چهارشنبه 13 تير 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

 

 حرف اول
 
خداي مهربان نيازهاي مختلفي در وجود تک‌تک ما قرار داده است. وقتي گرسنه مي‌شويم، غذا مي‌خوريم؛ وقتي تشنه مي‌شويم، آب مي‌نوشيم؛ دوست داريم به ديگران محبت کنيم و خودمان هم مورد محبت قرار گيريم؛ دلمان مي‌خواهد ديگران به ما احترام بگذارند. حس کنجکاوي نسبت به نادانسته‌ها، ما را وادار به حرکت و دستيابي به اطلاعات تازه مي‌کند و ... .
يکي از نيرومندترين نيازهايي که خدا در وجود انسان قرار داده است، نياز و ميل جنسي است. اين نياز تا قبل از دوران بلوغ و سنين نوجواني در وجود انسان خاموش است و خيلي مورد توجه قرار نمي‌گيرد؛ اما رسيدن دوران بلوغ همان و بيداري اين اژدهاي نيرومند همان. گويي به يکباره تمام وجود نوجوان را فرا مي‌گيرد و او را درچنگال‌هاي خود اسير مي‌کند. شايد سؤال شود چرا خداوند اين ميل را در وجود انسان قرار داده؟ چرا نوجوان بايد با اين مشكل بزرگ مواجه شود؟ آيا بهتر نبود چنين ميلي وجود نداشته باشد تا نوجوان راحت به درس و زندگي‌اش بپردازد؟ پاسخ روشن است؛ هر نعمتي که خدا در اختيار انسان قرار داده كارايي خاصي دارد. به عنوان مثال خشم و عصبانيت ،که گاهي اوقات انسان را کلافه مي‌کند، فايده‌هاي زيادي دارد؛ مثلاً  براي دفع خطرات و آسيب‌ها مفيد است. توانايي جنسي هم، نعمتي است که براي بقاي نسل انسان لازم است. همين نعمت است که انسان را تشويق مي‌کند تا کانون گرم خانواده را تشکيل دهد و علاوه بر اين، وسيله‌اي است براي امتحان او. ‌اگر سؤالات معلم از دانش آموزان، امتحانات بين ترم و امتحان پايان ترم نباشد، آيا مشخص مي‌شود که چه کسي تلاش كرده و چه كسي زحمت نكشيده است؟ شهوت و ميل جنسي هم از مهم‌ترين ابزارهاي امتحان و آزمايش انسان است.ارزش و توانايي انسان ها در همين امتحانات و سختي‌ها مشخص مي‌شود.
زمين فوتبالي را تصور كنيد؛ در يك طرف زمين فقط شماييد و يك توپ و در طرف مقابل يك دروازة بي‌سنگربان. طبيعتاً وارد كردن توپ به چنين دروازه‌اي افتخارآميز نيست. حالا تصور كنيد در سمت مقابل بهترين دروازه بان و بازيكناني که مي‌شناسيد روبروي شما قرار دارند و شما در پيش چشم ده‌ها هزار تماشاگر توپ را وارد دروازه کنيد؛ احساسي كه به شما دست مي‌دهد چقدر متفاوت خواهد بود؟ حفظ پاکدامني بدون داشتن ميل جنسي، مانند پيروز شدن در ميدان خالي است؛ اما اگر اين ميل باشد و توسط شما کنترل و به طريق صحيح ارضا شود، مانند اين است که در برابر يک تيم منسجم پيروز شده‌ايد. اگر نياز و ميل جنسي نبود، پاکدامني ارزشي نداشت.
روان شناسان معتقدند بلوغ جنسي نوجوان، معمولاً زودتر از بلوغ رواني و اقتصادي وي فرا مي‌رسد. يعني زماني که نوجوان، نياز به تأمين ميل جنسي را به شدت در وجودش احساس مي‌کند، هنوز توانايي کافي براي تشکيل يک خانواده و مديريت آن را ندارد. علاوه بر اين، هنوز به بلوغ اقتصادي نرسيده است و نمي‌تواند نيازهاي مادي خانواده را تأمين کند. به عبارت دقيق‌تر، شرايط لازم براي ازدواج را ندارد. معمولاً بين بلوغ جنسي يک نوجوان و بلوغ رواني و اقتصادي وي چندين سال فاصله است. نوجوان موفق در اين فکر است که چطور مي‌تواند اين فاصلة زماني را به سلامت طي کند؟
اگر ما ياد بگيريم هر ميلي را درست و به موقع ارضا کنيم، توانسته‌ايم  گام‌هاي بلندي را به سمت موفقيت و خوشبختي برداريم. براي يک فرد گرسنه فقط سير شدن مهم نيست؛ بلكه چگونه سير شدن هم اهميت دارد. قطعاً انسان گرسنه حاضر نيست براي رفع گرسنگي‌اش غذاي مسموم بخورد. ميل جنسي هم دقيقاً همين حالت را دارد؛ يعني روش‌هاي مختلفي براي ارضاي آن وجود دارد که برخي از آن‌ها با فطرت انسان و ارزش‌هاي ديني و اخلاقي سازگار است و برخي مغاير با طبيعت انسان و آموزه‌هاي ديني و اخلاقي است. هر عاقلي سعي مي‌کند راه صحيح و درست را براي ارضاي ميل جنسي بپيمايد. يکي از راه‌هاي انحرافي براي ارضاي ميل جنسي ،که برخي از نوجوانان را گرفتار خودش مي‌کند، خود‌ارضايياست. خود‌ارضايي يعني فرد با خودش کاري کند که مني از او خارج شود و يا به اوج لذت جنسي برسد. گاهي علت اين اتفاق بازي کردن با آلت تناسلي است، گاهي تصور کردن صحنه‌هاي شهوت انگيز، گاهي صحبت دربارة مسائل جنسي و ... .
خود‌ارضايي از نظر اسلام کاري است حرام و از گناهان بزرگ شمرده مي‌شود. از نظر اديان الهي تنها راه صحيح ارضاي نياز جنسي، ازدواج است؛ بنابراين هر راه ديگري براي ارضاي آن، نوعي انحراف جنسي تلقي مي‌شود. ما سعی می کنیم با ارائه چند مقاله به ريشه‌ها، علل و آسيب‌هاي بروز اين رفتار و همچنين روش‌هاي پيشگيري و درمان آن بپردازيم.
سید مصطفی دیانت مقدم
ادامه دارد.........
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group