پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

آثار و بركات صلوات در دنيا، برزخ و قيامت

عباس عزيزى

- ۲ -

51 - رفع فقر به واسطه صلوات
سهل بن سعد روايت شده است كه :
مردى خدمت رسول خدا - صلى الله عليه و آله - آمد و از فقر شكايت كرد، آن حضرت فرمود:
وقتى داخل خانه خود شدى سلام كن - خواه كسى در خانه باشد و خواه نباشد - و بر من سلام فرست ، و بعد از آن سوره اخلاص بخوان .
و آن مرد، چنان كرد و در اندك روزى توانگر گرديد، چنان كه بر همسايگان و خويشان خود افاضه مى نمود.
52 - رفع نفاق
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود:
الصلاة على و على اءهل بيتى تذهب بالنفاق ؛ صلوات و درود بر من و خاندان من نفاق را از بين مى برد.
53 - روا شدن حاجت
از امام صادق - عليه السلام - روايت شده است كه رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود: صلوات فرستادن شما بر من ، باعث روا شدن حاجت هاى شما است و خدا از شما راضى كرده و اعمال شما را پاكيزه مى گرداند.
54 - يك صد بار صلوات
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود:
من صلى على محمد و على آل محمد مئة مرة قضى الله تعالى له مئة حاجة .
هر كس يك صد بار بر محمد و آل محمد عليهم السلام صلوات و درود بفرستد خداوند يك صد حاجت او را برآورده سازد.
55 - خلاصى از دشوارى ها
در ذيل تفسير آيه و اذ نجيناكم من آل عمران آمده است :
بنى اسراييل با ذكر صلوات بر محمد و آل او از مشكلات و دشوارى هاى فرعون ، از سختى و بيگارى هايى كه از سوى عمال فرعون مقرر شده بود نجات مى يافتند، بنى اسراييل بر اثر كار اجبارى فرعون ، از پاى در مى آمدند تا آن از سوى خدا، به موسى وحى شد كه به آنان (بنى اسراييل ) صلوات بر محمد و آل محمد را تعليم ده تا موجب تخفيف در سختى هاى آنان شود. (26)
56 - هنگام فراموشى
امام صادق عليه السلام فرمود:
شيطان يكى از ياران خود را بر آدمى مى گمارد تا آن چه را كه در خاطر دارد از وى بگيرد و او را به فراموشى و نسيان وا دارد و همكار شيطان كه خلاس نام دارد به مسئوليت مربوطه ، همت مى گمارد. پس هر گاه كسى خواست مطلبى را به نظر آورد و احساس كرد كه آن را فراموش كرده است ، دست به دعا بردارد و حضور آن را از خدا بخواهد و بر محمد و آل او درود بفرستد و خلاس (شيطان ) را لعنت كند اين عمل موجب ذكر و به ياد آمدن آن مساءله مى گردد و اگر به يادش نيامد ذكر و ياد خدا و صلواتى را كه به زبان آورده است به جاى همان مطلب فراموش شده پاداش الهى دارد. (27)
57 - قبول شدن حاجت
امير المؤ منين على - عليه السلام فرمودند:
من قال : ثلاث مرات اءللهم صل على محمد و آل محمد قضى الله حاجة ؛
هر كس سه بار بگويد اللهم صل على محمد و آل محمد، خدا حاجتش را روا فرمايد.
58 - نورانيت دل
خضر پيامبر عليه السلام در محضر امام حسن مجتبى عليه السلام حاضر شد و سؤ الاتى را با وى در ميان نهاد، و از جمله پرسيد:
چرا آدمى گاهى مطالبى را كه مى داند به ياد نمى آورد.
امام پاسخ فرمود: قلب بشر بر حق استوار است و با حق عجين گشته و روى حق روپوش نهاده شده است ، پس اگر بر محمد و آل محمد سلام و درود كامل بفرستد، قلب او نورانيت خاصى پيدا مى كند، و آن چه كه از ياد برده دوباره به خاطرش مى آيد. اگر صلوات بر محمد و آلش نفرستد و يا آن كه صلوات ناقص بفرستد، آن روپوش همچنان بر روى حق برقرار خواهد بود و در اين صورت است كه انسان آن چه را كه به ياد دارد نيز فراموش مى كند. (28)
59 - تندرستى و عافيت
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود:
كسى كه يك بار بر من درود بفرستد، خدا ده بار بر او درود مى فرستد و كسى كه ده بار بر من درود بفرستد، خدا صد بار بر او درود مى فرستد.. البته صد بار نيز، هزار بار درود خدا را در پى دارد و كسى كه هزار بر بر من درود فرستد، هيچ گاه عذاب نخواهد ديد (و افزود) كسى كه يك بار بر من درود بفرستد، خداوند درى از رحمت و عافيت را به روى او مى گشايد و نيز كسى كه بر من درود فرستد، گناهانش از بين خواهد رفت . (29)
60 - دعا قبل از طلوع خورشيد
امام عسگرى (ع ) قبل از طلوع خورشيد اين دعا را مى خواند: اى اولى كه قبل از او اولى نيست ، و اى آخرى كه غير او آخرى نيست ، اى قيومى كه انتهايى براى قدمتش نيست ، اى عزيزى كه براى عزتش انقطاعى نيست ، اى چيره و قادرى كه در سلطنتش ضعفى نيست ، اى كريمى كه نعمتش ‍ دايمى است . در پيشگاه تو نيازهايم را تقديم مى دارم و مى خواهم كه بر محمد و اهل بيتش عليه السلام درود فرستى . (30)
61 - به يمن بركت توست !
مردى از بازار ماهى خريد، آن را به خانه آورد، و به زن خود داد. آنها آتشى روشن نمودند و ماهى را در ميان آتش انداختند تا كباب شود؛ اما آتش به ماهى اثر نكرد و ذره اى از ماهى نسوخت . مرد و زن هر دو متعجب شدند و در حيرت فرو ماندند. آن مرد، ماهى را خدمت پيامبر (ص ) آورد و ماجراى آن را نقل نمود.
حضرت (ص ) به آن ماهى خطاب كرده و فرمودند: چرا آتش در تو اثر نمى كند و تو را نمى سوزاند؟!
به قدرت كامله الهى ، آن ماهى به سخن آمده و گفت : يا رسول الله ! از بركت شما و آل شماست كه آتش مرا نمى سوزاند؛ زيرا من در فلان دريا بودم ، روزى كشتيى از آن دريا مى گذشت ، شخصى در آن كشتيى بود كه بر تو و اهل بيت تو صلوات مى فرستاد، من نيز به تبعيت از او، به تو و اهل بيت صلوات فرستادم ، ندايى به من رسيد كه :
اى ماهى ! جسد تو بر آتش حرام شد و به بركت محمد و اهل بيت او، آتش در تو بى تاءثير است ! (31)
بخش پنجم صلوات و بخشش گناهان
62 - انهدام گناهان
امام رضا - عليه السلام - فرمود:
هر كس نتواند كفاره گناهانش را بپردازد، بايد بر محمد و آلش درود فراوانم بفرستد چه آن گناهان را منهدم مى سازد. (32)
63 - بخشيده شدن گناهان آينده و گذشته
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود: هر دو بنده كه دوست يكديگر باشند براى خدا و با هم مصافحه نمايند و بر من صلوات فرستند، پيش از آن كه از هم جدا شوند، حق تعالى گناهان گذشته و آينده هر دو را مى آمرزد.
ديگر آن كه آن حضرت فرمود: هر كه مصافحه كند با مسلمانى ، و در وقت مصافحه بگويد: اللهم صل على محمد و آل محمد و سلم اين عمل از گناهان او، چيزى باقى نمى گذارند.
64 - درود ملايك بر صلوات فرستنده
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود كه : حق تعالى ، ملكى آفريده است كه دو بال دارد: يكى در مشرق است و ديگرى در مغرب ، و پاى او در زمين هفتم است و سر او در زير عرش ؛ و براى آن ملك ، پرها است به عدد همه خلايق ، از انس و جن و حيوانات صحرايى و دريايى و به عدد انفاس ‍ ايشان ، و به شمار قطرات باران و برگ درختان و ستاره هاى آسمان و ريگ هاى بيابان ؛ و چون يكى از امت من بر من صلوات فرستد، حق تعالى به آن فرشته امر فرمايد كه در نهر نور - كه درياى است زير عرش - غوطه خورد و بيرون آيد، و خود را بفشاراند؛ و از هر پر وى ، قطره اى فرو ريزد؛ و حق تعالى ، آن قطره را ملكى گرداند، و جميع آنها را امر فرمايد كه تا روز قيامت براى آن بنده استغفار كنند. (33)
65 - صلوات هنگام بوييدن گل
مالك جهنى ، مى گويد: كه گلى به حضرت امام جعفر صادق - عليه السلام - دادم ، گرفتند و بوييدند و بر هر دو ديده گذاشتند، پس فرمودند: هر كه گلى را بگيرد و ببويد و بر ديده بگذارد و بگويد:
اللهم صل على محمد و آل محمد.
هنوز بر زمين نگذاشته باشد كه گناهانش آمرزيده شود.
66 - بخشش گناهان
در كتاب عيون المجالس - كه آن نيز از كتب عامه است - روايت است كه :
وقتى يكى از بندگان بر رسول خدا - صلى الله عليه و آله و سلم - صلوات فرستد، منادى از عالم غيب ندا كند كه حق تعالى ، بر اين بنده ده بار صلوات فرستد؛ و چون اين ندا به آسمان اول رسد، هزار بار بر او صلوات فرستند؛ و چون به ساكنان آسمان دوم رسد، هزار بار بر آن افزايند؛ و هم چنين تا آن كه نزديك سدرة المنتهى مى رسد، به هفت هزار بار خواهد رسيد. پس حق تعالى به ملايكه خطاب نمايد كه : شما از عهده صلوات بنده من بيرون نمى توانيد آمد. آن را به من وا گذاريد، تا آن كه من جزاى او را بدهم ، و جزاى او آن است كه گناهان او را بيامرزم .
67 - طلب آمرزش با همه زبان
در اخبار وارد شده است كه وقتى بنده اى بر رسول خدا صلى الله عليه و آله صلوات فرستد، حق تعالى از آن صلوات ، از نور، عمودى مى آفريند كه يك طرف آن بر زمين است ، و طرف ديگر آن در آسمان ، و آن عمود، هفتاد هزار شعبه دارد؛ و بر هر شعبه ، هفتاد هزار ملك نشسته است ؛ و هر ملكى هفتاد هزار سر دارد؛ و بر هر سرى هفتاد هزار دهان است ؛ و در هر دهانى هفتاد هزار زبان است ؛ و به هر زبانى هزار لغت تكلم مى نمايد، و جميع آن ملايكه با همه آن ها زبان ها و لغت ها براى آن صلوات فرستنده استغفار مى كنند، تا روز قيامت .
68 - از بين برنده گناهان
امير المؤ منين - عليه السلام - فرمود: فرستادن صلوات بر پيغمبر خدا - صلى الله عليه و آله - بهتر از آبى كه آتش را خاموش كند، گناهان را از بين مى برد و سلام بر آن حضرت اءفضل است از آزاد كردن چند بنده از قيد بردگى ، و دوستى رسول خدا - صلى الله عليه و آله - افضل و برتر از جان نثارى و ريختن خون ها.
و همچنين فرمود: به كار بردن شمشيرها در راه خدا است .
69 - خوشا به حال شما كه آمرزيده شديد
پيغمبر اكرم - صلى الله عليه و آله - فرمودند:
همانا كاروانى از فرشتگان به امر خداوند بزرگ در جهان پراكنده اند، هرگاه به جلسه ذكر خاندان عصمت و طهارت مى رسند و به يكديگر مى گويند فرود آييد زمانى كه پياده شدند اهل محفل را با آمين گفتن و صلوات آنان همراهى مى كنند؛ و در پايان به يكديگر بر اهل ذكر گويند خوشا بر شما كه آمرزيد شديد!
70 - نوشتن صلوات
پيامبر خدا - صلى الله عليه و آله - فرمودند:
من صلى على فى كتاب لم تزل الملائكة تستغفر له مادام اسمى فى ذلك الكتاب . ؛
هر كس در نوشته اى بر من درود فرستد، تا زمانى كه نام من در آن نوشته موجود باشد، فرشتگان پيوسته براى او آمرزش طلبند.
71 - بخشش گناهان به اندازه ريگ بيابان
از حضرت امام على نقى عليه السلام منقول است : هر كه گلى را ببويد و بر ديده ها گذاشته ، صلوات بر محمد و ائمه عليهم السلام بفرستد، حق تعالى براى او از حسنات به قدر يك بيابان عالج كه در ما بين مكه و شام و عراق كشيده شده است ، بنويسد و از گناهان او، به عدد ريگ بيابان محو نمايد.
72 - محو شدن ده گناه
رسول اكرم - صلى الله عليه و آله - فرمود:
هر كس بر من يك بار صلوات و درود فرستد، خدا به سبب آن ده بار بر وى درود فرستد و ده گناه از وى محو فرمايد و ده حسنه براى او ثبت كند و دو فرشته موكل بر او براى رساندن آن صلوات به روح من از يكديگر سبقت گيرند.
73 - آمرزش گناهان
پيغمبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله فرمودند:
من قال اءللهم صل على محمد و آل محمد اءعطاه الله اءجر اثنين و سبعين شهيدا و خرج من ذنوبه كيوم ولدته امه ؛
هر كس بگويد اللهم صل على محمد و آل محمد خداوند به او پاداش ‍ هفتاد و دو شهيد خواهد داد و مانند روزى كه از مادر متولد گرديده است از گناه بيرون خواهد گرديد.
74 - باقى نماندن چيزى از گناه
رسول خدا (ص ) فرمودند:
هر كس بر من يك بار درود فرستد خدا به رويش درى از عافيت خواهد گشود و نيز روايت شده است كه آن حضرت فرمودند: هر كس بر من يك بار فرستد چيزى از گناه برايش باقى نخواهد ماند.
75 - پاك شدن سهر روز از گناه
رسول اكرم - صلى الله عليه و آله - فرمودند:
هر كه يك مرتبه بر من صلوات فرستد، آن دو ملكى كه حافظ اويند، تا سه روز، هيچ گاه براى او نمى نويسند.
76 - ريزش گناهان
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند:
هر گاه كسى از امت من بر من صلوات فرستد و به دنبال آن بر اهل بيت من صلوات فرستد، براى او درهاى آسمان باز خواهد شد و بر او فرشتگان هفتاد بار صلوات مى فرستند؛ گر چه گنهكار بسيار خطاكار باشد. سپس از او گناهان مى ريزد، چنان كه برگ از درخت مى ريزد.
77 - لطف الهى بكند كار خويش
در كتاب جذب القلوب الى ديار المحبوب نوشته شيخ عبدالحق دهلوى آمده است كه :
مردى هنگام طواف ، غير از صلوات بر پيغمبر (ص ) به ذكر ديگرى نمى پرداخت . از او پرسيدند: چرا از صلوات ذكر ديگرى نمى گويى ؟
گفت : من با خدا عهد كردم كه به وردى غير از صلوات بر محمد و آل محمد نپردازم ؛ زيرا پس از آن كه پدرم وفات نمود، او را ديدم كه صورتش مانند صورت خر شد، بسيار غمگين و ناراحت شدم و با غصه خوابيدم ، در خواب ، رسول خدا (ص ) را ديدم ، دامن آن بزرگوار را گرفته و التماس نمودم و او را شفيع پدر خود قرار دادم و به آن حضرت گفتم : چرا صورت پدرم تغيير كرده ؟
آن حضرت فرمودند: پدرت رباخوار بود و كسى كه در دنيا رباخوارى كند، در آخرت صورت او تغيير كرده و به شكل حمار (خر) در مى آيد؛ اما از آن جا كه پدر تو هر شب به هنگام خواب ، صد بار بر من ، صلوات مى فرستاد، به همين خاطر، من شفاعت تو را درباره او قبول نموده و صورتش را به حالت اوليه برگردانيدم .
من از خواب بيدار شدم ، هنگامى كه به صورت پدرم نگاه كردم ، ديدم صورتش مثل ماه مى درخشد، او را دفن كردم و به هنگام تدفين او شنيدم كه هاتفى مى گفت : سبب عنايت بارى تعالى و غفران و آمرزش او به پدر تو به اين خاطر بود كه او بر پيامبر صلوات مى فرستاد. (34)
78 - ثواب هفتاد و دو شهيد
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند:
هر كس بر محمد و آل او صلوات بفرستد، خداوند به او ثواب هفتاد و دو شهيد عنايت فرمايد و از گناهان بيرون مى آيد مانند روزى كه از مادر متولد شده باشد. (35)
79 - ثواب عادت به نوشتن ذكر صلوات
در كتاب معراج النبوه آمده است كه : مردى در كوفه براى مردم كتاب مى نوشت و عادت داشت كه هنگام نوشتن ، هر گاه به نام مبارك پيامبر صلى الله عليه و آله مى رسيد، صلوات را نيز همراه آن مى نوشت ، پس از اين كه وفات نمود، او را در خواب ديدند، از او پرسيدند: با تو چه كردند؟
او گفت : چون من عادت داشتم پس از نوشتن نام پيامبر صلى الله عليه و آله را نيز بنويسم به همين خاطر مرا آمرزيدند. (36)
80 - رفع غيبت
روزى ، يكى از اولياء به الياس و خضر، - عليهماالسلام - شكايت كرد، كه مردم ، غيبت بسيار مى كنند و آن از گناهان كبيره است . هر چند كه ايشان را نصيحت مى كنم و از آن منع مى نمايم ، سخن من را نمى شنوند و آن عمل قبيح را ترك نمى كنند. حضرت الياس - عليه السلام - فرمود: چاره اين كار، آن است كه چون كسى به مجلس در آيد، به او بگويد: بسم الله الرحمن الرحيم صلى الله على محمد و آل محمد ، كه حق تعالى ، ملكى را بر اهل آن مجلس موكل مى گرداند، كه هر گاه كسى شروع در غيبت كردن نگاه دارد.
پس حضرت خضر - عليه السلام - فرمود كه : چون كسى در وقت بيرون رفتن از مجلس ، بگويد: بسم الله الرحمن الرحيم و صلى الله على محمد و آل محمد ، حق تعالى ملكى را مى فرستد، تا آن كه نگذارند كه اهل آن مجلس ، غيبت او نمايند.
بخش ششم : حفاظت مال و جان
81 - محفوظ ماندن عيال
امام حسن عسكرى - عليه السلام - فرمودند:
مردى از دوستداران على - عليه السلام - از شهر شام نامه اى خدمت ايشان نوشته كه : من مال زيادى دارم و داراى اهل و عيال هستم كه از جدايى آنها مى ترسم در عين حال بسيار علاقه مند هستم كه خدمت شما برسم .
حضرت پاسخ فرمودند: اموال خود را در جايى جمع كن و صلوات بر روح محمد - صلى الله عليه و آله - بفرست و بگو خدايا! اينها به امر بنده تو على بن ابى طالب - عليه السلام - نزد تو امانت است .
آن مرد همان گونه كه حضرت فرموده بودند عمل نمود، به شهر كوفه رفت تا به خدمت حضرت على - عليه السلام - رسيد.
خبر به معاويه رسيد و دستور داد بروند و تمام اموالش را غارت كنند و عيال او را به كنيزى بگيرند.
وقتى گماشتگان معاويه وارد خانه آن مرد شدند، هيچ كسى را جز اهل و عيال معاويه و يزيد در آن محل نديدند. اهل و عيال معاويه و يزيد به گماشتگان گفتند: شما برگرديد؛ زيرا ما هر چه اموال بود گرفتيم و اهل و عيالش را هم به بازار فرستاديم ، گماشتگان برگشتند و به اين گونه خداوند اهل و عيال آن مرد را حفظ نمود.
پس از چند روز دزدان شهر خبردار شدند كه آن مرد نيست و اموالش بى صاحب است . آنها آمدند تا هر چه دارد به غارت ببرند؛ اما به قدرت خداى متعال ، اموال آن مرد را به صورت مار و عقرب ديدند. بعضى از آنها مار گزيده شده و هلاك گشتند و بعضى هم بيمار شدند. تا اين كه يك روز امير المؤ منين على - عليه السلام - به آن مرد فرمود: آيا دوست دارى اهل و عيال و اموالت در مقابل تو حاضر شوند؟
آن مرد گفت : آرى .
سپس تمام اموال و اهل و عيال ايشان به معجزه آن حضرت حاضر شدند و در اين حال وقايع پيش آمده را تعريف كردند كه چگونه اهل و عيال يزيد و معاويه آمدند و چگونه دزدان به دست مارها و عقرب ها گزيده شدند.
حضرت فرمودند:
ان الله ربما اظهر آية لبعض المؤ منين ليزيد فى بصيرته ؛
يعنى : در بعضى از اوقات براى مؤ منين نشانه اى ظاهر مى شود تا ايمان آنها اضافه شود.
82 - نجات ملا حسين كاشفى
ملا حسين كاشفى ، در يكى از تاءليفات خود ذكر كرده است كه :
وقتى ناچارا، با اهل و عيال ، از وطن به طرفى مى رفتم و از ياران و مددكاران كسى همراه ما نبود. ناگاه جمعى كثير به ما رسيدند، كه از صفحات آنان ، آثار خوف و اضطراب ظاهر بود. و بعد از جستجو گفتند: در اين راه ، قطاع الطريق هستند، همه مكمل و مسلح . ما با وجود كثرت ، به هزار زحمت از ايشان گذشتيم . و تو با اين تنهايى و بى نوايى ، چگونه از تعرض و آزار ايشان رها مى شدى ؟ بهتر آن است كه باز گردى .
چون باز گشتن مصلحت وقت نبود، حيرت عظيم به من دست داد. و در آن اثنا، خواب بر من غلبه كرد. و در خواب ديدم كه كسى به من مى گويد كه اين صلوات را بخوان :
اللهم صلى على النبى محمد و آله كما امرتنا ان نصلى عليهم و صل على محمد النبى و آله كما ينبغى ان نصلى عليهم و صل على محمد النبى و آله بعدد من صلى عليهم و صل على محمد النبى و آله بعدد من لم يصل عليهم و صل على محمد النبى و آله كما تحب ان تصلى عليهم .
و من هرگز اين كلمات را در كتابى نديده ، و از كسى نشنيدم . وقتى بيدار شدم ، اين كلمات بر زبان جارى بود و مى خواندم . آن دو سه نفر كه با من بودند، در خواندن آن با من موافقت كردند. و روانه شده ، به اندك فرصتى به گروه دزدان رسيده ؛ ما ايشان را مى ديديم و سخن آنها را مى شنيديم ؛ و ايشان ما را نمى ديدند؛ تا اين كه گذشتيم . از بركت صلوات ، از چنان مهلكه اى ، كه بيم قتل و اسارت و غارت و جريح بود، نجات يافته ، به مقصد رسيديم .
83 - شهادت شتر
شيخ طوسى در كتاب امالى (37) به سند خود از زيد بن ثابت روايت كرده كه : وقتى ، در خدمت رسول خدا، صلى الله عليه و آله -، به غزوه اى از غزوات مى رفتيم . در بين راه ، اعرابى پيدا شد، مهار شترى در دست گرفته آمد، و نزد آن حضرت ايستاد و گفت : السلام عليك يا رسول الله و رحمة الله و بركاته .
آن حضرت جواب سلام را داد.
آن اعرابى گفت : پدر و مادرم فداى تو باد، يا رسول الله ! چگونه است احوال تو؟
آن حضرت فرمود: خدا را حمد مى كنم . احوال تو چگونه است ؟
در عقب آن شتر، مردى ديگر بود، كه شتر را مى راند، آن مرد گفت : يا رسول الله ! اين اعرابى شتر من را دزديده است .
آن شتر آوازى مى كرد، و رسول خدا - صلى الله عليه و آله - ساكت بود، و گوش به آواز آن شتر داده بودم پس بعد از اين ساعتى رو به جانب آن مرد كرد، و فرمود: برو؛ زيرا كه شتر شهادت داد كه تو دروغ مى گويى .
آن مرد گفت ، پس آن حضرت ، از آن اعرابى پرسيد: در آن وقت كه در نزد من آمدى ، چه مى گفتى ؟
گفت : مى گفتم اللهم صل على محمد حتى لاتبقى صلوة . اللهم بارك على محمد حتى لاتبقى بركة . اللهم سلم على محمد حتى لاتبقى سلام . اللهم ارحم محمدا حتى لاتبقى رحمة .
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود: من مى گفتم كه سبب چيست كه شتر براى او شهادت مى دهد، و مى بينم كه ملايكه افق را پر كرده اند!؟
84 - نورى در بهشت
الصلاة على نور فى الجنة ؛
صلوات بر من ، نورى در بهشت خواهد شد.
85 - رفع غم
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود:
اى على ! هر گاه امرى اندوهناك و محزونت كرد؛ بگو: بار خدايا! با چشم هايت كه به خواب نمى رود مرا نگهبانى كن ، و مرا در سايه حمايت احاطه تو كه مورد تجاوز و دستبرد نگردد، قرار بده و دعا را (تا به آن جا كه فرمود كه ): از تو مساءلت مى دارم كه بر محمد و آل محمد - عليهم السلام - درود و صلوات بفرستى و با نيروى لايزال تو گلوگاه دشمنان و ستمكاران را مى شكافم . (38)
86 - نجات اهل كشتى
در كتاب معراج النبوه آمده است كه :
در دريا با جمعى در كشتى بوديم ، ناگاه طوفان شد و كشتى در ميان امواج متلاطم دريا سرگردان شد، آن چنان كه اهل كشتى ، به هلاكت خود يقين كردن و با يكديگر وداع نمودند. در همين هنگام خواب بر من غلبه كرد و چشمم گرم شد، پيامبر صلى الله عليه و آله را در خواب ديدم ، آن حضرت صلى الله عليه و آله به من فرمودند: به اهل كشتى بگو: هر كدام شان هزار صلوات بر من بفرستند!
سپس به من آن صلوات را تعليم كردند. من از خواب بيدار شدم و به اهل كشتى خبر دادم ، آن ها نيز مشغول آن صلوات شدند، هنوز سيصد صلوات تمام نشده بود كه طوفان فرو نشست .
آن صلوات اين است ؛ اللهم صل على سيدنا و آله : صلوة تنجينا بها من جميع الاهوال و الافات و تطهرنا بها من جميع السيئات و ترفعنا بها عندك اعلى الدرجات و تبلغنا بها اقصى الغايات من جميع الخيرات فى الحيوة و بعد الممات . (39)
87 - درمان سرطان با صلوات !
پسر بچه يك سال و نيمه اى مبتلا به سرطان خون شد، به خاطر شدت يافتن بيمارى ، ميزان تغذيه او بالا رفت به حدى كه به اندازه هشت نفر مى خورد. پزشكان ايرانى از معالجه او مايوس شدند، لذا پدر و مادر او، تصميم گرفتند او را به خارج از كشور ببرند.
يكى از سادات يك محترم به نام آقاى سيد رحيمى به آن ها مى گويد:
شما نيازى به پزشكان و بيمارستان هاى خارجى نداريد. تنها كارى كه مى توانيد انجام دهيد تا حال بچه خوب شود و شفا بگيرد توسل است .
والدين كودك بيمار با شنيدن اين سخن ، تسكين يافته و از او پرسيدند چه توسلى ؟
سيد بزرگوار مى گويد: شما 142 هزار صلوات فرستاده و ثواب آن را به روح مطهر حضرت على اصغر اهدا نماييد! آن ها شروع به انجام اين عمل نمودند. تا اين كه يك شب مادر آن بچه در خواب ديد كه دستى غيبى به او ليوان آبى را ديد و فرمود: امام زمان (عج ) و پنج تن آل عبا (ع ) بر اين آب ، دعا خوانده اند، آن را بگير و به فرزندت بخوران تا او شفا يابد!
مادر اين كار را انجام داد، صبح همان شب بود كه فرزندش شفا يافته ، و صحيح و سالم گرديد. (40)
بخش هفتم : آثار صلوات همراه نماز
88 - صلوات در ركوع و سجود
امام باقر - عليه السلام - فرمود:
من قال فى ركوعه و سجوده و قيامه : اللهم صل على محمد و آل محمد كتب الله له ذلك بمثل الركوع و السجود و القيام ؛
هر كس در ركوع و سجود و قيام خود بگويد: اللهم صل على محمد و آل محمد خدا ثواب آن را مانند ركوع و سجود و قيام براى او مى نويسد. (41)
89 - فرستادن صلوات بين نماز ظهر و عصر
امام صادق - عليه السلام - فرمود:
من صل على محمد و آله فيما بين الظهرين عدل سبعين ركعة ؛
هر كس بين نمازهاى ظهر و عصر بر پيغمبر و آلش درود فرستد، آن درود برابر با هفتاد ركعت نماز خواهد بود. (42)
90 - مايه تماميت نماز
امام صادق - عليه السلام - فرمودند:
البته پرداخت زكات فطر (در آخر ماه رمضان ) مايه تماميت روزه است ، چنان كه صلوات بر محمد (و آل او) باعث تماميت نماز است . (يعنى نماز، با صلوات و روزه ، زكات فطر كامل مى شود.) (43)
91 - پاك شدن از گناهان يك سال
امام صادق (ع ) فرمود:
هر كس بعد از نماز ظهر بگويد:
اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و رسلك على محمد و آل محمد ؛
تا يك سال هيچ گناهى بر او نوشته نمى شود.
92 - شرط قبولى نماز
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمودند:
من صلى صلوة لم يصل فيها على و على اءهل بيتى لم تقبل منه ؛
هر كس نمازى را به جا آورد و در آن بر من اهل بيتم درود نفرستد آن نماز مورد قبول خدا واقع نخواهد شد.
93 - ديدار امام قائم
از امام صادق - عليه السلام - روايت شده است كه فرمودند:
هر كس بعد از نماز صبح و نماز ظهر بگويد:
اللهم صل على محمد و آل محمد و عجل فرجهم ؛
خدايا! بر محمد و آلش درود بفرست .. به فرجشان سرعت بخش .
نخواهد مرد تا آن كه امام قائم از خاندان پيغمبر - عليه السلام - را درك و به ملاقاتش نايل آيد.
94 - صلوات بعد از نماز جمعه
بعد از نماز جمعه ، بايد اين صلوات خواند.
اللهم صل على محمد و آل محمد حتى لاتبقى صلوة
اللهم و بارك على محمد و آل محمد حتى لاتبقى بركة
اللهم و سلم على محمد و آل محمد حتى لايبقى سلام
اللهم وارحم محمدا و آل محمد حتى لا تبقى رحمة
95 - پس از نماز صبح يا مغرب
امام رضا عليه السلام فرمود: هر كس پس از نماز صبح يا نماز مغرب ، پيش ‍ از آن كه برخيزد يا با كسى صحبت كند، بگويد:
ان الله و ملائكته يصلون على النبى يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما. اللهم صل على محمد النبى و ذريته خداوند صد حاجت او را برآورده مى سازد: هفتاد حاجت در دنيا و سى حاجت در آخرت . (44)
بخش هشتم : استجابت دعا
96 - استجابت دعا
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرمود هر كه بگويد:
لا اله الا الله وحده لا شريك له . اللهم صل على محمد و آل محمد.
مرغ سبزى ، از دهان او بيرون بيايد. و دو بال دارد، مكلل به مرواريد و ياقوت .
و چون آن دو بال را مى گشايد، به مشرق و مغرب مى رسد و از آن مرغ ، صدايى شنيده مى شود، مثل صداى مگس نحل .
پس حق تعالى به او مى فرمايد كه : مرا مدح كردى و پيغمبر مرا مدح كردى ، الحال ساكن مشو.
آن مرغ مى گويد كه : چگونه ساكن شوم ، و حال آن كه تو گوينده لا اله الا الله را نيامرزيدى ؟
خطاب مى رسد: ساكن شو، من او را آمرزيدم .
97 - خدا جواد تر از آن است
در كتاب جمال الاسبوع (45)، از امام جعفر صادق - عليه السلام - روايت شده است كه : وقتى بنده بگويد:
اللهم صل محمد و آله و على اهل بيته .
مستجاب مى شود هر دعايى كه بعد آن بكند؛ زيرا كه خدا از آن جواد تر است كه بعضى را رد نمايد، و بعضى را مستجاب گرداند.
98 - شرايط استجابت دعا
شخصى خدمت امام صادق عليه السلام آمد، و عرض كرد: دو آيه در قرآن است كه من هر چه به سراغ آن مى روم آن را نمى يابم (و به محتواى آن نمى رسم .)
حضرت فرمود: كدام آيه ؟
او گفت : آيه اول اين سخن خداوند است كه فرمود: مرا بخوانيد تا دعاى شما را مستجاب كنم ؛ ادعونى استجب لكم و من خدا را مى خوانم اما دعايم مستجاب نمى شود!
امام فرمود: آيا فكر مى كنى خداوند عزوجل در وعده خود تخلف كرده ؟
گفت : نه .
فرمود: پس علت آن چيست ؟
عرض كرد: نمى دانم .
فرمود: اينك به تو خبر مى دهم ، كسى كه اطاعت خداوند متعال كند در آن چه امر به دعا كرده و جهت دعا را در آن رعايت كند اجابت خواهد كرد.
عرض كرد: جهت دعا چيست ؟
فرمود: نخست حمد خدا مى كنى و نعمت او را ياد آور مى شوى ، سپس ‍ شكر مى كنى ، بعد درود بر پيامبر - صلى الله عليه و آله - مى فرستى ، سپس ‍ گناهانت را به خاطر مى آورى و اقرار مى كنى و از آنها به خدا پناه مى برى و توبه مى نمايى ، اين است جهت دعا!
سپس فرمود: آيه ديگر كدام است ؟
عرض كرد: اين آيه كه مى فرمايد: در راه خدا انفاق كنيد تا خدا بهتر از آن در راه خدا انفاق مى كنيم ؛ ولى چيزى كه جاى آن را پر كند عايد نمى شود!
امام فرمود: اگر كسى از شما مال حلالى به دست آورد و در راه خدا انفاق كند هيچ درهمى را انفاق نمى كند مگر اين كه خدا عوضش را به او مى دهد.
99 - باز شدن درهاى آسمان براى دعا كننده
روزى رسول خدا - صلى الله عليه و آله - به امير المؤ منين - عليه السلام - فرمود: آيا تو را مژده ندهم ؟
امير المؤ منين - عليه السلام - فرمود: بفرما پدر و مادرم قربانت ! شما كه پيوسته مبشر به خير و خوبى ها بوده ايد.
فرمود: جبرييل تازگى براى من خبر خوشى آورده و آن اين است كه هر كدام از امت من هنگامى كه بر من صلوات مى فرستد، اگر نام اهل بيتم را نيز ملحق سازد درهاى آسمانى جملگى براى پذيرفتن دعا و عبادت او گشوده گردد، و فرشتگان هفتاد درود بر وى بفرستند، و اين خود محو كننده جرم است ، آن گاه گناهان چون برگ درختان از او بريزد، و خداوند تعالى فرمايد:
لبيك تو را پذيرفتم بنده من خجسته و مسعود باشى ! سپس به فرشتگان گويد: شما هفتاد بار بر وى درود فرستاديد و من هفتصد بار؛ ليكن اگر تنها بر من صلوات بفرستد و اهل بيتم را ملحق نسازد ميان دعاى او و آسمان هفتاد حجاب حايل باشد، و خداوند جل و جلاله فرمايد: لا لبيك تو را نپذيرفتم خجسته مباد و مسعود نباشى .
اى فرشتگان من ! دعاى او را به آسمان نبريد تا اين كه اهل بيت پيغمبرش را نيز در فرستادن درود با پيغمبر ملحق سازد، پس هم چنين دعايش پذيرفته نگردد و به آسمان بالا نرود تا بر اهل بيت پيغمبر - صلى الله عليه و آله - نيز سلام و درود بفرستند. (46)
100 - در ميان دو صلوات
امام صادق - عليه السلام - فرمودند:
هر كه حاجتى به خدا عزوجل باشد، بايد با صلوات بر محمد و آلش آن را آغاز كند و سپس حاجت خود را بخواهد و باز هم در پايان ، صلوات بر محمد و آلش بفرستد؛ زيرا خداوند عزوجل از آن كريم تر است كه دو طرف را بپذيرد و ميانه را وا نهد؛ زيرا صلوات بر محمد و آلش از او محجوب نباشد. (47)
101 - صلواتى قبل از دعا
مردى نزد رسول خدا - صلى الله عليه و آله - آمد و عرض كرد: يا رسول الله ! من يك سوم دعاى خود را به تو اختصاص داده ام .
حضرت فرمود: نيك است .
عرض كرد: يا رسول الله ! نيمى از دعاى خود را به شما مخصوص كرده ام ، پيغمبر - صلى الله عليه و آله - فرمود: اين بهتر است .
عرض كرد: همه دعاى خود را ويژه شما قرار دادم .
فرمود: در اين صورت خداوند مهمات تو را در امور دنيا و آخرت كفايت فرمايد.
مردى از امام - عليه السلام - سؤ ال كرد: خداوند شما را خبر دهد چگونه دعاى خود را براى پيغمبر قرار داده است ؟
امام - عليه السلام - فرمود: از خدا هيچ مساءلت نكرده جز اين كه به صلوات بر محمد و آلش آغاز كرده است ، قبل از خواستن حاجت خويش (48)
102 - قبولى دعا
امام صادق - عليه السلام - فرمودند:
لا يزال الدعاء محجوبا حتى يصلى على محمد و آل محمد. ؛
پيوسته دعا محجوب است تا صلوات فرستاده شود به محمد و آل محمد - صلى الله عليه و آله - (49)
103 - بالا رفتن دعا
امام صادق - عليه السلام - فرمودند:
من دعا و لم يذكر النبى - صلى الله عليه و آله - رفرف الدعاء على راءسه فاذا ذكر النبى - صلى الله عليه و آله - رفع الدعاء ؛
هر كه دعايى كند و نام پيغمبر - صلى الله عليه و آله - نبرد، دعايش گرد سرش بچرخد و هر گاه نام پيغمبر - صلى الله عليه و آله - را برد، دعايش ‍ بالا رود. (50)
104 - شرط قبولى دعا
امام على - عليه السلام - فرمودند:
كل دعاء محجوب حتى يصلى على النبى - صلى الله عليه و آله - ؛
هيچ دعايى به آسمان نمى رسد؛ مگر اين كه دعا كننده بر محمد و آل او صلوات بفرستد. (51)
105 - صلوات ، دعاى مردم
امام صادق - عليه السلام - فرمود:
الصلوة من الله رحمة و من الملائكة التزكية و من الناس دعاء ؛
صلوات از جانب خداوند رحمت است و از سوى فرشتگان پاك كردن و از طرف مردم دعا است . (52)
106 - معناى صلوات
از امام كاظم - عليه السلام - درباره معناى درود خدا و فرشتگان و مؤ منان در آيه :
ان الله و ملائكته يصلون على النبى يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما - صلاة الله رحمة من الله ، و صلاة الملائكة تزكية منهم له ، و صلاة لمؤ منين دعاء منهم له
خدا و فرشتگان او بر پيامبر درود مى فرستند. اى كسانى كه ايمان آورده ايد بر او درود فرستيد و به فرمانش به خوبى گردن نهيد!
سؤ ال شده ، فرمود:
درود فرستادن خدا نوعى رحمت از جانب اوست و درود فرشتگان ستايشى است از آنان نسبت به رسول خدا و درود مؤ منان دعايى است از آنها براى پيامبر - صلى الله عليه و آله - (53)
107 - قرار دادن نام پيامبر (ص ) در دعا
رسول خدا - صلى الله عليه و آله - فرموده است :
مرا چون قدح شتر سوار نسازيد؛ زيرا شتر سوار قدح خود را پر مى كند و هر وقت خواست مى نوشد، مرا در آغاز دعا و ميانه دعا و آخر دعاى خود قرار دهيد. (54)
108 - رفع موانع و حجاب ها
در روايت آمده است : دعايى نيست جز آن كه ميان آن و آسمان اجابت ، حجاب و فاصله اى است و آن گاه كه ذكر صلوات بر محمد و آل او به ميان آيد، حجاب ها كنار مى رود و دعا به اجابت مى رسد و بدون صلوات دعا به استجابت نمى رسد. (55)
109 - امام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص )
رجاء بن ابى ضحاك مى گويد:
امام رضا - عليه السلام - دعاهايش را با صلوات فرستادن بر محمد و خاندان او شروع مى كرد، و در نماز و غير آن زياد صلوات مى فرستاد. (56) (57)
110 - در حفظ او بكوشيد
از على - عليه السلام - نقل كردند كه : بر محمد و آل محمد صلوات بفرستيد؛ زيرا كه خداوند عزوجل ، در وقتى كه محمد صلى الله عليه و آله را ياد كنيد و او را دعا نماييد و در حفظ او بكوشيد، دعاى تان را قبول خواهد فرمود.
111 - اجابت دعا
از امام صادق عليه السلام روايت شده كه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: صلوات فرستادن شما بر من ، اجابت دعاى شما و پاكيزگى اعمال تان مى باشد.
112 - هيچ دعايى به آسمان نمى رسد مگر...
هيچ دعايى به آسمان نمى رسد مگر اين كه دعا كننده بر محمد و آل او صلوات بفرستد. (58)
بخش نهم : صلوات و رؤ ياهاى صادقانه
113 - ديدن مقصود در خواب
از على - عليه السلام - روايت شده است كه :
هر كس بخواهد در خوابش به او نمايد آن چه خواهد، پيش از خوابيدن شش ركعت نماز بخواند در ركعت اول حمد يكبار، والشمس هفت بار و در ركعت دوم حمد يكبار، و الليل هفت بار و در ركعت سوم حمد يكبار، والضحى هفت بار و در ركعت چهارم حمد يكبار، الم نشرح هفت بار، و در ركعت پنجم حمد يكبار، والتين هفت بار، و در ركعت ششم حمد يكبار، انا انزلناه هفت بار و وقتى نماز را تمام كرد خدا را ثنا گويد و صلوات بر پيغمبرش فرستد و آن گاه گويد:
اللهم رب محمد و رب ابراهيم و موسى . رب اسحق و يعقوب و رب جبراييل و ميكاييل و اسرافيل و عزراييل و منزل التورات و الانجيل و الزبور و الفرقان العظيم اءرنى فى منامى الليلة ما اءنت اعلم به منى
اگر در شب يكم تا سوم خواب ديد كه بهتر وگرنه به هفتم نرسد كه به مقصود رسد. (59)
114 - بركت صلوات
مردى به امام جواد - عليه السلام - عرضه داشت :
پدرم مرده و مالى از خود به جاى گذاشته كه نمى دانم كجاست ، من عيالمند و از دوستدارن شما هستم .
امام - عليه السلام - به او فرمود: شب پس از نماز عشا بر محمد و آل محمد صلوات بفرست ، پدرت را در خواب مى بينى ، او محل مال را به تو نشان خواهد داد.
مرد به دستور آن حضرت (ع ) عمل كرد. پدرش را در خواب ديد كه به او گفت : پسرم ! مال در فلان محل است و به فرزند رسول خدا - صلى الله عليه و آله - بگو كه من تو را بر محل مال آگاه نموده ام .
او از خواب بيدار شده ، رفت و مال را از همان محل برداشت ، و آن گاه جريان را به امام جواد - عليه السلام - خبر داد.
امام - عليه السلام - فرمود: سپاس خداى را كه تو را گرامى داشت .
115 - رويت نبى در خواب
امام صادق (ع ) فرمودند: هر كس مى خواهد رسول خدا را در خواب ببيند، بعد از نماز عشا، غسل كاملى بكند و چهار ركعت نماز با چهارصد آية الكرسى بخواند (در هر ركعت بعد از حمد صد بار) و هزار بار بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد پس در جامه نويى كه كسى در آن نخوابيده بخوابد، دست راست را زير گونه راست بگذارد و صد بار تسبيحات اربعه را بگويد كه دنبال آن لا حول و لا قوة الا بالله نباشد و صد بار بگويد: ماشاءالله . (60)
116 - برآورده شدن نياز در خواب
از مجموع الدعوات تلعكبرى از اهل بيت - عليهم السلام - روايت شده است كه :
وقتى مى خواهى در خواب آن چه را كه نياز دارى ببينى و براى تو شرح دهند، سوره حمد - معوذتين - قل هو الله - انا انزلناه و آية الكرسى را با وضو بر كف دست راستت بنويس و چون خوابيدى بگو: اءهيا شراهيا به من بنما در خوابم چنين و چنان و بگو اللهم صل على محمد و آله سادتى و موالى و اءرنى ذلك بقدرتك انك على كل شى ء قدير با طهارت در جامه پاك بخواب و سوره والشمس - والليل - والتين را هر كدام هقت بار بخوان و پس از آن بگو: اللهم صل على محمد و آل محمد و اجعل لى من اءمرى فرجا و مخرجا كه در خواب به تو دستور كارت را بدهند، تا هفت شب پياپى چنين كن ، كه يكى در شب يكم يا دوم يا پنجم يا هفتم به خوابت آيد و چاره كار تو را به تو گويد. (61)
117 - دستورالعملى براى خوب ديدن رسول خدا
در دعوات تلعكبرى آمده است : اگر كسى بخواهد رسول خدا - صلى الله عليه و آله - را در خواب ببيند، بر اين عمل مداومت كند
شب هاى جمعه ، پس از نماز مغرب تا وقت نماز عشاء- يعنى پس از غروب شفق - بر آن حضرت - صلى الله عليه و آله - صلوات بفرستد، و با كسى سخن نگويد، و آن گاه دو ركعت نماز به جاى آورده ، در هر ركعت ، پس از حمد سه بار سوره توحيد بخواند و سپس دو ركعت ديگر بخواند، در هر ركعت پس از حمد هفت مرتبه سوره توحيد و پس از نماز به سجده رود و هفت بار صلوات بفرستد و هفت بار بگويد:
سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اكبر
سپس بنشيند، دست ها را بلند كند و بگويد:
يا حى يا قيوم ، يا ذالجلال و الاكرام ، يا اله الاولين و الاخرين ، يا رحمن الدنيا و الاخرة و رحيمها، يا رب يا رب يا رب يا رب يا عظيم الجلال ، يا عظيم الجلال ، يا عظيم الجلال ، يا بديع الكمال ، يا كريم الفعال ، يا كثير النوال يا دائم الاءفضال ، يا كريم يا متعال ، يا اول بلا مثال ، يا قيوم به غير زوال ، يا واحد بلا انتقال ، يا شديد المحال ، يا رازق الخلايق على كل حال ، ارنى وجه حبيبى و حبيبك محمد - صلى الله عليه و آله - فى منامى يا ذالجلال و الاكرام
و آن گاه بر جنب راست خود رو به قبله بخوابد، و پيوسته صلوات بفرستد تا خواب رود كه ان شاءالله پيامبر - صلى الله عليه و آله - را در كسى خواب مى بيند.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group