دلیل ششم پیشرفت وهابیت: شرایط جغرافیایی، استراتژیکی و سیاسی سرزمین عربستان
سرزمین عربستان با مساحت دو میلیون و دویست و چهل هزار کیلومتر مربع دارای موقعیت استراتژیکی مهمی است . این سرزمین افزون بر اینکه به خلیج فارس و دریای سرخ راه دارد و این دو آبراه حیاتی جهان را به هم پیوند می دهد سرشارترین منافع نفتی منطقه را نیز دارا است.
امکانات صدور نفت این کشور تا خدود 11میلیون بشکه در روز نیز می رسد و قدرت اقتصادی ناشی از آن این کشور را به صورت رکن مهم اقتصادی منطقه در آورده است . از نزدیک به 400 فروند کشتی تجاری که در ماه از طریق تنگه هرمز می گذرد به طور متوسط افزون بر236 فروند، از آنِ عربستان است . همچنین با احداث خطوط لوله انتقال نفت از سواحل خلیج فارس به دریای سرخ اهمیت استراتژیک این منطقه از جهان در صدور نفت بیش از پیش نمایان می شود.
از نظر نظامی نیز این کشور با اینکه موقعیت ممتازی دارد به کمک در آمد نفت تجهیزات و امکانات نظامی فراوانیبرای خود فراهم آورده است کهدر عمل تمامی کشورهای منطقه رو حتی کشورهای غربی به این امکانات نظامی به عنوان مکانات بالقوه ای برای به اصطلاح دفاع از منطقه در مقابل تجاوزهای خارجی می نگرند.(ساختار حکومت در عربستان، نصرت الله آتشی، تهران ، انتشارات وزارت امور خارجه، ص 23-27؛ عربستان سعودی، رقیه سادات عظیمی و سیدموسی علیزاده، تهران ، دفتر مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه، ص 11-14)
بدین ترتیب ، می توان شرایط جغرافیایی و استراتژیکی سرزمین حجاز و نجد (مرکز پرورش و گسترش وهابیت) را از جمله علتهای پیشرفت فرقه ضاله وهابیت و گسترش اندیشه های وهابی گری در میان مسلمانان و جهان دانست.(چالشهای فکری و سیاسی وهابیت، ص 113-114)