شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

در مورد ولادت امام هادی(ع) توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – امیدواریم که جذبه هدایت تربیتی امام زمان(عج) در روز میلاد امام هادی (ع) شامل قلوب ما شود. حق امام هادی (ع) در بین ما شیعیان ادا نشده است .یکی از یادگارهای مهم و ارزشمند امام هادی(عج) زیارت جامعه کبیره است و این بیعت نامه شیعیان با امامان است. این زیارت یک دانشگاه جامعی است و از نظر سند در اوج است .علامه مجلسی می فرماید : کامل ترین و زیباترین زیارت معصومین زیارت جامعه کبیره است. توصیه اولیاء دین این بوده است که ما گاهی امامان را از راه دور زیارت کنیم . آیت الله مشکینی استاد اخلاق می فرمودند که در روز ولادت و شهادت امامان از راه دور یا نزدیک معصومین را با زیارت جامعه کبیره زیارت کنید. امام خمینی در مدت پانزده سالی که در نجف بودند هر شب ،در حالت حضور قلب در بالای سر امیرالمومنین، زیارت جامعه کبیره را می خواندند. این زیارت یک دانشگاه کامل است . موسی بن عبدالله نخعی از امام خواست که زیارتی را به من تعلیم بدهید که هر گاه خواستم یکی از معصومین را زیارت کنم آنرا بخوانم یعنی برای زیارت هر کدام از امامان می توان این زیارت را خواند: سلام بر شما ای پایگاه معرفت شناخت شما، سلام بر شما ای معدن های حکمت های الهی، کسانی که در عشق خدا به کمال رسیده اند و در توحید به نهایت درجه اخلاص رسیده اید. در خواندن زیارت ما باید با آن رابطه ی قلبی پیدا کنیم و راه امامان را طی کنیم. ما باید به مقام امامان اتصال پیدا کنیم .در این زیارت داریم که شما به جایی رسیده اید که شیطان به شما دسترسی ندارد ولی شما می توانید ما شیطان زدگان را دستگیری کنید. این زیارت هم راه شناسی، هم رهرو شناسی ،هم امام شناسی و هم راهزان شناسی است که اینها در ارتباط با امام شناسی است. در این زیارت می خوانیم : این راه مستحکم الهی، اطاعت و تعلیمات شماست، شما راه هستید. در مقام ولایت، راه و رهرو و رهبر یکی می شوند. داریم : کسی که اراده ی خدایی شدن می کند باید با شما آغاز کند ، کسی که می خواهد توحید را قبول کند باید با نقشه ی راه شما وارد این کار بشود. داریم :کسی که رهبری شما را می پذیرد،تحت ولایت خدا قرار می گیرد یعنی رهبری شما می تواند ما را به نهایت راه برساند. کسی که با شما دشمنی می کند با خدا دشمنی کرده است .داریم: در رهروی راه دوری می جویم با دشمنان شما ، طاغوت ، جبت و شیاطین .کسانی که در حق شما ظلم کرده اند اینها حزب شیطان بوده اند. توصیه این است که حداقل ما یک بار زیارت جامعه کبیره را در زندگی مان با دقت بخوانیم یا حتی فرازهایی از آن را بخوانیم .راوی می گوید که در محضر امام هادی (ع) دیدم که عده ای با لهجه ها و زبان های مختلف نزد امام آمده اند و امام با هر کدام با زبان و لهجه های خودشان صحبت می کند. من تعجب کردم و از امام پرسیدم که شما همه زبان ها را می دانید؟ امام ریگی در زیر زبان  روای گذاشتند و روای گفت که در آن روز، من با هفتاد زبان مختلف با امام هم کلام  شدم .

سوال – در مورد حملات شیطان از پشت سر توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – حمله ی پشت سر شیطان از سه جبهه باز می شود: غفلت از حقیقت دنیا یعنی ما از فانی بدن دنیا غافل می شویم . امیرالمومنین در خطبه ی 131 می فرماید :برای چه دنیا را نکوهش می کنند؟ دنیا نکوهش ندارد ولی نشناختن دنیا و دلبستگی به آن نکوهش دارد ... دنیا سرای راستی برای راستگویان، خانه ی عافیت برای دنیا شناسان، خانه ی بی نیازی برای توشه گیران است. دنیا سجدگاه دوستان خداست، نمازگاه فرشتگان الهی است . تجارتگاه دوستان خداست .سیروسلوک الهی و معنوی ما از دنیا می گذرد بنابراین ما باید دنیا را بشناسیم و از آن استفاده ی عرفانی کنیم .در این دنیا است که همه رحمت الهی را بدست می آورند و آنها بهشت را از متن دنیا سود می برند و تجارت می کنند. سود تجارت آنها بهشت ابدی است . این سود فقط در دنیا بدست می آید . حضرت می فرماید: چه کسی دنیا را نکوهش می کند حال اینکه دنیا جدا شدنش را اعلام داشته است و بی وفایی خود را فریاد زده ؟ فریاد زده است که ماندگار نیست و از نابودی اهلش خبر داده است. در روز قیامت، رستگاران عالم دنیا را می ستایند و جهنمیان عالم دنیا را نکوهش می کنند.

تعلق و محبت شدید به عنوان هدف، مورد نکوهش است البته منظور هرعشقی به دنیا نیست. فردی نزد امام هادی(ع) آمد و گفت که من خیلی محب دنیا هستم و این مرا نگران می کند. او گفت :من روزی پر وسعت را برای خودم و خانواده می خواهم و دوست دارم به همسایگان فقیر و فقرا کمک کنم و به حج بروم و لازمه ی اینها این است که ثروت دنیا را داشته باشم .امام فرمود :این طلب دنیا نیست این عین طلب آخرت است . تو با ثروت می خواهی آخرت خودت را آباد کنی . پس ما باید روی نگرش بحث کنیم . کسی که از دنیا بعنوان وسیله استفاده کند و بصیرت طلب کند، دنیا به او بصیرت می دهد ولی کسی که به عنوان هدف به دنیا عشق بورزد ، دنیا این فرد را کور می کند.

سوال – صفحه ی 132 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – می فرماید: کسانی که دچار لغزش شده اند و در جهنم می روند شیطان کارهایشان را تزئین می کرد. یکی از فریب های شیطان زینت گری کاذب است .امام سجاد(ع) می فرماید: خدایا من شکایت می کند از شیطانی که مرا اغوا می کند. شیطان برای من ،عشق به دنیای ناپایدار و زودگذر را زینت می دهد .ما باید نگرش های غافلانه را به عارفانه تبدیل کنیم . کسانی که مانند حیوانات زندگی می کنند از حیوانات هم پست تر هستند و اینها غافلان هستند .بهترین تهاجم به شیطان، داشتن نگرش عارفانه است و گذاشتن دست در دست امام و رهبر عارف .

در دو روز شیطان خیلی خشمگین می شود :یکی روز عرفه و یکی روز عیدغدیر .

سوال – چگونه از عید غدیر بهترین استفاده را ببریم ؟

پاسخ- از زبان امام هادی (ع)، زیارت غدیریه وارد شده است. امام هادی (ع) در روز عید غدیر به زیارت امیرالمومنین می روند. این زیارت در مفاتیج الجنان آمده است . این زیارت ها می تواند زندگی ما را اصلاح بکند . آدابی که در این روز آمده است عبارت است از :اطعام دادن ،احسان به خلق ،دستگیری فقیران ، روزه گرفتن و افطاری دادن به روزه داران .در این زیارت امام ، از امت بر ولایت دوازده امام بیعت می گیرند. خوب است که ترجمه ی فارسی خطبه ی غدیریه را بخوانیم .امام می فرماید: آگاه باشید ای مردمان خاتمه بخش امامت ازماست ، او مهدی است .

پیامبر فرمود: بدانید که او وارث تمام دانش ها و حکمت های طول بشری است، بدانید که او از جانب پروردگارش خبر می دهد بدانید که او حجت پایدار خداست و بعد از او دیگر حجتی نیست هیچ حق و حقیقتی بعد از او نخواهد بود، هیچ نورانیتی نیست جز با بودن او.

خداوندا به حرمت امام هادی(ع) بهترین عیدی ما را ارتباط قلوب ما با ساحت امام زمان(عج) قرار بده .

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group