تقوا
۱. تقوا، زمینه برپایى نماز به هنگام سحر
قُل اَؤُنَبِّئُكُم بِخَیر مِن ذلِكُم لِلَّذینَ اتَّقَوا عِندَ رَبِّهِم جَنّـتٌ تَجرى مِن تَحتِهَا الاَنهـرُ خــلِدینَ فیها واَزوجٌ مُطَهَّرَةٌ ورِضونٌ مِنَ اللّهِ واللّهُ بَصیرٌ بِالعِباد * الصّـبِرینَ والصّـدِقینَ والقـنِتینَ والمُنفِقینَ والمُستَغفِرینَ بِالاَسحار. [۱] آل عمران (۳) ۱۵ و ۱۷
ترجمه: بگو: «آیا شما را از چیزى آگاه كنم كه از این (سرمایههاى مادى)، بهتر است؟» براى كسانى كه پرهیزگارى پیشه كردهاند، (و از این سرمایهها، در راه مشروع و حق و عدالت، استفاده مىكنند، ) در نزد پروردگارشان (در جهان دیگر)، باغهایى است كه نهرها از پاى درختانش مىگذرد؛ همیشه در آن خواهند بود؛ و همسرانى پاكیزه، و خشنودى خداوند (نصیب آنهاست). و خدا به (امور) بندگان، بیناست.
آنها كه (در برابر مشكلات، و در مسیر اطاعت و ترك گناه،) استقامت مىورزند، راستگو هستند، (در برابر خدا) خضوع، و (در راه او) انفاق مىكنند، و در سحرگاهان، استغفار مىنمایند.
۲. رعایت تقوا، زمینه ساز اقامه نماز
مُنیبینَ اِلَیهِ واتَّقوهُ واَقیموا الصَّلوةَ ولا تَكونوا مِنَ المُشرِكین. روم (۳۰) ۳۱
ترجمه: این باید در حالى باشد كه شما بسوى او بازگشت مىكنید و از (مخالفت فرمان) او بپرهیزید، نماز را برپا دارید و از مشركان نباشید.
پی نوشت ها
[۱] - براساس روایت منقول از امام صادق(ع)، منظور از آیه یاد شده نمازگزاران در وقت سحر است. (تفسیرنورالثقلین، ج ۱، ص ۳۲۱، ح ۶۰)