شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

96-08-18-حجت الاسلام والمسلمين ماندگاری – نکاتی پیرامون زیارت اربعین

برنامه سمت خدا
موضوع برنامه: نکاتی پیرامون زیارت اربعین
كارشناس: حجت الاسلام والمسلمين ماندگاری
تاريخ پخش: 18-08-96

بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
بکش مانند میثم غرق در خون بر سر دارم *** که پیش تو خجالت می‌کشم از اینکه سر دارم
شبم در پرتو مهر تو مثل روز روشن شد *** خدا را شکر چون آفاق از نور تو سرشارم
تمام وصف طوفانی که در جانم نهادی نیست *** جز اینکه بین هر روضه شبیه ابر می‌بارم
بگو با دشمنم گر دست‌هایم قطع هم گردد *** نخواهد آمد آن روزی که دست از دوست بردارم
تمام عمر من با گریه پای روضه‌ات سر شد *** به شوق لحظه‌ای که سر به دامان تو بگذارم

شریعتی: «صلی الله علیک یا أباعبدالله» سلام می‌کنم به همه دوستان عزیزم، خانم‌ها و آقایان، بیننده‌ها و شنونده‌های خوب و نازنین‌مان. سمت خدا از کربلای معلی در روز اربعین سید و سالار شهیدان تقدیم شما می‌شود. سلام گرم من و همه بچه‌های خوب این برنامه را پذیرا باشید. دعاگو و سلام رسان شما به حضرت سیدالشهداء و حضرت عباس(ع) هستیم و خواهیم بود. توفیقی است در روز اربعین سمت خدا را از جوار بارگاه نورانی حضرت أباعبدالله الحسین تقدیم نگاه شما و لحظات ناب و نورانی شما بکنیم. هرچقدر از شور و حرارت زائرین سیدالشهداء بگوییم کم گفتیم. زبان عاجز است.
من گنگ خواب دیده و عالم تمام کَر *** من عاجزم ز گفتن و خلق از شنیدنش
انشاءالله همه ما مشمول شفاعت و دستگیری سید الشهداء باشیم. افتخار داریم بعد از مدت‌ها دیدارمان را با حاج آقای ماندگاری در کربلای معلی تازه کنیم. وقتی چشم ما به این گنبد باصفا روشن می‌شود، چشم دل ما هم به صدا و تصویر حاج آقای ماندگاری در این مکان نورانی روشن می‌شود. حاج آقای ماندگاری سلام علیکم خیلی خوش آمدید.
حاج آقا ماندگاری: سلام علیکم و رحمة الله. بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا محمدٍ و آله الطاهرین. من هم خدمت شما و همه بینندگان و شنوندگان عزیز که دلداده‌ی این حرم هستند، عرض سلام و ادب و احترام دارم و اربعین حسینی را تسلیت می‌گویم. ما هم هرجا هستیم نایب الزیاره همه عزیزان سمت خدایی بودیم و هستیم. انشاءالله قابل باشیم نایب الزیاره آقایمان علی بن موسی الرضا و بی بی دو عالم فاطمه معصومه، شهدای عزیزمان، امام شهیدان و همه بینندگان و شنوندگان و ملتمسین دعا باشیم حداقل با این سلام «صلی الله علیک یا أباعبدالله صلی الله علیک یا أبالفضل العباس و رحمة الله و برکاته» دعای سلامت امام زمان را همراه هم زمزمه کنیم. (قرائت دعای سلامت امام زمان) تسلای دل امام زمان صلواتی را هدیه کنیم.
شریعتی: آقای ماندگاری خیلی‌ها آرزو داشتند امروز اینجا بودند. التماس دعای ویژه و مخصوص داشتند. به یاد همه شما هستیم و قدم‌هایمان را به یاد شما برداشتیم. خیلی‌ها گفتند: برای شفای مریض‌ها دعا کنید. خیلی‌ها گفتند: گرفتار داریم. غم و مشکل داریم. انشاءالله به حق سیدالشهداء و به حق دل داغدار زینب کبری انشاءالله مشکلات همه شما حل شود و به زودی زود زیارت کربلای معلی نصیب همه شما شود. می‌دانم همه شما مثل من مشتاق هستید که ببینید امروز حاج آقای ماندگاری از چه چیزی خواهند گفت.
حاج آقای ماندگاری: امروز فقط بگویم که مردم ما اگر باور کنند امام حسین عاشقشان است، امام حسین خیلی دوستشان دارد. در روایت داریم امام رضا(ع) می‌فرمایند: امام مثل پدری مهربان، رفیقی دلسوز و برادری مشفق کنار شماست. در بعضی تعابیر معصومین داریم اگر مردم می‌دانستند امام حسین چقدر دوستشان دارد، خدا هم می‌فرماید: اگر بنده‌ها می‌دانستند چقدر دوستشان دارم، در مورد امام حسین هم همین است. در موکب‌ها این چند روز خدمت زائرین عرض کردم. زائر اربعین امام حسین زائر شوق است. زائر عشق است، درجه شوق و عشقش از زائر در روزها و ایام دیگر سال خیلی بیشتر است. ولی چون در زمان اربعین می‌داند از لحاظ اسکان شاید جای خیلی مناسبی نداشته باشد، از لحاظ خوراک خیلی وفق مرادش نباشد. از لحاظ رفت و آمد آسان نباشد. تنها چیزی که می‌شود گفت این است که اینهایی که اربعین می‌آیند، عشق در وجودشان چنان فوران کرده است، به تعبیر علما عشق وقتی شوق مؤکد می‌شود، شوق مؤکد برای آدم اراده درست می‌کند و اراده عمل درست می‌کند.
اگر این جمله از زیارت اربعین که از دو لب مبارک امام صادق(ع) صادر شده است را بفهمیم که امام صادق فرمودند: امام حسین چه کار کردند؟ زیارت اربعین معرفی امام (ع) هست. ضمن اینکه دارند معرفی می‌کنند، «اللَّهُمَّ إِنِّي أَشْهَدُ أَنَّهُ‏ وَلِيُّكَ وَ ابْنُ وَلِيِّكَ وَ صَفِيُّكَ وَ ابْنُ صَفِيِّكَ» عشق امام حسین را به اینجا کشیده است. «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلالَةِ» عشق امام حسین به هدایت مردم تا جایی بود که جان عزیزش را در آن راه گذاشت. «فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاءِ» پدر و مادرهای عزیز گاهی به بچه‌هایشان پیله می‌کنند. یک چیزی را می‌خواهند به آنها بفهمانند. دختر و پسر می‌گوید: مامان چرا اینقدر اصرار می‌کنی برای نماز من؟ اینقدر اصرار می‌کنی برای حجاب من؟ برای دین من؟ مادر می‌گوید: چون دوستت دارم! وجود نازنین امام صادق می‌فرمایند: چون امام حسین خیلی مردم را دوست داشت، «فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاءِ» در دعوت مردم سنگ تمام گذاشت.
ترسم که شفاعت کند از قاتل خویش *** از بس که کَرم دارد و آقاست حسین
اینکه در زیارت جامعه می‌خوانیم، «وَ عَادَتُكُمُ‏ الاحْسَانُ وَ سَجِيَّتُكُمُ الْكَرَم»‏ بخاطر محبتشان است. اینها بچه‌های آقا رسول الله هستند که در سوره توبه خدا اینطور پیامبر را معرفی کرد. «حَرِيصٌ‏ عَلَيْكُم‏» (توبه/128) حرص می‌زند برای هدایت شما. اینقدر ما را دوست دارد. عزیزان! شما که با پای دلتان زائر این حرم شدید، در بعضی از نقل‌ها می‌گویند: وقتی شمر روی سینه امام حسین نشسته بود، امام حسین داشتند نصیحت می‌کردند. امام حسین در نصیحت چیزی کم نگذاشت و از هر دری وارد شد. این آقایی که از هر راهی وارد می‌شود چون مردم را دوست دارد و می‌خواهد هدایت کند، کدام معلم و پدر و مادر مثل امام حسین برای هدایت ما اینطور خرج کردند؟ لذا خیلی شعر قشنگی است.
لطفی که تو کرده‌ای به من مادرم نکرد *** ای مهربانتر از پدر و مادرم حسین
اگر ما باور کنیم عشق امام حسین، عشق اهلبیت، عشق امام زمان را به خودمان، پای پیاده که هیچ، همین که سر در بدن دارم و خدمت امام بی سر می‌رسم خجالت می‌کشم. به بعضی از بچه‌ها در راه گفتم، پای شما آبله زده شده می‌روید به امام حسین نشان بدهید؟ گفتند: نه! گفتم: برای چه؟گفتند: آنقدر امام حسین پاهای آبله زده بچه‌هایش را دیده که ما خجالت می‌کشیم یک آبله را نشان بدهیم. تمام عشق ابی عبدالله به مردم، مردم زمان خودشان هم نبودند. مردم زمان امام حسین پاسخ محبت امام حسین را با سنگ و چوب و تیره و نیزه دادند. ولی امام حسین این کار را کرد، هرچه توانست تلاش کرد تا مردم را به سوی خدا دعوت کند، چون رسالت اینها مثل انبیاء و اولیا بندگی خداست. دعوت به بندگی است. «وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ» (نحل/36)همه عشقشان این است که یک نفر را به بندگان خدا اضافه کنند. «ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة» اینها کشتی نجات هستند، چراغ هدایت هستند. مهربان هستند، دلسوز هستند و حرص برای هدایت ما می‌زنند. «فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاء» هرچه لازم بود برای دعوت انجام داد.
اینکه امام حسین(ع) حضرت علی‌اصغر را به میدان آورد، می‌گویند: بعید است. ما می‌گوییم: نه، امام حسین آخرین تیر اسلحه‌اش حضرت علی اصغر بود. می‌گوید: شاید این را ببرم به بهانه آب دادن به این بچه یک نفر هم هدایت شود، حسین خوشحال است. یک تلنگر و داشت کار خودش را می‌کرد. وقتی حضرت ناز دانه را روی دستشان گرفتند، از شدت مهربانی که میخواست از سپاه ابلیس چند نفر را جدا کند، غوغایی در سپاه عمر سعد برپا شد. دیدند اوضاع دارد برمی‌گردد. من احساس می‌کنم حضرت علی اصغر ورق را برگرداند و سند مظلومیت شد. سه نفر در کربلا خیلی ورق را برگرداندند. یکی علی اصغر بود. «فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاء» یعنی برای دعوت مردم به خدا و به بندگی خدا از شش ماهه‌اش هم مایه گذاشت. کاری کرد هر انسان صاحب وجدانی در عالم اگر این صحنه را برایش تصویر کنند می‌گوید: این آقا خیلی مهربان بوده است.
شریعتی: می‌خواهید بگویید: امام حسین احتمال می‌داد ممکن است کسی بیدار شود و روی همین احتمال علی اصغرش را داد؟
حاج آقای ماندگاری: این احتمال کار خودش را کرد. این مجمع جهانی حضرت علی اصغر در دنیا را ببینید که چه کار می‌کند؟ در اقصی نقاط دنیا اینقدر با همین قصه حضرت علی اصغر عاشق امام حسین شدند. با همین قصه شیرخوارگان. یک نفر دیگر در کربلا بود که خیلی ورق را برگرداند. حضرت رقیه (س) که سه ساله بود. این هم برای اتمام حجت بود. امام حسین این را هم خرج کرد. قصه خرابه را خود امام حسین کارگردانی کرد. همین خرابه شام در سرزمین شام چه مدافعان حرمی درست کرده است. «فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاء» همین است. یعنی با شش ماهه‌ی امام حسین دارد آدم دعوت می‌کند. از بعد عاطفی اگر کسی اهل تعقل است امام حسین تعقل آورده است. اگر کسی اهل عاطفه است، امام حسین برای دعوت عاطفه آورده است. اگر کسی اهل عرفان است، امام حسین برای دعوت عرفان آورده است. اگر کسی اهل مردانگی و مروت است، امام حسین برای دعوت مروت و مردانگی آورده است. این جمله‌ای که حضرت وقتی از اسب به زمین افتادند، دشمن نمی‌دانست که امام حسین شهید شدند. نا نجیبی گفت: اگر می‌خواهید بدانید حسین زنده است سمت حرم بروید. روی زانو بلند شد. این جملات تاریخی را برای سپاه عمر سعد فرمود: اگر دین ندارید و از قیامت نمی‌ترسید یک ذره مردانگی در وجودتان باشد تا من زنده‌ام به زن و بچه‌ی من کاری نداشته باشید. این جمله برای هر آزادی در دنیا جذاب است. این آقا که بود؟ چه بود؟ تا زمانی که نفس داشت برای زن و بچه‌اش مدافع حرم بود. معنای«فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاء» همین است. بعضی می‌گویند: شاید قرآن خواندن امام حسین را همه نشنیدند. امام حسین سه آیه را خیلی عجب خواندند. یکی «وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَ‏ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ» (شعرا/227) «وَ قُلْ جاءَ الْحَقُ‏ وَ زَهَقَ الْباطِلُ إِنَّ الْباطِلَ كانَ زَهُوقاً» (اسراء/81) روایتی که می‌فرماید: «للحق دولة و للباطل جوله» حق یک دولتی دارد ولی باطل یک جولانی دارد. آیه دیگری که امام حسین خواندند این بود. «أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ‏ الْكَهْفِ‏ وَ الرَّقِيمِ كانُوا مِنْ آياتِنا عَجَباً» (کهف/9) مردم شما تاریخ قصه اصحاب کهف را خواندید. سیصد و اندی سال ظاهراً مرده بودند ولی خدا اینها را دوباره زنده کرد. مردم شما امروز مرا بکشید، زیر سم اسب لگدمال کنید و چیزی از من باقی نگذارید، ولی یک روز من زنده می‌شوم. هرکس باور ندارد امروز این اجتماع بزرگ دهها میلیونی را ببیند، امروز امام حسین از هر زمان دیگری زنده تر شده است. این «فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاء» است. این دعوتی که امام حسین با تک تک زخم‌هایی که به بدنش خورد و مؤمنین را دعوت کرد، امروز جواب می‌دهد. «هل من ناصری» که دیروز جواب ندادند، امروز همه جواب می‌دهند و لبیک یا حسین می‌گویند.
یکی از حرف‌هایی که در این سفر زدم این بود که کربلا و اربعین به ما می‌گوید: «كَمْ مِنْ‏ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَ اللَّهُ مَعَ الصَّابِرِين‏» (بقره/249) یک روز پدر این آقا پنج نفر بیشتر نبودند، در قصه مباهله. نصارای نجران خیلی زیاد بودند ولی پنج نفر در آن کثیر پیروز شدند. چرا؟ چون با عشق آمدند و برای دعوت به خدا کار کردند. خودشان را آمدند فدا کنند. حتی یار نیاوردند. خانواده‌اش را پیغمبر آورد. یک تیم پنج نفره! یک امت پنج نفره بعلاوه خدا از یک امت چند هزار نفره منهای خدا غلبه کردند. بعد این آقا با 72 مرد و 84 زن و فرزند آمد. امروز همه عالم می‌گویند: این 72 نفر از سی هزار نفر و به روایتی 120 هزار نفر خیلی بزرگتر شدند. چرا؟ چون آنها عاشق هدایت نبودند، عاشق پست و مقام و شهوت بودند. این آقا عاشق هدایت بود و فقط برای رضای خدا تیر خورد تا من و امثال من هدایت شوند. نکته دیگر اینکه «كَمْ مِنْ‏ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ» که از اینجا فهمیده می‌شود حتی امام حسین اثبات کرد و با امام حسین فقط می‌شود به ظهور رسید. پنج تا ویژگی برای زمان مهدویت است و در روایت می‌خوانیم. 1- زمان امام زمان(ع) همه امت واحده می‌شوند. دیگر خط‌کشی جغرافیایی و زبان و ملیت کنار گذاشته می‌شود. در اربعین دیدید که از همه ملیت‌ها و مذهب و ادیان هستند و فقط یک چیز دارند حبّ الحسین! این امت واحده در ماکت قبل از ظهور شکل می‌گیرد فقط با امام حسین! یعنی ما از همین اربعین این پیام را می‌خواهیم دریافت کنیم که با امام حسین می‌شود به ظهور رسید. 2- این امت از ویژگی‌های زمان ظهور محوریت امامت و ولایت است. اینجا همه آمدند خودشان را به امامشان معرفی کنند. «امیری حسینٌ و نعم الامیر» اینجا اهل سنت هم حبّ الحسین می‌گویند.‌ مسیحی‌ها حبّ الحسین می‌گویند. ایرانی، عراقی و افغانی و هندی و پاکستانی همه می‌گویند: «امیری حسینٌ و نعم الامیر» این ویژگی زمان ظهور و عشق آقاست. اگر نترسم می‌گویم: اربعین ضمن اینکه عزا است،جشن هم هست. امام حسین دارد جشن می‌گیرد. نه جشنی بزن و پایکوبی باشد. مردم به سر و سینه می‌زنند اما امام حسین می‌گوید: الحمدلله خون من جواب داد. مظلومیت من و علی اصغرم جواب داد. محبت من جواب داد. 3- ویژگی سوم زمان ظهور این است که اختلافی نیست. اینجا اختلافی نیست. هیچکس اختلاف ندارد و همه بخاطر امام حسین است. من هم بخاطر امام حسین می‌گذرم! 4- ویژگی بعدی زمان ظهور این است که همه دوست دارند به دیگران خدمت کنند. خیررسانی است. کسی در این چند روز اینجا گرسنه نمانده است. شوخی نیست! مشکلات اقتصادی هم کشور مظلوم عراق را محاصره کرده و هم کشور ایران را! خیلی‌ها فکر می‌کردند شاید با این مشکلات اقتصادی نتوانند تدارک اربعین را بکنند. یک نفر در این بیست روزی که قریب به سی میلیون جمعیت آمده و دارد می‌رود یک نفر گرسنه نبوده است. مدیریت اقتصادی را هم با محوریت ولایت انجام بدهید بخدا قسم کسی گرسنه نمی‌ماند. یک نفر احساس ناامنیتی اینجا نکرد. یک نفر اینجا بدون جا نمانده است. این خیررسانی است. در جامعه ما و در برنامه سمت خدا شما خیلی تلاش می‌کنید زمین خورده‌ها را بلند کنید. زندانیان، گرفتارها، زائر اولی‌ها، در اربعین من ندیدم زمین خورده‌ای روی زمین بماند. سریع بلندش کردند. با امام حسین می‌شود زمین خورده‌ها را بلند کرد. این خیررسانی است. هیچکس اینجا زمین خورده نمی‌ماند. بالاتر ویژگی پنجم است. بالاتر اینکه در این شلوغی حدود خدا رعایت می‌شود. کسی به یک ناموس نگاه چپ نمی‌کند. همه سعی می‌کنند در حدخودشان رعایت کنند. این بخاطر عشق و علاقه‌ی امام حسین به هدایت بوده که ویژگی زمان ظهور دارد در اربعین امام حسین محقق می‌شود. در قابل یک ماکت، در قالب یک نمونه‌ی زیبایی که همه عالم بدانند حدود سی میلیون بزرگترین اجتماع بشری از سه چهار مسیر بیست روز آمدن جمعیت قطع نشده است. نجف، کاظمین و بغداد، بصره، جمعیت قطع نشد و همینطور می‌آیند. یک کدام در راه نماندند. بخاطر این است که این آقا صورتش را روی خاک گذاشت و گفت: خدایا هرچه از دستم آمد برای هدایت اینها انجام دادم. در دعوت و نصیحت و دلسوزی و گذشت از مال و جان و آبرو و عزیزش کوتاهی نکرد. اگر قرار است کسی اربعینی در خط امام حسین تا ظهور حرکت کند نباید بگوید: از نصیحت کردن خسته شدم. واجب فراموش شده امر به معروف و نهی از منکر یادتان هست؟ اربعینی‌‌های عزیز بیایید محبت کردن در راه دعوت به سوی خدا را از امام حسین یاد بگیریم. همین سه جمله یادگار از اربعین بماند.
شریعتی: می‌خواهید بگویید: اربعین یک کلاس درس است و درسهایمان را در اربعین مرور کنیم و مهیا شویم برای امتحان نهایی که عصر ظهور حضرت ولی‌عصر است.
حاج آقای ماندگاری: بارها گفتیم: فلسفه غیبت عدم لیاقت بوده است. مردم لیاقت امام حسین را نداشتند. لیاقت امیرالمؤمنین و امام حسن را نداشتند. لیاقت اهل‌بیت را نداشتند خدا امام زمان را پس پرده غیبت برد. فلسفه انتظار تربیت برای کسب لیاقت است. ما منتظر هستیم تا خودمان را برای لیاقت پیدا کردن آماده کنیم. اربعین مانور لایقان است. یک مانور انقلاب اسلامی بود. الحمدلله برگ پیروزی بود. یک مانور دفاع مقدس بود. یک مانور دفاع از حرم بود که ادامه دارد. یک مانور اربعین است. آنهایی که می‌گویند: نسل جوان بعد از انقلاب خراب شدند بیایند این مانور را ببینند. در مانورها دشمن فرضی است ولی در مانور اربعین مشکلات واقعی است. دشمن فرضی نیست. با مشکلات واقعی هشتاد درصد مدیریت اربعین با جوان‌ها هست. تدارکات، مدیریت و امنیت با جوان‌هاست. هیچکس هم کارشان ندارد و مجبور نکرده است. عاشق امام حسین هستند. تا عاشق نشوی عاشق ما نمی‌شوند. لذا به من مبلغ اساتیدمان یاد دادند که اگر می‌خواهی مردم دنبالت راه بیایند باید عاشقشان شوی. نوکرشان شوی. امام حسین برای مردم فدا شد و حالا مردم برایش فدا می‌شوند. پدر و مادری که برای بچه‌ها فدا نشوند، بچه‌ها فدای پدر و مادر نمی‌شوند. حرف گوش نمی‌دهند. خدا عاشق ماست که ما عاشق خدا هستیم. امام حسین و امام زمان عاشق ما هستند. لذا مانور اربعین با مشکلات واقعی است.
بیست روز سی میلیون جمعیت در حال رفت و آمد است. دیروز به یکی از موکب‌ها رفتم، آشپزخانه مجهزی نیست، در این هوای گرم چادر زدند. بیست دیگ روزی شصت هزار نفر غذا می‌دهند. روزی ده هزار غذا می‌دهند. گفتم: کدامیک در خانه‌هایتان اینطور کار می‌کنید؟ هیچکدام! گفتند: به عشق امام حسین است. فقط عشق به امام حسین این مدیریت را درست کرده است. لازم به تذکر است برای مسئولین عزیز، مساجد، خانواده‌ها، جوان‌ها، هرکس می‌گوید: نمی‌شود. اربعین بیاید و ببیند می‌شود. با عشق به امام حسین هیچ کاری نشد ندارد.
شریعتی: تمام این حرف‌ها را شنیدیم و خیلی خوشحال هستیم که امروز از کربلای معلی مهمان لحظات ناب و نورانی دوستان هستیم. با فرمول‌های به یاد ماندنی که آقای ماندگاری می‌گویند قطعاً شما هم دوست دارید بدانید که چه کار می‌شود کرد که فرهنگ اربعین را در زندگی پیاده کنیم. از درسهای اربعین گفتید و خیلی مشتاق هستم بدانم که در زندگی فردی ما این اربعین چه نقشی دارد؟
حاج آقای ماندگاری: در اربعین همه در اقیانوس امام حسین هستیم. خدا نکند بعضی‌ها مثل سبد باشیم. سبد در آب پر است، از آب درمی‌آورند هیچی نیست. خیلی از جوان‌ها اینجا می‌پرسند بعد از محرم و اربعین و عاشورا و عزاداری برای امام حسین و چند روز دیگر هم برای امام رضا(ع) و امام حسن عزاداری می‌کنیم. برای امام حسن هیچ موکبی در مدینه نزدند. برای امام حسن هیچ مراسمی در مدینه نیست. نکند از اربعین و محرم و صفر بیرون بیاییم مثل سبد باشیم که از اقیانوس بیرون آمده است. چه کار کنیم؟ بعد از ماه رمضان گفتیم زیبایی‌های ماه رمضان را ادامه بدهیم. پنج زیبایی اربعین را هم ادامه بدهیم. 1- همه قشنگی اربعین این است که ما زائر امام حسین هستیم. به همه دوستان و بینندگان می‌گویم، بیایید روزانه یک سلام بدهید. هیأت و کتیبه لازم ندارد. پرچم لازم ندارد. بعد از نماز صبح رو به قبله بایستیم و بگوییم: «صلی الله علیک یا أبا عبدالله» قرار روزانه سمت خدای‌ها باشد این پنج کار برای حفظ اربعین. بخدا حیف است. این عظمت، این عزت، این شوکت و صفا و معنویت حیف است بعد از محرم و صفر تمام شود. اینقدر دارم به خودم می‌بالم. احساس شعف و شور دارم. یقین دارم امام حسین و امام زمان هم خیلی خوشحال هستند. هیچکس در این مسیر اذیت نمی‌شود.
پنج کار را با امام حسین عهد ببندید. دست راستتان را به علامت بیعت بالا بگیرید. 1- روزی یک سلام به امام حسین بدهیم «صلی الله علیک یا أباعبدالله» بگوییم: «لبیک یا حسین». 2- در اربعین یکی از زیبایی‌ها این است که همه دوست دارند خادم شوند. دیدید لیوان‌های پلاستیکی را یک بچه روی سرش گذاشته و خواهش می‌کند لیوان بردارید. یک بچه را دیدم چند خلال دندان و دستمال کاغذی دستش بود. یکی وسط جمعیت آب دستش بود و کفش‌ها را تمیز می‌کرد. همه قشنگی به خادم بودن است. حضرت عباس خیلی به امام حسین خدمت کرد. اسمش شد «یا کاشف الکرب عن وجه الحسین اکشف کربی بحق اخیک الحسین» امام حسین از اینکه ببینید کسی افتاده است، به هر دلیلی برای ازدواج، برای مریضی، اشتغال و تحصیل، امام حسین ناراحت است. می‌خواهید «کاشف الکرب عن وجه الحسین» شوید؟ بیایید قول بدهید روزی یک گره کوچک باز کنید ولو شده با دادن یک لیوان آب به کسی. لبیک یا حسین! 3- قشنگی اربعین به این است که مردم مراقب هستند اینجا گناه نکنند. آیت الله بهجت(ره) فرمودند: بهترین ذکر این است که کسی عالماً و عامداً گناه نکند. قول بدهیم عمداً گناه نکنیم. لبیک یا حسین! 4- زیبایی اربعین این است که مقابل این آقا می‌ایستیم و می‌گوییم: «اشهد انک قد اقمت الصلاه» طولانی ترین نماز جماعت این چند روز در مسیر نجف تا کربلا، نماز جماعت چهل کیلومتری بود. جماعت‌های متعدد ولی در یک زمان برگزار شد. آرزو می‌کنیم انشاءالله آقای ما که می‌آید در مسجد کوفه که محل حکومتش هست، انشاءالله به نماز بایستد و تا کربلا پشت سر امام زمان بایستند. یک نماز اول وقت بخوانیم. لبیک یا حسین! 5- من اینجا دیدم که مردم خیلی به فکر مظلومان دنیا هستند. مظلومان بحرین، یمن، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، نیجریه، میانمار، حتی دیدم زیر قبه آمدند و برای اینها دعا می‌کنند. بیایید قول بدهیم روزی یک دعا برای مظلومان جهان و نابودی ظالمان جهان داشته باشیم. لبیک یا حسین! پنج قرار سمت خدایی باشد. این آقا محبت و عشق را به ما یاد داده و به ما یاد داده که محبت و عشق بی پاسخ نمی‌ماند. هزار و چهارصد سال بگذرد مردم قدرشناسی می‌آیند و محبت حسین را جبران خواهند کرد. انشاءالله...
شریعتی: خیلی ممنون از شما و از دوستان عزیزمان. باز هم تسلیت می‌گویم اربعین سیدالشهداء(ع) را. از کربلای معلی دعاگوی همه شما هستیم. انشاءالله به زودی زود شما را اینجا ببینیم. دعا کنید و آمین بگوییم و انشاءالله خداوند به برکت نام امام حسین(ع) همه گره‌ها را باز کند.
حاج آقای ماندگاری: «أَمَّنْ يُجِيبُ‏ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوء» خدایا به آبروی امام حسین و کاروانی که امروز آمدند. این کاروان حضرت زینب یکبار دیگر دوم کربلا آمده بودند ولی هجده محرم دور حضرت زینب را گرفته بودند. وقتی امروز وارد کربلا شدند، یک محرم نبود که دست زینب را بگیرد و پیاده کند. به آبروی این کاروان فرج امام زمانمان را برسان. به آبروی امام حسین(ع) اربعین ما را به ظهور متصل بفرما. اسلام و مسلمین در سرتا سر عالم به پیروزی نهایی برسان. ظلم و کفر و نفاق و استبداد شرشان را به خودشان برگردان. باران رحمتت را با عافیت بر ما نازل بفرما. مریض‌ها، ملتمسین لباس عافیت بپوشان. احیاء و اموات و شهداء و اماممان، شهدای مدافع حرم، شهدای عزیزی که در مسیر زیارت امام حسین جانشان را تقدیم کردند با اربابشان محشور بفرما. همه خدمتگزاران به اسلام و مسلمین، علمای بزرگوار و مرجعیت قم و نجف، وجود نازنین رهبرمان را در پناه امام زمان حفظ بفرما. این دیدار را آخرین دیدار ما با کربلا قرار نده. به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
شریعتی:
اربعین است و جهان یکسره هیأت شده است *** حرم یار مهیای زیارت شده است
امروز صفحه 133 قرآن کریم، آیات 45 تا 52 سوره مبارکه انعام در سمت خدای امروز تلاوت خواهد شد. «السلام علیک یا أبا عبدالله»
«فَقُطِعَ‏ دابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُوا وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ «45» قُلْ أَ رَأَيْتُمْ إِنْ أَخَذَ اللَّهُ سَمْعَكُمْ وَ أَبْصارَكُمْ وَ خَتَمَ عَلى‏ قُلُوبِكُمْ مَنْ إِلهٌ غَيْرُ اللَّهِ يَأْتِيكُمْ بِهِ انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآياتِ ثُمَّ هُمْ يَصْدِفُونَ «46» قُلْ أَ رَأَيْتَكُمْ إِنْ أَتاكُمْ عَذابُ اللَّهِ بَغْتَةً أَوْ جَهْرَةً هَلْ يُهْلَكُ إِلَّا الْقَوْمُ الظَّالِمُونَ «47» وَ ما نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرِينَ فَمَنْ آمَنَ وَ أَصْلَحَ فَلا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ «48» وَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا يَمَسُّهُمُ الْعَذابُ بِما كانُوا يَفْسُقُونَ «49» قُلْ لا أَقُولُ لَكُمْ عِنْدِي خَزائِنُ اللَّهِ وَ لا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَ لا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا ما يُوحى‏ إِلَيَّ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمى‏ وَ الْبَصِيرُ أَ فَلا تَتَفَكَّرُونَ «50» وَ أَنْذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخافُونَ أَنْ يُحْشَرُوا إِلى‏ رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُمْ مِنْ دُونِهِ وَلِيٌّ وَ لا شَفِيعٌ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ «51» وَ لا تَطْرُدِ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ما عَلَيْكَ مِنْ حِسابِهِمْ مِنْ شَيْ‏ءٍ وَ ما مِنْ حِسابِكَ عَلَيْهِمْ مِنْ شَيْ‏ءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فَتَكُونَ مِنَ الظَّالِمِينَ «52»
ترجمه: پس ريشه‏ى گروه ستمكاران بريده شد و سپاس، مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانيان است. بگو: چه فكر مى‏كنيد، اگر خداوند، شنوايى و بينايى شما را بگيرد و بر دل‏هاى شما مهر بزند، جز خداوند، كدام معبودى است كه آنها را به شما باز دهد؟ ببين كه ما چگونه آيات را به گونه‏هاى مختلف بيان مى‏كنيم، امّا آنان (به جاى ايمان و تسليم) روى بر مى‏گردانند. بگو: چه خواهيد كرد اگر عذاب خداوند، به طور پنهان و ناگهانى يا آشكارا به سراغ شما آيد، آيا جز گروه ستمگران هلاك خواهند شد؟ و ما پيامبران را جز به عنوان بشارت دهنده و بيم دهنده نمى‏فرستيم، پس كسانى كه ايمان آورند و (كار خود را) اصلاح كنند، پس بيمى بر آنان نيست و اندوهگين نمى‏شوند. و كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند، عذاب الهى به خاطر فسق و گناهشان، دامنگير آنان مى‏شود. (اى پيامبر! به مردم) بگو: من ادّعا نمى‏كنم كه گنجينه‏هاى خداوند نزد من است و من غيب هم نمى‏دانم و ادّعا نمى‏كنم كه من فرشته‏ام، من جز آنچه را به من وحى مى‏شود پيروى نمى‏كنم. بگو: آيا نابينا و بينا برابرند؟ آيا نمى‏انديشيد؟ و به وسيله‏ى آن (قرآن) كسانى را كه از محشور شدن نزد پروردگارشان بيم دارند هشدار ده (زيرا) غير از خداوند، براى آنان ياور و شفيعى نيست، شايد كه پروا كنند. و كسانى را كه بامداد و شامگاه پروردگارشان را مى‏خوانند، در حالى كه رضاى او را مى‏طلبند، از خود مران. چيزى از حساب آنان بر عهده‏ى تو نيست و از حساب تو نيز چيزى بر عهده‏ى آنان نيست كه طردشان كنى و در نتيجه از ستمگران شوى.
شریعتی: انشاءالله لحظات زندگی همه ما منور به نور قرآن کریم باشد و منور به نور سیدالشهداء(ع). با دیدن تصاویر امروز پر از حسرت می‌شوم وقتی که احساس می‌کنم بعضی‌ها ممکن است دلشان اینجا باشد و نتوانند بیایند. علاوه بر قول و قرارهایی که با حاج آقای ماندگاری گذاشتیم بیایید قرار بگذاریم که بانی اعزام یکی از زائرین شویم که هنوز چشمشان به این صحن و سرا روشن نشده است.
حاج آقای ماندگاری: وقتی این جمعیت را دیدم گفتم: یا امام حسین آرزوی کربلا را بر دل هیچکس نگذار. چون باید بیایند این صفا و زیبایی را ببینند. همچنان که در اربعین کسی زمین خورده نمی‌ماند. بیایید هرکس می‌تواند بانی شود. اگر می‌تواند یک نفره اگر نه، چند نفر بانی شوند و یک نفر را راهی کنند. روایت داریم از امام صادق که فرمود: هرکس بتواند یک نفر را راهی کند چه ثوابی برای شما در دنیا و آخرت امام حسین می‌نویسد.
شریعتی: برای مشارکت در طرح زائر اولی‌ها به سایت ما مراجعه کنید و از چگونگی آن باخبر شوید. از همه دوستان خوب مؤسسه حضرت خدیجه و همینطور برنامه تلویزیونی مخاطب خاص تشکر کنم. از همه دوستان خوب در پخش شبکه سه سیما تشکر می‌کنم. دوستانی که اینجا دست به دست هم دادند که ما در کنار شما باشیم، از همه تشکر می‌کنم. حاج آقای ماندگاری اگر نکته‌ای هست بفرمایید.
حاج آقای ماندگاری: پنجشنبه هست و شب جمعه است. ما در کربلا هستیم. شب جمعه‌ی کربلا یک روضه خوان ثابت دارد و آن فاطمه زهرا است.

شب‌های جمعه فاطمه، با اضطراب و واهمه آید به دشت کربلا
گردد به دور خیمه‌ها، گوید: حسین من چه شد؟ نور دو عین من چه شد؟
حضرت زینب قطعاً برای مادرش می‌گوید:
خودم دیدم نوگل زهرا در میان خون دست و پا می‌زد
سنان بر پهلوی او می‌خورد و مادرم زهرا را صدا می‌زد

حضرت زهرا و حضرت زینب یک روضه مشترک هم دارند. حضرت زهرا می‌گوید: غریب مادر حسین! حضرت زینب می‌گوید: غریب خواهر حسین! حضرت زهرا و حضرت زینب می‌گویند: اگر تو را روزی غریب گیر آوردن، حضرت زهرا می‌گوید: حسینم غصه نخور مرا هم بین در و دیوار غریب گیر آوردند. زینب کبری می‌گوید: مرا هم در کوچه‌های کوفه و شام غریب گیر آوردند. چون مرا بی یاور دیدند به من و اشکم خندیدند، از سرم معجر کشیدند
«صلی الله علیک یا أبا عبدالله، صلی الله علیک یا أبا المظلوم عباس، صلی الله علیک یا اهل البیت النبوه» خدایا فرج صاحبمان را برسان. دعا و استغفار حضرت شامل حال ما بفرما. به دعای امام زمان هرکس هر حاجتی دارد، آنهایی که بچه می‌خواهند، آنهایی که مشکل ازدواج دارند، آنهایی که مشکل خانوادگی و زندان و اشتغال دارند، هر مشکلی دارند، حاجتشان را برآورده بگردان. اسلام و مسلمین را در سر تا سر عالم نصرت عنایت بفرما. شر دشمنان به خودشان برگردان. خادمان به اسلام و مسلمین و زائرین حسینی را مأجور بفرما. عاقبت ما را با حسین قرار بده.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group