می افتد و ارزشی ندارد ولی شما خم می شوید و آنرا بر میدارید زیراافتاده است . شماهم اگر افتاده باشید بالا می رویید . یکی دیگر از ویژگی های خاک پذیرش است . سنگ پذیرش ندارد ولی شما روی خاک راحت می توانید شیار بزنید . خاک به شما اجازه می دهد زیر و رویش بکنید ولی سنگ به شما اجازه نمی دهد . خاک بذر را می پذیرد ولی سنگ نمی پذیرد . به همین دلیل خاک سبز می شود ولی سنگ سبز نمی شود . خاک با پذیرش سبز شد . اگر توه مپذیرش داشته باشی سبز می شوی . کلام خدا مثل بذر است اگر آنها را بپذیری ، تو هم سبز میشوی . بلاهایی که گاهی خدا بر سرت می آید ، همان شخم زدن ها است . آنها را بپذیر تا سبز شویی . یکی از ناله های اهل جهنم همین است که ای کاش خاک بودیم . خدا گفت : دست از خاک بودن بر ندارید . ای کاش افتاده بودیم و دست از خاکی بودن برنمی داشتیم . کاشکی من هم اهل پذیرش بودم و اهل ایمان بودم .

4 – درباره بیت " چو گردن کشید آتش هولناک ، ز بیچارگی تن بینداخت خاک " توضیح دهید .
باز این قواره ای دیگر از قرآن است که سعدی برداشته و خوب خیاطی کرده است . قرآن می گوید : خودتان باشید . این قدر چشم هم چشمی نکنید و نقش بازی نکنید . شما که سایه نیستید . خصوصت سایه این است که دائم خودش را با شما تطبیق می دهد و هیچ اراده ای از خودش ندارد . سایه تابع و تسلیم محض است . خدا می گوید : سایه آدم نباشید . خود آدم باشید . سعدی می گوید : شما آتش و خاک را نگاه کن که کنار همدیگر هستند . این آتش دائم دارد شعله می کشد و رقصان به سمت بالامی رود. و سرکشی می کند . خاک او را می بیند و خودش را به رنگ او در نمی آورد . همچنان افتاده می ماند و کار خودش را می کند . من به زندگی دیگران چه کار دارم . هر روز یک رنگ و یک مُد و یک تیپ . چرا من خودم را مثل او بکنم ؟ آنها خودشان را به رنگ من دربیاورند. حافظ می گوید : روزگار باید خودش را با من هماهنگ کند نه اینکه من خودم را با آن هماهنگ کنم . پیامبر زمانی زندگی می کرد که همه گمراه بودند ولی پیامبر تن به گمراهی نداد . همه آلوده بودند . نظافت و بهداشت معنایی نداشت . پیامبر چنان بهداشت را رعایت می کرد که حتی از یک حوله بیش از یکبار استفاده نمی کرد . یعنی دو بار از یک حوله استفاده نمی کرد و می گفت : بهداشتی نیست . اوج بهداشت در زمانی که اصلا نمی دانستند نظافت چیست . خودش را هم رنگ جماعت نمیکرد . هر چه آتش گردن کشی کرد ،خاک همچنان افتاده و بیچاره ماند و به آتش کاری نداشت و نتیجه اش این شد که "چو آن سرفرازی نمود این کمی ، از آن دیو کردند از آن آدمی" خاک کوچکی و کمی کرد و خدا آدم را در دامان او قرار داد و شیطان هم از سرکشی آتش بوجود آمد یعنی میوه خاک ، انسان شد و میوه آتش ، شیطان شد . اگر افتادگی بکنی به آدمیت می رسی ولی اگر بخواهی آتش صفت باشی ، با حرف و نگاه ، دلها را آتش بزنی ، شیطان را در دامانت می گذارند . زندگی ات شیطانی میشود . و خودت یک شیطان می شوی .

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group