سه شنبه 4 دي 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

پيامبر(ص) چون مي خواست به مجلسي وارد شود و با مردم ملاقات کند, به آراستگي ظاهر خويش توجه وافري داشت, در آينه مي نگريست, موي ها و محاسن مبارکش را شانه مي زد, لباس تميز و مرتب مي پوشيد و چنان خويش را معطر مي ساخت که از مسافتي دور, بوي خوش عطر آن حضرت به مشام مي رسيد.
 
يکي از ياران پيامبر(ص) مي گفت: «قبل از اين که حضرت به مسجد وارد شود, ما خبردار مي شديم, زيرا بوي عطرش مي پيچيد و ما را متوجه ورودش مي ساخت.»
 
محبوب ترين عطرها نزد آن حضرت(ص) مشک بود. مشکداني داشت که پس از هر وضو بلافاصله آن را بدست مي گرفت و خود را معطر مي ساخت, در نتيجه چون خانه را ترک مي کرد, بوي خوش آن در معبر آن حضرت(ص) منتشر مي شد.
 
از امام صادق(ع) نقل است هزينه اي که آن حضرت(ص) براي تهيه عطر مي پرداخت, بيش از آن مقداري بود که براي تهيه خوراک صرف مي کرد.
 
به طور کلي آن حضرت(ص) بوي خوش را دوست مي داشت و از بوهاي بد متنفر بود.
 
در روايتي به علي(ع) فرمود: «يا علي! جمعه ها خود را خوشبو کن, زيرا اين سنت من است و تا زماني که بوي آن از تو نمايان باشد, برايت حسنه مي نويسند.» [1]
 
امام صادق (ع) در روايت ديگري فرمود: آن حضرت موهاي خويش را چندان بلند نمي نمود که محتاج فرق باز کردن باشد, جز در يک مورد و آن هنگامي بود که کفار قريش از ورود آن حضرت(ص) به مکه ممانعت کردند, چون حضرت احرام بسته بود و نمي خواست تقصير کند, تا سال بعد که حج به جاي آورد همچنان موي خود را باقي گذارد و در اين دوران فرق خويش را از وسط باز مي نمود.
 
خود آن حضرت(ص) فرمود: «خداوند دوست دارد هرگاه بنده اش مي خواهد به ملاقات برادرانش بشتابد, خود را آماده نمايد و به جمال بيارايد». [2]
 
به آراستگي موها سفارش مي کرد و مي فرمود: «سر و سيماي خويش را اصلاح کنيد, کسي از شما شارب (سبيل) خويش را بلند نکند, زيرا شارب بلند پناهگاه شيطان (ميکروب) خواهد بود. گرفتن شارب آن چنان که لب آشکار شود سنت است. کسي که موي دارد, يا آن را کوتاه کند و يا به خوبي سامان دهد. شانه زدن مستحب است و براي هر نماز –واجب يا مستحب- پاداش دارد.»
 
پيامبر(ص) به مردي نگريست که محاسن بلندي داشت, فرمود: «چه مي شد اگر محاسنش را اصلاح مي کرد؟» خبر به آن مرد رسيد. محاسنش را اصلاح کرد که نه بلند بود و نه کوتاه. سپس به به ديدار آن حضرت(ص) آمد. پيامبر(ص) با ديدنش با ياران فرمود: «اين گونه اصلاح کنيد.»
 
مي فرمود: «لباس هاي خود را بشوئيد، موهاي خود را کوتاه کنيد، مسواک بزنيد, آراسته و پاکيزه باشيد, زيرا يهوديان چنين نکردند و همسرانشان بدکاره شدند.» از مردان مي خواست تا ناخن هايشان را کوتاه کنند و از زنان مي خواست تا ناخن هايشان را بلند نمايند و آن را زينت و آرايش مي دانست.
 
به بانوان اجازه داده بود تا موي سر خويش را رنگ بزنند و دستان خود را خضاب کنند تا دستانشان مانند دست مردان زمخت نباشد و نزد شوهران خود آراسته باشند.[3]
 
رسول خدا(ص) در تفسير زينت در آيه «خذوا زينتکم عن کل مسجد» فرمود: مراد شانه است. شانه زدن روزي را فراوان مي کند, موي را نيکو مي سازد, حاجت را روا مي کند, نيروي مردانگي را تقويت مي نمايد, بلغم را برطرف مي کند و برهوش انسان مي افزايد.
 
پي نوشت ها:
 
1 سنن النبي, ص 91.
 
2 پاسدار اسلام, شماره 222.
 
3 نگين هستي, ص 20.
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group